schizophrana Oluşturma zamanı: Mart 13, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 13, 2008 Entelektüelliğin hiçbir değeri yok... Entelektüelliğin hiçbir zaman fazla değeri olmayacak Halkın toplu yargısına göre. Toplama kamplarının kanı bile Memleketimizdeki bir milyon ruhtan Daha net bir yargı çıkartabilmeliydi. Tüm fikirler sahte, bütün tutku yalan Birliğini asırlar önce kaybetmiş Tüm bilgeliğini, özgürleşmek için değil Sadece hayatta kalmak için kullanan bir halkta. Yüzümü göstermem Tek başına ve çocuksu bir ses yükseltmem Tamamen anlamsız. Korkaklık sarmış etrafımızı Diğerlerinin zulüm altında öldüğünü görerek, Garip bir farklılığa hapsolarak Ölürüm ben de işte ve bu bana çok acı verir. Tüketim, kapitalizmin tamamen yeni devrimci bir biçimi. Hedonizmin keşfi, toplumsal düzenin artık fakirleri istemediği anlamına geliyor. O, tüketebilecek olanları, zenginleri ister; iyi yurttaşlar değil, iyi tüketiciler. Tüketicilik İtalya'nın tarihinde yaşadığı ilk gerçek birleşme. Bu oldukça korkutucu. Alternatif ne? İntihar. Aydın intiharı diyelim... Öte yandan bu, bir yanıyla asla kabul edemeyeceğim terörizm ve şantajın bir parçası. Sanatçı, şair, tam da intihar etmeyen, her şeye rağmen yaşayandır. Sanat her şeyden önce canlıdır. Canlılığın olmadığı yerde sanat olmaz. Aydın intiharı... Hayır, intihar etmiyorum. Üzgünüm. Pier Paolo Pasolini Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Mart 13, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 13, 2008 anhedoniye yakalanmış sanatçılar dünyayı sardığında bilelim ki yaratıcılık sona ermiştir. Ve esas son da yakındır. Köreltilenleri güzel anlatmış Pasolini. İntihar hiç çözüm olmadı ki zaten. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
beyazkin Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2008 Tüketim, kapitalizmin tamamen yeni devrimci bir biçimi. Hedonizmin keşfi, toplumsal düzenin artık fakirleri istemediği anlamına geliyor. doğru kelimeyle telafuz ettiğini sanmıyorum...çeviri hatası da olabilir.. ifade olarak '' yıkımsal son '' denmek istenmiştir diye düşünüyorum.. bu ayrılık dışında bişey yok güzel bir yazı Teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2008 aydın intiharı; burjuvazi içinde kalmış, sistemi kendisine mesken eylemiş, hiçbir yaratıcılığı ve çözüm gücü olmayan, çok kitap okuduğu için kendini aydın olarak gören kişinin kaçış yolu... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2008 Toplama kamplarının kanı bile Memleketimizdeki bir milyon ruhtan Daha net bir yargı çıkartabilmeliydi. Tüm fikirler sahte, bütün tutku yalan Birliğini asırlar önce kaybetmiş Tüm bilgeliğini, özgürleşmek için değil Sadece hayatta kalmak için kullanan bir halkta. 18 mart da yaklasıyor hani...sonra 19 mayıs :ermm:bır zamanlar gösterılmıs cesarete ve ınanca tezat ona buna satılan-satılıyor olan memleketın karsısında sehıtler anılacak... aydının ölümü mü? düşünmek ıstedıgım tek sey bu ıhaneti artık düşünmek ıstemedıgım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.