Jump to content

Neden UR 3A - 3B?

SCARRED

Önerilen Mesajlar

Bu mesajımı "Eskiden A ve B mi vardı kaardeşim" tonunda yazmak istemiyorum, ama sanırım sorum tam da bu.

Bir süredir bazı ustalar Usui Reiki 3 uyumlamasını iki bölümde yapıyorlar: 3A ve 3B. 3A Reiki enerjisinin daha verimli kullanılması vb özellikler getirirken başkalarını uyumlamaya yetmiyor; bunun için 3B gerekiyor. Yani 3A uygulamalar için, 3B ise uyumlama yapabilmek için alınıyor.

R3'ün ikiye ayrılması pratiği sanırım görece oldukça yeni, ve bence enerji ve şifanın paylaşımına biraz aykırı. Ne de olsa uyumlamalar bir yandan "balık verme - balık tutmayı öğretme" hikayesinin analojisi sayılır.

3A ve 3B ayrımına neden gerek duyuldu? Balık işinde iyi para mı var bu aralar?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mesela ben reiki 2yi bitirdim 3e geçmek istemedim 3a da daha gelişmiş bilgiler öğreniyorsun 3b ise master durumu yani 3b ye inisiye olursan öğretici oluyorsun,ben diğer kişilere öğretmek istemediğimden 3b istemedim (yanlış anlaşılmasın sıkılıyorum bir kaç dersten sonra ) ;)

Uyumklama içinde 3beye gerek yok benim hocam norveçliydi ve buna karşıydı..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mesela ben reiki 2yi bitirdim 3e geçmek istemedim 3a da daha gelişmiş bilgiler öğreniyorsun 3b ise master durumu yani 3b ye inisiye olursan öğretici oluyorsun,ben diğer kişilere öğretmek istemediğimden 3b istemedim (yanlış anlaşılmasın sıkılıyorum bir kaç dersten sonra ) ;)

Uyumklama içinde 3beye gerek yok benim hocam norveçliydi ve buna karşıydı..

Peki AnTiDoTo, 3A ve 3B alana kadar bildiğimiz 3'ü alsaydın da yine hocalığı seçmeseydin ne farkederdi? Bildiğim kadarı ile UR3 alana "şu kadar insan uyumlayacağım" diye Hipokratımsı bir yemin ettirilmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bayan takata ekolünün zinciri insiyasyonları 3 aşamada bitirir 1 derece 150 dolar 2. derece 450 dolar 3. derece 10 000 dolardır.. GENDAİ REİKİ- HO şu kademelerde öğretilir ( usuinin orjinal öğretisi bazı yerlerde japon reikisi diye geçer) 6 kedemelerde öğretilir. OKUDEN bizim 1. derece dediğimiz kademe ( 6- LOKU- TO-)-(-5- GO- TO) ( 4- YON- TO) ( 3- SAN- TO ) dereceler arasında geçiş yapmak isteyen öğrenci her hafta öğretmeniyle birlikte olmak zorundadır...bundan sonraki aşamada ikiye bölünmüştür 1. BÖLÜM OKUDEN ( ZENKİ) 2. BÖLÜM OKUDEN( KOKİ) daha sonraki kademe SHİNPİDENdir shinpiden olan kişi öğretmenin asistanıdır..profesyonel olarak tedavi etmeye bu dereceden sonra başlar..ona SHİHAN KOKU derler yani öğretmenin asistanı..bu dereceye gelmek çok az insana nasip olur..asistanın öğretmenlik yapabilmesi için bir çok gelişimden geçmesi ve öğretmenin onu yeterli görmesi lazımdır..SHİHAN öğretmenlik dercesidir söylemeye gerek yok asistan olmak ne kadar zorsa, öğretmen olabimek dahada zor..kişinin bu aşamaları geçebilmesi için en az onyıl gereklidir.ve muazzam bir eğitimden geçmesi lazımdır. maalesef japonada ödenen miktarları bilmiyorum ama orada öğrencilere sağlanan bir kolaylık olduğunu biliyorum reiki japonyada yasal olduğu için öğrenciler hher hafta belirli saatler reiki kliniklerinde çalışıyorlar..hafta 8- 10 saat gibi... MODERN EKOL ..öğretmenlerin bir çoğu takata ekolünün verdiği bilgilerle sonradan japon reikisi denilen bilgileri birleştirip öğretirler..ve 4 kademede öğretirler..1. derece-2. derece-3a ve 3 b olarak..üçüncü derecenin ikiye bölünmesinin nedeni kişinin 3 a yı aldıktan sonra, öğretmenlik yolunda kendini geliştirmesine olanak tanımak içindir...bu süreç çeşitli kişisel gelişim seminerlerine katılmayı ve öğrendiği her şeyi olabildiğince hayatına geçirmesini içerir öğretmen adayının..çünkü öğretmen olunduğu zaman sorumluluk içinde yapılması gereken bir görev üstlenir...arkadaşlar..bir kişinin öğretmen oluncaya kadar kendini geliştirmek adına katıldığı tüm seminerlerin hiç birisi bedava değildir..çoğu döviz bazında ödenir...sizce, hem maddi anlamda hemde manevi anlamda bu kadar özveri yapan öğretmene size seminer vermek için ayırdığı zaman ve verdiği bilgiler için ücret ödemek gerekmezmi..ayrıca ..reikinin değişmez iki kuralı vardır..1 REİKİ İSTENMELİDİR..2 REİKİ VERİLDİĞİNDE ENERJİ DEĞİŞİMİ ŞARTTIR..evrendeki her şey enerjidir parada enerjinin maddeleşmiş formudur..hayatını reikiye adamış bir insanda, verdiği hizmetin karşılığınıda alacaktır..eleştirilerinizi okurken bu bilgileri bilmediğinizi düşündüm.. ve yazmayı görev bildim, bir öğretmen olarak hem kendi adıma hemde hayatını bu yola adamış diğer öğretmenler adına.sürçi lisan ettimse affola...saygılı sevgiler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

