Jump to content

Reiki İnisiyesi Almak Şart mıdır?

the_thing

Önerilen Mesajlar

Sitedeki reiki yazılarının hemen hepsini okudum. Ama uyumlama almanın gerekliliği konusunda hala şüphelerim var. Aslında şüphe değil de tam anlamıyla ikna olamıyorum bir türlü. Eğer reiki zaten var olan bir evrensel enerjiyse -ki öyle- biz bir başkasının yardımı olmadan kendimizi uyumlayamaz mıyız? Yani bunun için bireysel olarak yapabileceğimiz bir şeyler kesinlikle yok mudur? Kaldı ki bu enerjiyi keşfeden şahs-ı muhteremi bu enerjiye inisiye eden biri doğal olarak olmamıştır.. Bu mantıkla kendi kendimizi uyumlayabilmemiz gerekmez mi? Yani o frekansı biri bize göstermese de biz arayarak bulamaz mıyız?

Sanırım biraz fazla soru oldu ;) Gerçi temelde aynı şeyi soruyorum. Kafamdaki bu sorulara cevap verebilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

reiki inisiyesinde deneyimler ve ortak calismalardan yararlanirsin, yani bu bir bilgi birikimidir, kullanman senin kendini gelistirmen acisindan iyi. ama tabiki sen uzerine bazi yapi taslari koyabilirsin. kimseye ihtiyacin yok bu konuda ozgursun. ama onceden denenmis ve hazirlanmis reiki seanslarina da katilman yeni fikirler sahibi olmanda yararli, ne demisler bir elin nesi var iki elin sesi var

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Reiki kadim bir şifa yöntemidir, adı Reiki değildi o zamanlar . Ancak yıllar içinde unutulmuş bir şifa yöntemi oldu. Mikao Usui adında bir Japon çeşitli dillerde eski metinleri inceleyerek ve bu işe kendini adayarak ( medtasyon , dua , yeme içme perhizi vsv ) Kurama dağındaki 21 günlük inzivadan sonra inisiye oldu . Onu inisiye eden Ruhsal bir güçtü . ( Bir melek , Yükselmiş bir üstad , onun yüksek benliğine refakat eden Rehber Ruhu bunu tam olarak bilemeyiz ) Ve enerji 6. çakradan 3. gözden girdidikten sonra bir süre baygın yattıktan sonra hem kendine hem yola çıkanlara şifa vermeye başladı . Ve 21 günlük açlık perhizine rağmen kendisini son derece canlı hissederek Enerji ona çarptığında 3. gözle renkler ve sembolleri görmüş . Bu semboller saf bilginin somutlaşmış halleridir . Zira bilgi soyut zihinle algılanan bir gerçekliktir. Sembol sizi o enerjiye bağlayan bir anahtar gibidir

. Ez cümle .. Kendi kendinizi inisiye edemezsiniz . Bu imkansız denecek kadar zordur .

Diyelim meditasyon - perhiz - inziva vsv detayları yerine getirdiniz . Olsa olsa kundalini enerjisini hareketlendirisiniz ki buda ustasız tehlikeli bir uyanış olur .. Siz en iyisi hazırsanız niyet edin .. Ve evrenden sizin enerjinize en uygun masteri bulmasını getirmesini dileyin . Ve bir Master tarafından inisiye olun .. Böylesi çok daha konforlu ...

--------------------

Karanlık Rahip lütfen yanıltmayın arkadaşı

Bir master tarafından inisiye edilmelisiniz. Bu bilginin dışında bir enerji aktarımıdır . Aura eller ve başa , o sembole bağlanmış bir master tarafından yerleştirilmelidir . Tek başına imajinasyonla yada kitabi bilgi ile olmaz .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanın kendini her enerjiye ve sisteme uyumlaması mümkündür. Bunun yolu da çok basittir: yalnızca üst benliğinize seslenerek yapabilirsiniz. Ancak, bir iki noktayı unutmamakta fayda var:

1- Deneyimden yararlanmak yolu kısaltacaktır. Ustanın öğütleri, önerileri ve uyarıları mutlaka öğrenci için iyidir.

2- Deneyimsiz birinin kendini "enerjiye" açmasının riskleri mevcuttur. Bir vorteks açtığınızı düşünün: muhtemelen buradan davet ettiklerinizle birlikte etmedikleriniz de girecektir.

