Geceyuruyen Oluşturma zamanı: Mart 22, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 22, 2008 http://img90.imageshack.us/img90/2475/schindler27slistmovieqr5.jpg 2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar. Schindler'in Listesi (Schindler's List), yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı, 1993 ABD yapımı bir filmdir. 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler'in uygulamış olduğu soykırımdan binin üzerinde Polonya yahudisinin kurtarılmasında rolü olan Oskar Schindler'i ve bu kurtarmayı konu edinen film, Akademi, Altın Küre, BAFTA ve Grammy ödülleri kazanmıştır. "Tüm zamanların en iyi filmleri" konulu çeşitli listelerde üst sıralarda bulunan film, Amerikan Film Enstitüsü'nün güncel listesinde 9. sırada yer almaktadır. 2. Dünya Savaşı, Nazi Almanyası. Oskar Schindler Almanya'ya iş kurmak amacı ile gelir. Fakat beş kuruşu yoktur. Kendi deyişiyle sunum yeteneği sayesinde birçok üst düzey Alman S.S. subayı ile dost olur. Bu sırada Yahudi Soykırımı başlamıştır. Schindler'in fabrikası artık getto kamplarındakilerin cennet kapısı olmaya başlamıştır. Schindler´in yardimcisi Itzhak Sternde bir Yahudidir. Neeson, Ben Kigsley, Ralph Fiennes İnsanlık tarihine kara leke olarak geçen büyük bir soykırımı belgeleyen, yedi Oscar'lı, üç Altın Küre'li Spielberg'in başyapıtı olan Schindler'in Listesi, savaşın nimetlerinden yararlanan bir kapitalist olan Schindler'in, faşizmin gerçek yüzü karşısında insanlığını hatırlamasını ve Naziler'in acımasızca katliama giriştikleri Yahudiler'i kurtarma çabalarını anlatıyor. Mutlaka izleyin! http://img208.imageshack.us/img208/895/capsbizimpencerefq7ka7.jpg Oyuncu Listesi-Aktör/Aktris Rolü Liam Neeson- Oskar Schindler Ben Kingsley- Itzhak Stern Ralph Fiennes- Amon Goeth Caroline Goodall- Emilie Schindler Jonathan Sagall -Poldek Pfefferberg Embeth Davidtz- Helen Hirsch P:S:filmdeki mum sembolünün kullanılması cok anlamlıydı BENCE Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 22, 2008 açılması gecikmiş bir başlık , gerçekten çok güzel bir film. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2008 Filmi seviyorum ama Spielberg'ü sevmiyorum. Not : Mesajı düzenledim Türkçe'mize biraz daha dikkat. serenadaschizophrana Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
F5uck Yanıtlama zamanı: Temmuz 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 17, 2008 liam neeson'ın döktürdüğü muhteşem bir film. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Temmuz 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 17, 2008 tarihsel filmlerin başında gelen bir yapıt.arşivlik bir filmdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2021 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2021 Geçenlerde seyrettim. Güncellensin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.