missjordison Oluşturma zamanı: Mart 8, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 8, 2008 Oliver “Ollie” Riedel (bas gitar), Richard Zven “Scholle” Kruspe (gitar) ve Christoph “Doom” Schneider’ın (davul) “Orgasm Death Gimmicks” adı altında kurdukları gruba “First Arsch” davulcusu Till Lindemanm’ın vokal olarak katılımıyla oluşan, daha sonra kadrosuna “Feeling B” grubundan Christian “Flake” Lorenz (klavye) ve Paul H. Landers’ı (gitar) da dahil ederek son halini alan Rammstein, adını 1988 senesinde Almanya’nın Ramstein Hava Üssü’nde meydana gelen kazadan alıyor. İlk albümlerini 1995 senesinde “Herzeleid” adıyla çıkartan grup, albümden iki tane de single çıkarttılar; “Du Riechst So Gut” ve “Seemann”. Bu albümü 1997 senesinde çıkarttıkları “Sehnsucht” izledi. Birçok kritik tarafından Rammstein’ın en ‘sapkın’ albümü olarak nitelendirilen “Sehnsucht”dan çıkan single’lar “Du Hast” ve “Engel” listelerde haftalarca kaldı. Rammstein’in dünyaca tanınmasına sebebiyet verecek esas olay ise David Lynch’in, filmi Lost Highway (1997)’de “Rammstein” ve “Heirate Mich” şarkılarına yer vermesiydi. 1997 yılında yorumladıkları ünlü Alman grubu Kraftwerk’in “Das Model”iyle beğeni toplayan Rammstein, 1998’de Depeche Mode için yapılan derleme albüm “For the Masses”da “Stripped” yorumu ile yer aldı. 1998 Kasım’ında Amerika’da 500,000 satan “Sehnsucht” altın plak alırken, grup, aynı sene içerisinde MTV tarafından “Best Rock Act” adayları arasında gösterildi. Konserleriyle izleyenleri hayran bırakan ve gerçekleştirdikleri şovlarla tartışmalara yol açan Rammstein 1999 senesinde “Live Aus Berlin” adı altında bir DVD çıkarttı. 2001 senesine gelindiğinde 3. stüdyo albümü “Mutter” piyasaya sürüldü. Rammstein fanları tarafından en ‘iyi’ albüm olarak nitelendirilen “Mutter”den beş tane single çıktı. Bu single’lardan “Feuer Frei!” için Rammstein, xXx (2002) filminin ufak bir bölümünde canlı perforans sergiledi. 2003’de çıkan “Lichtspielhaus” DVD’si ardından 4. stüdyo albümü “Reise, Reise” Eylül 2004’de vitrinlerdeki yerini aldı. Bu albümün birçok ülkedeki başarısının ardından, Rammstein tarihin en başarılı Almanca söz kullanan grubu olarak gösterildi. 2005 Ekim ayında 5. stüdyo albümü “Rosenrot”u yayınlayan Rammstein, bu albümde bir önceki albüm “Reise, Reise”da yer vermedikleri şarkılara yer verdi. Grup üyeleri bu yüzden “Reise, Reise” ile “Rosenrot”u birbirlerini tamamlayan albümler olarak tanımlamaktalar. 2006 Kasım ayında “Völkerball” adlı bir DVD piyasaya süren Rammstein, 2007 senesini Güney Amerika’da ve Avrupa’da performanslarda bulunarak geçireceğini ve yeni albümünü 2008 yılında hazır olacağını duyurdu. alıntı 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2008 hastası ve takipcisi oldugum bi gruptur:) eline saglık -------------------- videografi icin ---> http://www.gnoxis.com/forum/videolar/16876-rammstein-videolar.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2008 anaa ne guzel bir konu olmus böyle...tskler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
jimix Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2008 asık oldugum birkac gruptan eline saglık iyi olmus Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
missjordison Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2008 rica ederim =)) forumda göremeyince çok şaşırdım hemen açayım dedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArtemisLykaon Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Richard Z .. Profilimde falan tüm elamanlarının sureti vardır bakarsınız. Ne bicim bi gitarist o ya. Yakısıklı tip. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GuiltyDemon Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Çok sağlam gruptur du hast sonne complate america dinlenilesi parçalarıdır konserleri unutulmayacak kadar güzel geçer paylaşım için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
meel-is Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2008 en sevdiğim gruplardan 1 özellikle şu sn aylarda almancamı geliştirmek için mp3 den eksik etmem Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GothicheartS Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2008 gerçekten başarılı bulduğum bir grup etkileyici performansları var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KreutzerSonat Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 bi mutter birde sonne Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kermm Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Mutter ve Sonne'mi sadece yahu Du Hast, Zerstören, Ders Meister, Ohne Dich, Amerika, İch Will, Rammstein, Du Rietchs So Gut, Das Modell, Moskau... Her parçası güzel bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