AYKIZI daha 5 mesajın var fakat her biri çok açıklayıcı ve değerli bu anlatımlar için sağol fakat bende birçok reiki master tanıyorum hatta fırsat olursa benden para istemeyecek kişilerde vardı tabiki bunun için birçok emek ve zaman harcayan insanlar parayı hakediyorlar fakat bununda nedenleri olduğunu pek tabi sizde biliyorsunuz ama itiraf etmeliyizki bunu abartanlarda var

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben abartıları yaşayan insanları birebir deneyimleyen biriyim..reiki türkiyeye geldiğinde bu abartıları biz yaşadık zaten onun için bize bölük pürçük ve ek seminerlerle verilen tüm bilgileri birleştirerek veriyoruz..hepimiz burada yaşıyoruz ve ekonomik durumlar herkesi etkiliyor..ben sadece para vermek istemeyenlere konuştum..zaman geliyor öyle bir insan geliyorki reiki öğrenmeye, onun öğrenmesi lazım görüyoruz , bunada bir çare ürettim ben kendi adıma..gerçekten çok naçarsa..verebileceği kadar o, rakam her ne ise 3-5-10--kendisi bilir..vakıflara yatır diyorum..baba beni okula gönder falan..ama bunu herkese uygulamıyorum..indirim yapıyorum bu kural sadece reiki için değil..her insan aldığının bedelini ödemelidir..bu muazzam bir akış meydana getirir..alma ve verme yasasını devreye sokar..öğretmen çokmu istedi ve siz mutlaka o öğretmenemi çekiliyorsunuz..teklif edin ben bu kadar bütçe ayırabildim diye..bu sizin nekadar istekli olacağınızı gösterir..eğer öğretmende öğretmek için bu yola çıktıysa gerçekten kimseyi sıkmaz..bu işi yapan insanın tek istediği ışığın birçok insana ulaşmasıdır..tabiiki yaşayacak, tabiiki parada kazanacak..ama gerçek öğretmense bunu kimseyi üzmeden yapar ..zaten olmaz diyenin yanına yaklaşmayın..bir yığın öğretmen var..ama para almıyor diyede kimseye itibar etmeyin..dün nette bir bayanla görüştüm..birer hafta arayla 3. derceye kadar vermişler..ben baktım bırakın çakraları aktive etmeyi orta kanalı biledoru dürüst temizleyip, açmamışlar ve kadının elinde işe yarar birtek bilgi yok..bunlar üzücü ama öğrenen insanlarda araştırmıyor...öğretmenini tanımaya gayret etmiyor..ben bu siteye gotik mimari araştırmak için girdim..neler buldum burada..yazılanları okuyuncada doğru bildiğimi anlatmayı görev bildim..ha ne kadar önemsenir ne kadar önemsenmez..bu buradakilerin özgür iradesiyle ilişkili hepinize saygılı sevgiler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir Reiki masterin tamamen parasal kaygılarla böyle bir uygulama başlattığını düşünmek istemiyorum . Çünki Reikinin temel felsefesine aykırı . Ruhsal kaynaklı bir sistem bir şifa sisteminden bahsediyoruz .