Ha, tabii Usui Usta gibi yıllarınızı mistisizme verir, bir yandan zaten şifacılık teknikleri üzerine çalışıp bir yandan savaş sanatlarına zaman ayırır, bir yandan üst düzey devlet görevlisi olarak çalışıp bir yandan da araştırmalarınız için vakit yaratıp Hindistan'a giderek eski Sanskrit metinlerini incelerseniz tabii olur! O "şahs-ı muhterem"in enerji düzeyi, bilinci ve yaptıkları herhalde oturduğu koltukta sıkıldıkça "ne gelirse gelsin bari be, inisiye olayım, haydi uyumla beni üst benliğim" diyen bir insanınkinden biraz farklıdır, değil mi? ;) Ha, "bana sembol de iner kardeşim, bilgi de iner. Ben de geleni aurama çizer, çalıştırırım" diyen varsa durmasın... Ama yaşadıklarını da lütfen ibret-i alem için şu başlığa gün be gün yazsın.

Kısacası KİM olursanız olun, en iyisi başkalarının deneyiminden bir süre yararlanıp sonunda hazır olduğunuzda kendi uyumlamalarınıza niyet etmeniz ve onları üst benliğinizden dilemenizdir. Yoksa frekanslar içinde frekans araya araya kaybolur insan.

Son hatırlatma: "başkasının yardımı olmadan" pek bir şey olmaz. Eğer "başkası"ndan anlaşılan yalnızca şu anda hayatta olan insanlarsa hem "eyvallah", hem de "yanılmayın" derim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mutlaka bir bilenle daha kolay olacaktır.Ama benim bahsettiğim şey daha basit aslında.Doğadaki döngüsel enerjiyi kullanmak için neden bir başkasının yardımı olmak zorunda?Neticede "düşünce gücü"nün etkisi de küçümsenecek gibi değildir. Bu enerji döngüsünü de düşünce gücünün etkilediği varsayılırsa... Bir çok deneyimleme zaten düşünce gücüyle gerçekleştirilmekte.Hal böyle olunca bu konuda da etkisi yok sayılamaz. Özellikle de konu enerji olunca.Sadece neden olmasın diye soruyorum ya da en azından neden bu kadar kati olabilir ki bu olmamazlık?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben reiki dersi almak istiyorum ama şu var ki bazı reiki hocaları baya para istiyorlar ve gerçekten reiki için yardımda bulunmuyorlar.. yani kendileride bilmiyor ancak sitede 3.masterını yapmış biri varsa eğer açıklaya bilir .. bence bölesi daha ii ama tabi buluşma felan gerektiricek :D oda ayrı bir cesaret istiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben reiki dersi almak istiyorum ama şu var ki bazı reiki hocaları baya para istiyorlar ve gerçekten reiki için yardımda bulunmuyorlar.. yani kendileride bilmiyor ancak sitede 3.masterını yapmış biri varsa eğer açıklaya bilir .. bence bölesi daha ii ama tabi buluşma felan gerektiricek :D oda ayrı bir cesaret istiyor..

Hoca-öğrenci ilişkisi yalnızca Reiki uyumlaması veya para alışverişi ile sınırlanacak bir şey değil. Öğrencinin (ve tabii hocanın da) gelişimi boyunca sürecek, beslenecek bir ilişki. Gelişimin de sonunun olmadığını düşünürsek...

Bu yüzden daha ilk kalemde "Usui 1 şu kadar, KR2 bu kadar, yanında Goldın Trayengıl da veriyoruz ucuza geliyor, çakralarını da açarım üçüncü gözüne de lasik yaparım" diyenlerden kaçınmak gerekiyor.

Buyurun, vaktiyle telefonlaştığım bir "usta/hoca"nın size internetteki sitesinde yazdığı referansları listeleyeyim:

REFERANSLARIM

1.KUNDALİNİ REİKİ MASTER-TEACHER

2. USUİ REİKİ MASTER--TEACHER

3.KARUNA REİKİ MASTER

4. SEİCHEM REİKİ MASTER

5. TERA MAİ REİKİ MASTER

6. GOLDEN TRİANGLE-MASTER TEACHER

7. RA SHEEBA MASTER

8.EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES(E.F.T)

9. MERIDIANTHERAPIST-MASTER

10.NLP MASTER

11. NLP--HYNOSSİS

12.AROMATERAPİ MASTER

13.ÇAMPİSAJ--MASTER

14.REFLEXSİYOJİ MASTER

Aynı zamanda astroloji, süper dualar, pratik yoga, tılsımlar... konusunda da engin bilgi sahibi olduğunu iddia eden bu hanımefendi telefonda Reiki konusunda iki cümle etmek şöyle dursun, bana SADECE VE SADECE banka hesap numarasını ve ücret tarifesini vermeyi uygun gördü. Para yatırınca konuşurmuşuz... Ona göre.

