Jump to content

Rammstein

missjordison

Önerilen Mesajlar

Oliver “Ollie” Riedel (bas gitar), Richard Zven “Scholle” Kruspe (gitar) ve Christoph “Doom” Schneider’ın (davul) “Orgasm Death Gimmicks” adı altında kurdukları gruba “First Arsch” davulcusu Till Lindemanm’ın vokal olarak katılımıyla oluşan, daha sonra kadrosuna “Feeling B” grubundan Christian “Flake” Lorenz (klavye) ve Paul H. Landers’ı (gitar) da dahil ederek son halini alan Rammstein, adını 1988 senesinde Almanya’nın Ramstein Hava Üssü’nde meydana gelen kazadan alıyor.

İlk albümlerini 1995 senesinde “Herzeleid” adıyla çıkartan grup, albümden iki tane de single çıkarttılar; “Du Riechst So Gut” ve “Seemann”.

Bu albümü 1997 senesinde çıkarttıkları “Sehnsucht” izledi. Birçok kritik tarafından Rammstein’ın en ‘sapkın’ albümü olarak nitelendirilen “Sehnsucht”dan çıkan single’lar “Du Hast” ve “Engel” listelerde haftalarca kaldı. Rammstein’in dünyaca tanınmasına sebebiyet verecek esas olay ise David Lynch’in, filmi Lost Highway (1997)’de “Rammstein” ve “Heirate Mich” şarkılarına yer vermesiydi.

1997 yılında yorumladıkları ünlü Alman grubu Kraftwerk’in “Das Model”iyle beğeni toplayan Rammstein, 1998’de Depeche Mode için yapılan derleme albüm “For the Masses”da “Stripped” yorumu ile yer aldı.

1998 Kasım’ında Amerika’da 500,000 satan “Sehnsucht” altın plak alırken, grup, aynı sene içerisinde MTV tarafından “Best Rock Act” adayları arasında gösterildi.

Konserleriyle izleyenleri hayran bırakan ve gerçekleştirdikleri şovlarla tartışmalara yol açan Rammstein 1999 senesinde “Live Aus Berlin” adı altında bir DVD çıkarttı.

2001 senesine gelindiğinde 3. stüdyo albümü “Mutter” piyasaya sürüldü. Rammstein fanları tarafından en ‘iyi’ albüm olarak nitelendirilen “Mutter”den beş tane single çıktı. Bu single’lardan “Feuer Frei!” için Rammstein, xXx (2002) filminin ufak bir bölümünde canlı perforans sergiledi.

2003’de çıkan “Lichtspielhaus” DVD’si ardından 4. stüdyo albümü “Reise, Reise” Eylül 2004’de vitrinlerdeki yerini aldı. Bu albümün birçok ülkedeki başarısının ardından, Rammstein tarihin en başarılı Almanca söz kullanan grubu olarak gösterildi.

2005 Ekim ayında 5. stüdyo albümü “Rosenrot”u yayınlayan Rammstein, bu albümde bir önceki albüm “Reise, Reise”da yer vermedikleri şarkılara yer verdi. Grup üyeleri bu yüzden “Reise, Reise” ile “Rosenrot”u birbirlerini tamamlayan albümler olarak tanımlamaktalar.

2006 Kasım ayında “Völkerball” adlı bir DVD piyasaya süren Rammstein, 2007 senesini Güney Amerika’da ve Avrupa’da performanslarda bulunarak geçireceğini ve yeni albümünü 2008 yılında hazır olacağını duyurdu.

alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mutter ve Sonne'mi sadece yahu :) Du Hast, Zerstören, Ders Meister, Ohne Dich, Amerika, İch Will, Rammstein, Du Rietchs So Gut, Das Modell, Moskau... Her parçası güzel bence :)

Her şarkısını dinlerim amma velakin benim için birşeyler ifade eden en önemli iki parça sonne ve mutter'dır. bu benim kişisel fikrim bayım. ve ben kişisel fikirlerimi özgür irademle forum içinde forum kurallarına uygun olarak belirtmekte serbestimdir. sizin için bir sorun mu arz ediyor acaba bu ?

Sizin için her şarkısı güzel olabilir. benim için bu iki parça dısındakiler ''dinlenir'' parçalardır bu ikisi ise önemli olan parçalardır.

Umarım kişisel görüşlerimi belirtmem hususunda bir sorun yaşamaz forum sınırları içerisinde mutlu mesut devam ederiz yazarlık yapmaya.

İyi forumlar bayım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir bilgi yanlışını da düzelteyim. Rammstein ırkçı şarkılar yapan nazi sempatizanı bir grup değildir. Bir röpörtaj'da :

+ Sizin için nazi yakıştırması yapıyorlar. Bu konuda ne diyeceksiniz ?

R+ Biz kesinlikle nazi sempatizanı, yanlısı değiliz. Yaptığımız tek politik şarkı Amerika'dır.

İşte böyle deniyor. Piyasada dolaşan ve rammstein süsü verilmeye çalışan "hitler" şarkısı rammstein'in değildir. Şarkının müziği, gitar riffleri bire bir sonne'den alınmıştır. Vokal'in de Till ile alakası yoktur.

+

Sayın KreutzerSonat, ayrıca size de bir dakika sayın kırca tespit yapmak istiyorum. Şimdi efendim sizin yorum serbestliği hakkınıza haşa zedelemeye yönelik çalışmalarda bulunamam :). Mazur görün ki ben bir Rammstein fanıyım, sizden alıntı yaparak kendimden bahsediyorm. Yani size "sen nasıl iki parça seversin" diye bir yorum yapmıyorum. Haşa... *arkasını döner* beyefendi sesinizi kısarsanız konuşuyorum, sayın kırca devam edeyim. Yani size saygım sonusuz. Benim anlayamadığım insanların nedne bu kadar gergin tepki vermeye alışmaları. Gayet espirili ve masumane yaklaştım. Neyse. İyi yorumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet internette rammsteinin bir parçası olarak dolaşıp duran hitler parçasının melodisine bakıldıgında sonne'den alınmış oldugu barizdir. ayrıca sözlerinede dikkat ederseniz anlamsızdır. yer isimleri geçip durur.

Katılıyorum gayet haklısınız. Bu bilgileri vermemin sebebi bana bir arkadaşın "rammstein'in nazi yanlısı olduğunu bilmeyenin, metal bilgisinden şüphe ederim" söylemidir. Ben arkadaşın bir bot olup olmadığından şüphe ediyorum gerçi ama neyse. Yineliyorum, katılyıorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk başlarda pek sevmezdm bu grubu, ama bas gitarla Engel çalarken hoşuma gitmeye başladı bir de evde sürekli dinleyen kardeşim sayesinde :D

-- Sonne parçalarına klip çekmiştim rüyamda bi keresnde aslında o günden sonra dha sık dinlemeye başladım :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk başlarda pek sevmezdm bu grubu, ama bas gitarla Engel çalarken hoşuma gitmeye başladı bir de evde sürekli dinleyen kardeşim sayesinde :D

-- Sonne parçalarına klip çekmiştim rüyamda bi keresnde aslında o günden sonra dha sık dinlemeye başladım :D :D

Klibi bizle paylaşırsan seviniriz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...