Jump to content

Evrim ve Tarım


AKHENATON

Önerilen Mesajlar

Ziraatin , buğday ve arpanın bir kaynağı olarak yabani ve düşük kaliteli bir buğdayın ehlileştirilmesiyle başladığını artık kesinleştirmiş olan bilginler ,( şanidar mağarasında bulunanlar gibi) bu en eski tahılların ,nasıl olupta çoktan tek tip ve son derece özelleşmiş olduğunu açıklayamıyor.

 

Çok basit bir özelleşme sağlamak için bile doğa tarafından binlerce nesillik genetik seleksiyon gereklidir.Ancak dünyada böylesi aşamalı ve çok uzun bir sürecin yer almış olabileceği bir dönem ,zaman veya yer bulunmamaktadır.Bu batonogenetik mucize için hiçbir aşama yoktur ; tabi bu süreç doğal seleksiyon ile değil de yapay manipülasyon yoluyla olmadıysa.

 

Sert kabuklu bir buğday türü , çok daha büyük bir gizem içermektedir.Bu buğday türü ne bir genetik kaynaktan gelişmiş nede bir kaynağın mutasyonu sonucu oluşmuş olan “botanik” genlerin sıra dışı karışım ürünüdür.Kesinlikle birkaç bitkinin genlerinin karıştırılmasının sonucudur.

 

Modern bilginler , bu bulmacaya yada yakın doğu’daki yarım ay şeklindeki bölgenin niçin yeni tahıllar,bitkiler ve ağaçlar,sebze ve meyveler için sürekli bir kaynak olduğu sorusuna cevapları yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...