Gelelim Reiki dersine: Reiki'nin dersi başka, uyumlaması başkadır Mystick, sen hangisini istiyorsun? Ders için buluşmak gerekmeyebilir: çeşitli siteler, kitaplar, forumlar, mail listeleri vb var. Uyumlama içinse evet, görüşmek gerekiyor. ("Ayrı cesaret isteme" konusunu ise hiç anlayamadım. Yoksa sadece internette bir nick olarak varolmak mıdır bu işin raconu, da ben mi bilmiyorumdur?)

Uyumlamaların bir bedeli olması gerektiğine inanıyorum, ama çoğu ustanın iddia ettiği gibi paranın enerjinin maddeleşmiş hali olduğu, uyumlama bedelinin mutlaka para olması gerektiği palavrasına karnım tok. Hocaya kazak örmek de emektir, yemek yapmak da, portresini çizmek de... aklınıza ne gelirse.

Hatta ben bu konuda biraz radikalim sanırım: madem enerji alışverişi sözkonusu, o zaman uyumlama alacaksam hocaya mütemadiyen uzaktan Reiki yollayarak şu kadar kW/s enerjiyi geri ödemeyi taahhüt ederim, olur biter be!

Reiki uyumlaması almak isteyenlere: maddi anlamda bedava uyumlama yapan merkezler ve topluluklar var. Bunların araştırılmasını öneririm. Ama "herkesten gücüne göre bir bedel alınır" ilkesinin ardındayım, ve eğer maddi derdi olmayan insanlar da "aa hıyar buldum" diyene tuzla koşma dürtüsüne sahip olacaklarsa bunu çok onaylamadığımı belirteyim. Ben ilk iki uyumlamamı para karşılığı almadım, ama ikisinde de ödediğim bedeller oldu. Para vermememin nedeni maddi yetersizlik değil, hayatın akışının olayları böyle yönlendirmesiydi.

Bundan sonrakileri bilmiyorum, ama aynı şekilde süreceğini tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cesaret konusunda ben şahsen tanımadığım biri bana bir teklifde bulunsa tereddütte olurum bunun yanında ailemden böle bir şey istemem pekte :D olumlu bir cevap getirmeyeceğinden kendi harçılığımda ayda ne kadar biriktirirsem onu veririm.. eğer böle bir merkez yada kuruluş bulursamki zamanımda olmıcak buda var işin aslı yani ya yaz tatilinde yada okumam bittiğinde yaparım ancak birde arkadaş gibi tanıdığım birinden ders almak var güvendiğim bu bence en gerekli olan şey.. ilişki yani..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim cavaplar için. Bir süredir inisiye almak için birini arıyorum (Baktım olmuyo gerçekten de inisiye almadan :) ) Yalnız uyumlamayı yapacak olan master 4. seviyede olduğunu söylüyor. Benim bildiğim kadarıyla 3. seviyede bitiyo,ayıranlar için de 3b de hatta. Bu adam abarttı mı yoksa gerçeklik payı var mı merak ediyorum. Master ı şahsen tanımıyorum ama güvendiğim birinin yönlendirmesiyle gitmeyi düşünüyodum. Siz de güven oldukça önemli falan deyince... Bu 4. seviye mevzusu kafamı karıştırdı yani:confused:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merhaba arkadaslar.

bu konuda ben de bir kac sey yazmak isterim.benim ablam reiki ve bioenerjiyle ugrasiyor ondan duyduklarimi sizlere iletmek isterim.malesef reiki ticarete dökülmüs durumdadir.dolarlardan bahsediliyor seanslar icin.kendiside yüklüce para vermek durumunda kalmisti insiye olmak icin.gerekceleride suymus;reiki akilli ve degerli bir enerjidir,ne kadar degerini yüksek alirsaniz o kadar cok degerlenecektir reiki ve kendini degerli hissettigi icinde daha cok akacak ve sifalandiracaktir

ablam pek olumlu bakmamisti bu söze dogrusu ve kendisince su yöntemi bulmustu.kisinin gercekten maddi gücü yoksa yine tedavi ediyordu ama karsiliginda 1lira alirken,bin lira aliyorum niyetini söylüyordu.böylece hem reikiyi degerli kilip hemde kisilere yardimci oluyordu.bir cok insanada bedava insiye yapti.kiminin parasi kiminin duasi gibi bir yol izliyor.aslinda neyle ugrasirsa ugrassin insanlar eger hirslarini törpüleyemiyorsa bos bence....benide insiye yapmisti ama ben nedense uzak duruyorum buna.belkide hazir degilimdir..

agzini parayla acan bir insanin ne sifasina ne enerjisine ihtiyac duyarim.bana göre ilk cümlesi para olanin verecegi sifadan da pek fayda olmaz.dolarli sifa:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben master değilim . Ancak hayatını Reiki ve onu aktarmaya adamış bir master a bir miktar ödeme yapmanın hiçbir mahsuru yoktur bence . Reiki 'ye sadece bir ürün gözüyle bakmayın alıp tükettiğiniz birşey değildir , siz yaşadığınız müddetçe Ruhsal olarak gelişiminizde onunla daha hızlı sürecektir. Hele içselleştirmişseniz dünya görüşünüz yaşam şekliniz değişecektir.