Kaynak siz değilsiniz . Aracısıyız hepsi bu . Bir vasıta . O sebeple inisiye olurken hangi vasıtaya bindiğimize dikkat etmeliyiz .

Bende 3A uygulayıcısıyım bu arada .

Kendime sordum , master olmak istiyor muyum diye ?

İçimdeki ses, - extra karma almak istiyor musun ? dedi .

Ve hazır olmadığıma karar verdim .

Karma almak demek bana göre ; yetiştireceğiniz insanı tanımak , bu yolda yürümeye en azından kendini aydınlatmaya ve şifalandırmaya hazır mı ? istekli mi ? yoksa şurdan buradan duyduğu , para kapısı olarak gördüğü , sırf ego tatmini için insanlar üzerinde etkili olmak için mi ( bu bir show değil ) , vsvs tüm bunları gözden geçirmek demek . Hangi sebeple bu enerjiyi çekildiğini biraz olsun sorgulamak lazım . Bu bir sorumluluktur .

Birini Master yapmaya/olmaya karar vermesi , bu sorumluluğu alması demek.

Ben master olayım . Başkalarını eğitmeyeyim . Yan gelip yatayım :) Bu da olmaz . Kanal olmuşsanız isteyene, sevgiyle şifa vereceksiniz . Çünki en üst düzeyde bu işe vakıfsınız .Evren sizin bu yönde akmanıza ve kanal olmanızı sağlamışsa belki sizin vasıtanızla şifa bulacak, insanlardan kendinizi esirgememeniz lazım .

Ez cümle 2 ye ayrılmış olması iyidir . Hem hazır olana verilmesi hem de kişinin kendini tanıması açısından .

Süreç işidir . 1 ay içinde 3. dereceyi birden almak demek neye uyumlandığını anlayamamak demektir.

Zira Enerji kişiye özel çalışır . Kişinin iç sesi tamam demeden , master ok vermeden bir üste geçmemek gerekir . Yani hap yapıp yutturulamaz. :rolleyes:

Bana çok iyi gemiş bir enerjidir . Süper şifacı olamadım ama bilincimi yükselten çok hoş bir deneyim yaşatmıştır ve halada sevgiyle ona teslim olmuş durumdayım .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Reiki sadece bir şifa yöntemi değil, aynı zamanda bir ruhsal gelişim yoludur. 3. aşamanın reiki 3a ve 3b olarak ikiye ayrılmasının sebebi iki ayrı uyumlamadan ziyade, ruhsal gelişimi tamamlamaktır.

3a uyumlaması aldıktan sonra uzun süreçli bir takım çalışmalar yapmanız gerekmektedir ve bu çalışmalar sırasında ruhsal yönden bir çok gelişim yaşarsınız.

Tüm bunlardan sonra hala öğretmen olmak istiyorsanız 3b uyumlaması alarak başkalarını uyumlama yetisini almış olursunuz.

Kısaca amaç, "madem reiki 3 oldum, hemen birilerini uyumlayabilirim" şeklinde kendi ruhsal gelişimini tamamlamamış, sorumluluk almaya hazır olmayan insanların uyumlama vermelerinin önüne geçebilmektir.

Benim okuduklarım ve araştırdıklarımdan çıkardığım sonuç budur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...