egeninyildizi Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Benim Favorim bu sarki...cok anlamli... http://www.youtube.com/watch?v=xkJl8lM2lq8 -------------------- Rammstein --- Engel ---- ( Melek ) youtobe dan izleye bilirsiniz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kermm Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Doğru Engel çok sağlamdır. Bir bilgi de vereyim, Engel parçasını bir ilhamla Richard Z tarafından tek başına yazılmıştır. Hiç bir değişiklik yapılmadan hemen kayıt alınarak single olarak piyasaya sürülmüştür. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kaLihora Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 mutter ve sonne. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KreutzerSonat Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Mutter ve Sonne'mi sadece yahu Du Hast, Zerstören, Ders Meister, Ohne Dich, Amerika, İch Will, Rammstein, Du Rietchs So Gut, Das Modell, Moskau... Her parçası güzel bence Her şarkısını dinlerim amma velakin benim için birşeyler ifade eden en önemli iki parça sonne ve mutter'dır. bu benim kişisel fikrim bayım. ve ben kişisel fikirlerimi özgür irademle forum içinde forum kurallarına uygun olarak belirtmekte serbestimdir. sizin için bir sorun mu arz ediyor acaba bu ? Sizin için her şarkısı güzel olabilir. benim için bu iki parça dısındakiler ''dinlenir'' parçalardır bu ikisi ise önemli olan parçalardır. Umarım kişisel görüşlerimi belirtmem hususunda bir sorun yaşamaz forum sınırları içerisinde mutlu mesut devam ederiz yazarlık yapmaya. İyi forumlar bayım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kermm Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Bir bilgi yanlışını da düzelteyim. Rammstein ırkçı şarkılar yapan nazi sempatizanı bir grup değildir. Bir röpörtaj'da : + Sizin için nazi yakıştırması yapıyorlar. Bu konuda ne diyeceksiniz ? R+ Biz kesinlikle nazi sempatizanı, yanlısı değiliz. Yaptığımız tek politik şarkı Amerika'dır. İşte böyle deniyor. Piyasada dolaşan ve rammstein süsü verilmeye çalışan "hitler" şarkısı rammstein'in değildir. Şarkının müziği, gitar riffleri bire bir sonne'den alınmıştır. Vokal'in de Till ile alakası yoktur. + Sayın KreutzerSonat, ayrıca size de bir dakika sayın kırca tespit yapmak istiyorum. Şimdi efendim sizin yorum serbestliği hakkınıza haşa zedelemeye yönelik çalışmalarda bulunamam . Mazur görün ki ben bir Rammstein fanıyım, sizden alıntı yaparak kendimden bahsediyorm. Yani size "sen nasıl iki parça seversin" diye bir yorum yapmıyorum. Haşa... *arkasını döner* beyefendi sesinizi kısarsanız konuşuyorum, sayın kırca devam edeyim. Yani size saygım sonusuz. Benim anlayamadığım insanların nedne bu kadar gergin tepki vermeye alışmaları. Gayet espirili ve masumane yaklaştım. Neyse. İyi yorumlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KreutzerSonat Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Evet internette rammsteinin bir parçası olarak dolaşıp duran hitler parçasının melodisine bakıldıgında sonne'den alınmış oldugu barizdir. ayrıca sözlerinede dikkat ederseniz anlamsızdır. yer isimleri geçip durur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kermm Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Evet internette rammsteinin bir parçası olarak dolaşıp duran hitler parçasının melodisine bakıldıgında sonne'den alınmış oldugu barizdir. ayrıca sözlerinede dikkat ederseniz anlamsızdır. yer isimleri geçip durur. Katılıyorum gayet haklısınız. Bu bilgileri vermemin sebebi bana bir arkadaşın "rammstein'in nazi yanlısı olduğunu bilmeyenin, metal bilgisinden şüphe ederim" söylemidir. Ben arkadaşın bir bot olup olmadığından şüphe ediyorum gerçi ama neyse. Yineliyorum, katılyıorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Metal dinlemem ama Rammstein cesaret gerektiren yerlerde yanımızda oluyor. Ephesus Dropzone(atlayış alanı)'nda sürekli Rammstein çalardı motivasyon amaçlı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
egeninyildizi Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 evet dogru dur. Rammstein irkci ve nazi ile hic bir alakasi yok..hata nazi ye karsi bir tazarimlari da var. Sadece amerika diye bir sarkilari vardir...evet dogrudur... Ama nazi degiler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sally Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 İlk başlarda pek sevmezdm bu grubu, ama bas gitarla Engel çalarken hoşuma gitmeye başladı bir de evde sürekli dinleyen kardeşim sayesinde -- Sonne parçalarına klip çekmiştim rüyamda bi keresnde aslında o günden sonra dha sık dinlemeye başladım :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kermm Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 İlk başlarda pek sevmezdm bu grubu, ama bas gitarla Engel çalarken hoşuma gitmeye başladı bir de evde sürekli dinleyen kardeşim sayesinde -- Sonne parçalarına klip çekmiştim rüyamda bi keresnde aslında o günden sonra dha sık dinlemeye başladım :D Klibi bizle paylaşırsan seviniriz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sally Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 31, 2009 Klibi rüyamda çekmiştim Nasıl bi şeyse (bkz:rüyada klip çekmek) .Uyanır uyanmaz klibi izledim daha önce hiç izlememiştim aslına bakarsanız şarkıyı bile doğru düzgün dinlememiştim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justaphantom Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 1, 2009 Bir imkanini bulup mutlaka canli konserlerine gidilmeli diyorum ben Konserlerindeki sovlari unutulamaz Ama cok önlerde takilmamakda fayda var... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lemuria15 Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2009 en sevdigim grupp!! bütün şarkıları süper!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.