doja Oluşturma zamanı: Mart 6, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 6, 2008 http://http://www.gulum.net/film-poster/resimler/TheMist_01_1024.jpg Stephen King'in Sis'inin sinemaya uyarlanmış hali.Gerilim filmi.Şuana kadar izlediğimn kitaptan uyarlama filmler içinde en başarılısı..Mesela ilk sahnelerden sonra markete gidince kitabı okurken kafamda o yerleri nasıl canlandırdıysam aynısıydı ekranda gördüğüm..Hiç yabancılık çekmedim.Sonu ve sonlara doğru bir iki ayrıntının atlanması dışında gayet kitaba bağlı kalmış.Genelde uyarlama bir film izlenirken kitabı okuduysan izleme denir çünkü kitabı okuyanlara çok farklı değiştirilmiş gelir film ama bu filmde kitabı okuyup izlemek çok daha verimli..Özellikle kitabı okumayıp filmi de anlamayan insanların yorumlarına baya güldük..Filmi çok gergin izliyorsunuz, bazı sahnelerde önümde yerinden zıplayan kadın ve arkada çığlık atan adam oldu ama korku filmi değil yani dehşet, gizemli yaratıklar falan...Gerginlik hissi ve dahası insanların medeniyet olmadığında nasıl mantıklarını kaybedip dogmalara sığındığı ve vahşi tabir edilen hayvanlardan tehlikeli olduğu güzel anlatılmış.Ama tabii öykü aslen çok daha başarılı.. Bir de Kingseverler açısından hoş bir süprizi var filmin başında bilenler görecektir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 kitabını okumustum ve benimde kurdugum market dunyasıyla rafların bicime kadar hersey birebir ortusuo filmde:) ozellikle cama yapısan kanatlının aynı zihnimdeki gibi olması cok sasırtmıstı beni filmi izlerken:) gerci bunun nedeni stephan king in bu kitabındaki betimleme basarısıdır... filmi izlemeye onyargıyla baslamıstım ama film ilerledikce onyargımın yerini anlatımdaki hayranlık aldı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 yönetmen diğer yönettiği stephan kıng uyarlamalarında olan eleştirel bakışı bu filminde de yakalamış. Kitabı okumadım ama film kitaptan ayrı olarakta belli bir başarıyı yakaladığını söyleyebilirim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2008 filmi henüz izlemedim ama Frank Darabont adı beni çok heyecanlandırdı. Daha önceki King uyarlamalarını izlemiş olanlar ( Shawshank Redempiton ve Green Mile ) ne demek istediğimi anlayacaklardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2010 korkunç! ağlamak istiyor insan sonunda:D nası yaa:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Superwoman Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2010 Fena değil.. Ama sonu kötüydü.. Kötü derken adamın seçim yapıp , içinde oğlunuda vurma bölümü.. 10 üzerinden 8 bence.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mahzen Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2010 Stephen King'in hayal gücüne açıksası hayran kalmamak mümkün değil.Genelde okuduğum kitapların flimlerini izlemek hoşuma gitmiyor.Tam olarak yansıtılamadığını düşünüyorum. Kabul etmek gerekirse öldüren sis kitabını perdeye aktarımını gayet başarılı buldum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2010 Keşke usta yönetmen sadık kaldığı konuya filmin sonunda da sadık kalsaymış yine de kişisel fikrim tüm King filmlerini Darabont çeksin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.