İki rahmetten biri ya cüzi bir meblağ verip hayatınıza onu dahil edeceksiniz yada şüpheli gözlerle artık kirlendi işin içine para karıştı düşüncesiyle tadınızı bozacaksınız .

''Niyet'' çok önemli , niyetiniz ne ? zira bedenlerimizden ilk salınan enerji niyetimizdir . ''Dua /dilek/içsel konuşma '' 2. aşamada devreye girer . Eğer niyetiniz ve duanız güzelse ona çekilirsiniz .

Eğer duanızda ''ısrar'' ederseniz zaten son derece güçlü bir manyetizmayı devreye sokarsınız .

Son söz Reiki'yi kirletmeye kimsenin gücü yetmez. O daima tertemiz kalır , malesef kirlenen fikrimizdir . Açıkçası ben bu insanlardan Reikinin aktığına bile inanmıyorum . Yani doğru kanal olamazlar. Biraz zamana bırakmak belkide en iyidir .

Kendiniz için en iyisini ve en hayırlısını dileyin .

Zira dikkat nerdeyse bilinçte ordadır .

Bilinç ''şu anki'' farkındalığınızdır .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sevgili arkadaşlarım

bizler isteyen her arkadaşımızı usui reiki ye (ve diger enerji sistemlerinden bazılarına ) uyumlamayı internet üzerinden ücretsiz olarak yapıyoruz

bu konuda ihtiyacı olan her şeye ve herkese yardım etmek bizlerin sevgiyle üstlendigi bir vazifedir

herr türlü soru ve sorunda yanınızdayız

sevgilerimizle

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba

Reiki alabilmek için bazı çabalarım oldu. ama gariptir ikisi de sonuçlanmadı. Sonra bu konuda idealist insanların olup olamayacağını merak edip 'bedava reiki' diye taramaya çalıştım.

Aslında amacım reikiyi tamamen bedava öğrenmek değil, şu anki rakamlardan daha uygun biçimde öğrenmek.

Örneğin para kabul etmezseniz Felsefistan adında bir ek çıkartıyorum bir gazetede ben de size bunlar veya felsefe dersleri verebilirim

Reiki öğrenebilmek konusnda kendi başlarına çalışan ve parayı ya da çuvalla parayı değil mütevazı parayı hedefleyen idealist inanlar tanıyor msunuz?

Reiki de 2 amacım var:

1. Kendimin ve çevremin şifa vb. sorunlarına yardımcı olabilmek

2. Evrene başkışta hiisettiğim farklı boyutu sistematize etmek.

Selamlar

***sitemizde açık olarak mail adresi vermek yasaktır***

Kamil Yılmaz

Felsefe Öğretmeni

İstanbul

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

nasıl bir meslek edinmek için birisi bir ustanın yanında çırak olarak yetişiyorsa, ya da gerekli eğitim kurumu/fakültede işin eğitimini alıyorsa reiki gibi koularda da birinin öğretmesi uygun olur. ama iyi öğreten vardır iyi öğretemeyen vardır. öğretecek doğru kişiyi bulmanız dileğiyle.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında Reiki'nin "öğretilemeyeceğine" inanıyorum. İnisiyeye* Reiki'nin ne olduğu, kaynağı, kullanım alanları vb anlatılabilir ama kimse canlı bir "Reiki İle Hayat Ansiklopedisi" değildir. Bu yüzden inisiyenin de kendi kullanım alanlarını bulması, kullanılan yöntemleri de kendie daha kolay gelecek şekilde uyarlaması gerekir. Bu da pratikle, pratiği gözlemle ve Reiki'nin hayata dahil edilmesinden sonra kendini gözlemle gerçekleşebilir.

Ha, bir usta olması tabii iyidir: ne de olsa insan tıkanabilir, bazı soruları kendi yanıtlayamayabilir, veya seçeneklerden hangisinin en hayırlı olduğu konusunda kuşkular yaşayabilir.

Eski mesajlarımı okudum. İlkini düzeltmek isterim: "en iyisi..." derken aslında "ille de başkasından uyumlama almak istemiyorsanız en iyisi..." olmalıymış. Anlam kayması için kusura bakmayın.

Ve evet, sonraki uyumlamalarım için de para vermedim ama her biri için ödediğim bedeller oldu. :)

*inisiye: uyumlanan, tanıştırılan, adım attırılan vb. uyumlamanın doğrusu inisiyasyon olmalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...