darkjeanne Oluşturma zamanı: Mart 18, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 18, 2008 Birkaç gündür bunu düşünüyorum. Sadece düşüncelerinizi dile getirin. Değişik tartışma ortamları yaratmayın. Farklı görüşleriniz olabilir bana bu görüşleri kanıtlamaya çalışmanız gerekmez. Sadece bu soru üzerinde kaç değişik fikir üretilebilecek merak ediyorum. Ayrıca "Saçmalama kanıtladılar ya" gibisinden aşağılayıcı cevaplar yazmanızı da istemiyorum. Çünkü bilimsel olarak insanlar uçamazdı ve televizyon hayal bile edilmezdi. İleri görüşlü olunuz. Eğer aşağılayıcı mesajlar atmak istiyorsanız bu başlıkta yapmayınız. Biliyorum konuyu baştan ben dağıtmış oldum fakat konunun gidişatını bozma gibi bir girişim istemiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thegame231 Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 Bilimsel bir şey doğru olsada bilim doğrulara kesin gözle bakmaktan kaçınır.Bİlime göre her doğru %99.999999 doğru olsada 0.00000001 bile yanlış,hatalı olma şansına sahiptir Ama genel olarak BİLİMSEL (Deneylerle kanıtlanmış,gözlemlenmiş,uyarıcı baz alınarak defalarca aynı test gerçekleşmiş) ise bu genel anlamda doğrudur.Doğrusu kesin olmayan FELSEFE vE MEtafiziktir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
darkjeanne Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 Bilimsel bir şey doğru olsada bilim doğrulara kesin gözle bakmaktan kaçınır.Bİlime göre her doğru %99.999999 doğru olsada 0.00000001 bile yanlış,hatalı olma şansına sahiptir Ama genel olarak BİLİMSEL (Deneylerle kanıtlanmış,gözlemlenmiş,uyarıcı baz alınarak defalarca aynı test gerçekleşmiş) ise bu genel anlamda doğrudur.Doğrusu kesin olmayan FELSEFE vE MEtafiziktir. belki de sadece insanlar böyle düşündüğü içindir. çünkü yapılamaz denilen şeyler bile yapıldı. hoş bilimde de kanunlaşan şeyleri yıkmak pek kolay değil. cevabını sevdim. bazı noktalara güzel değinmişsin. teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Parapsikolog Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 bilim içinde bulunduğu çağa göre doğruluk gösterebilir dün doğru olan bugün yanlış görülebiliyor bu yüzden thegamenin dediği gibi bilimde doğruluk oranı çok yüksek konular vardır ama çok ufakta olsa hata payı herzaman bulunur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2008 kendi görüşüm olarak determinizme uyuyorsa bana da uyuyordur ama bilim adamları bildiklerinden şüphelenmeselerdi doğruyu göremezlerdi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2009 bilimsel bir şey doğru olarak kabul edilebilir ama felsefede gerçek ve doğru aynı anlamlar değildir(aralarında çok fark yoktur), bilimde ise hiç bir zaman bir şey kesin değildir , kesin doğru kabul edilen bilimsel bir bilginin sürekli çürümeye mahkum bırakılır şekilde ilerlenir ki buna da teknoloji denir ve ya o zamanın bilimsel anlamda kanun kabul edilir, v.b ,,, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2009 Bilimsel olmadan önce ne kadar doğruysa bilimsel olduktan sonrada okadar doğrudur, zira bilim kendi bulgularını hiç bir zaman kesin gözü ile bakmaz; baksaydı ilk çağda kalmıştık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 21, 2009 hiç bişey doğru değil.sadece siz öyle sanırsınız, öyle algılarsınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 kendi dünyamızda mutlak doğruyu asla bulamıyacağımıza inanırım, ki bu düşüncem ileri seviyededir. bu yüzden din dahil olmak üzere kendimize dahi şüpheyle yaklaşılması düşüncesindeyim ve bu konu hakkında zamanında bayağa araştırma yapmıştım benim hayat görüşümün değişmesindede büyük bir rol oynamıştır. ayrıcana felsefedede böyle bir akım var zaten;oda dogmatizm ve septisizm akımları.. bu konulara ilgi meyilin varsa üstüne git bile diyebilirim bir anda tüme bakışın değişir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni Ne doğruyu aç gördüm ne eğriyi tok Eğri yay elde kalır, menzil alır doğru ok Bu sözler Mevlana'ya aittir. Bu sözden şu çıkarımı yapabiliriz. Doğru olmayan sabitle iştikal etsede, doğru olan nereye giderse gitsin doğrudur. Doğru ok uzaklara atılmak, hedefe saplanıp yıpranmak gibi zahmetler çekerken, eğri yay bunlardan âzâdedir, elden düşmez .. Bilimsel bir doğrunun kendini kanıtlaması için didinmesi gerekmektedir. Bu herşey için geçerli. Ama bilimsel bir yanlış varsa ortada menzil alamaz asla. Bilimsel doğrular geliştirilebilir, ama bilimsel yanlışlar ancak elde durur ve geliştirilemezler. aynı elde kalan yay gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 Mutlak doğru yada mutlak yanlış yoktur. Gerçeklik dile gelmez; dile geldiği zaman gerçeklik değildir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 22, 2009 'gerçeğe ulaşılabilir ama ulaşılan şeyin gerçek olup olmadığı kanıtlanamaz' düşüncesindeyim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.