nightmore Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2006 http://www.24haber.com/?newstype=normal&newsid=9365Fransa'da 70'li yıllarda ölenlerin yüzde 1'i yakılmayı tercih ederken, geçen yıl bu oran yüzde 26'ya ulaştı. Yakılmayı tercih edenler, artık küllerinin sadece vazolara konmasını istemiyor. Küllerini uzaya gönderten veya elmasa dönüştürtenler de var. Fransız Cenaze İşleri Ulusal Sendikası'nın verilerine göre, 1975 yılında ülkede ölenlerin sadece yüzde 1'i öldükten sonra yakılırken 2005 yılı sonunda bu oran yüzde 26'ya yükseldi. Nüfusunun büyük çoğunluğu Katolik inancından olan Fransa'da, bir Protestan geleneği olan öldükten sonra yakılmanın yaygınlaşmaya başlaması ateist ve agnostik sayısındaki artışın yanı sıra yeni yaşam biçimlerine de bağlanıyor. Konunun uzmanları; yalnız yaşayan insan sayısındaki artış, insanların doğdukları ve büyüdükleri yerlerden değişik kent ve ülkelere göç etmeleri ve dini inançlardaki gerilemenin, öldükten sonra gömülmek yerine yakılma kararı almalarında etkili olduğunu söylüyor. Öte yandan, Fransa'da ortalama 2 bin 156 Euro'ya mal olan yakılma sonrası, küller eskisi gibi sadece özel vazolarda saklanmıyor. Özellikle Japonlar küllerinin Alplerdeki Mont-Blanc dağı üstünden serpilmesini istiyor. Bir Fransız helikopter şirketi bu hizmeti 15 Eylül-15 Mayıs tarihleri arasında 800 Euro karşılığında gerçekleştiriyor. Bu konudaki en son moda ise küllerin uzaya gönderilmesi. Bir Fransız firması, ölünün küllerinin 1 gramını kapsüle koyarak ABD'nin Houston kentindeki NASA üssünden kalkacak bir araçla 1250 Euro karşılığından uzayın derinliklerine gönderiyor. Bir İsviçre firması ise ölü küllerini yakınları için "ebedi" bir hediye olması amacıyla 5 bin 300 Euro karşılığında elmasa çeviriyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Eftalya Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Bu konudaki en son moda ise küllerin uzaya gönderilmesi. Bir Fransız firması, ölünün küllerinin 1 gramını kapsüle koyarak ABD'nin Houston kentindeki NASA üssünden kalkacak bir araçla 1250 Euro karşılığından uzayın derinliklerine gönderiyor. . yuhh, kirletmediğimiz bir uzay kalmıştı.yarın bir gün uzaydan kötü kokular gelirse hiç şaşırmayın.düşünsenize uzaylılarda çöplerini tepemize bıraksalardı.ufo araçlarının kaportasını yada akü lerini falan,ön lastik arka lastik. o küllerden sonra bende olsam yapardım aynını yapardım.bide ohaaa yazardım,ön kaportaya. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 harbi yuh ya bi insan toprak yerine nie uzaya gıtmeyı tercıh eder anlamıorum ya hayatta gıdemedık barı kullerım gıtsın olayı felanmı acaba:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Elmasa çeviriyorlarmış.... hmm bunu duymuştum daha önce. Hatta bir adamın küllerinden karısına ve iki kızına üzerlerinde taşıyabilecekleri gibi takılar yapıldığı gördüm. Bence hoş birşey olabilir. Yada acının küllenmesini engelleyebilirde... bilemiyorum ilginç Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 bence sevdiğim ve kaybettiğim birinin küllerini veya ondan her hangi bi şeyi üzerimde taşımak istemezdim.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ErSt_QuEr Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Elmasa çeviriyorlarmış.... hmm bunu duymuştum daha önce. Hatta bir adamın küllerinden karısına ve iki kızına üzerlerinde taşıyabilecekleri gibi takılar yapıldığı gördüm. Bence hoş birşey olabilir. -oo tek taş mı ? -hayır babam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 erst çok fenasın ya:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cambaz Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 olu insanlardan kazanc elde etmenin de yollarini bulduk sonunda ben de kendimi elmsas cewirteyim bari benden 40 50 karatlik bi elmas cikar herhalde baya bi insani mutlu ederim bu sekilde :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Hemen işi ticarete dökmeyin:) Duygusal boyutu var işin hep yanında olması kalması vs vs gibi:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Weysel44 Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Artık işe yaramıyan bi adama 5 para etmessin diemicekler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Yanılmıyorsam dün yada bugün Posta gazetesinde 11 yaşında ölen çocuğunun küllerinden elmas yüzük yaptıran bi annenin haberi vardı...Küldeki karbonu sıkıştırarak yapıyorlardı galiba... 3600 euro gibi birde bedel hatırlıyorum eğer yanılmıyorsam yine.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Kaybolduğunu düşünmek istemem... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Eftalya Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2006 ne oluyo bakim burda benden habersiz. bu nora benim cesedimi bile takar boynuna yakılmamı beklemeden:eek: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest MUSTAFA72-47 Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2006 VARMI ÖLE Bİ ŞEY HAKKETTEN İNSANLAR NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRMIŞLAR Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest sipru Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2006 herşey ticaret, parası çok olanlarda vermeye bayılıyor öldükten sonra -yakın beni külleri, everete, maimi sahiline, uzaya dökün.... -elmas yapın beni diye bi ton para döküyo. tabi bunu yapan şirketlede çukkayı doldurup külleri kanalizasyona ... uzaya çıkacak küllerin sana ait olduğu nerden belli dna kontrolümü yapıyolar dökmeden önce. yada hakkaten götiürceklermi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vampir Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2007 bncede mantıklı ama o elmas çalınırsa l:( ne garip olur komser bey onun manevi değeri çok yüksek o önceden babamdı sora elmas yaptık düşmanları çalmıştır belki die soruşturma açılır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
beelze Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2007 düşünsenize adam yaşarken 5 para etmiyo öldükten snr kim bilir kaç milyon dolar edyiodur:D işin şakası bi yanada böyle bişey yapan biri bunu miras bıraksa bıraktıklarınında para sıkıntısıp çekip satsa yada nasıl satacakki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest arman Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2007 bence tam bizim insanımız için yaşarken değerim olmadı öldükten sonra olsun hesabı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
deniz77 Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2007 3 500 euroya adam gibi takı alırım sıkıştırılmış bişi kullanmam herhalde ne biliim ama elmassa bile muhtemelen fanus gibi bişide veriyolardır onunda yapay olduğundan bi değeri yoktur ki oyle olsa doğada canlı kalmaz ceset mafyası turerdi, tabi ölenlerin başına bunlarda gelecekmiş yazık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bruhd Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 öldükten sonra yakılmak bir aralar iyi bir fikir gibi geliyordu ama beden boşu boşuna çürüyeceğine birilerine, ihtiyacı olanlara gitsin... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
009 neslihan Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 insanın kendini yaktırması çok saçma bişiy bence.. ama BENCE.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.