biggang Oluşturma zamanı: Mart 23, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 23, 2008 (düzenlendi) Evlenmek katlanmaktır.. Melih Cevdet'e sormuşlar "evlilik nedir" diye. Eskiden demiş, kız tarafının ve oğlan tarafının ailesi biraraya gelir, yeni çiftin kuracağı yuva için beraber hazırlık yapılır, beraberce yeni ev düzülürdü. Tabi o zamanlar evler genelde bahçe içinde müstakil evlerdi. O yüzden buna "evlenmek" denirdi. Şimdi ise yeni evliler apartman dairelerinde yani katlarda oturuyorlar, bu yüzden artık evlilik "katlanmaktır" demiş." Evlenmek katlanmaktır.. Nisan 7, 2013 AurorA tarafından düzenlendi renk düzeltildi 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
justy Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 23, 2008 really good one Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 o halde artık bende kalanma istiyorum:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 yalılanmak istiyorum diyerek iğrençleşmek istiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bona Fides Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Oldu olacak şatolanalım Manje-Loa:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AKHENATON Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 evlilik ; hakların yarıya bölünmesi sorumluluğun ikiye katlanması. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Yeni nesil tek taşını kendi alıyo. Şatoda kesmez bunları. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
the_thing Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2008 Evli biri olarak şöyle söyleyim : Standart bir birlikteliği "resmi" olarak yaşamaktır. Ha tabi bir de ailelerin her işe karışmasına izin vermek zorunda olmaktır ( Gerçi siz izin vermeseniz de zaten onlar her işinizin içindedirler:) ). Başka da farklı bişey yok inanın bana Tabi yüklü sorumluluğu da es geçemeyiz bu arada. Ama netice olarak doğru kişiyle "hayat", yanlış kişiyle "ölüm" dür. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IXION Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2008 Evlilik sadakat, sadakat fırsat yokluğu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zeynep Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Yasal olarak sevişme özgürlüğü. Tam olarak bu yani. Devlete diyorsun ki abicim ben bunla sevişiyorum ve rahatça denetleyebilmeniz için de size yetki veriyorum. Bundan böyle doğacak çocuğumuzu da, sahip olduğumuz mal varlıklarını da kolaylıkla denetleyebilirsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 bana göre saçma bir bakış açısı evlilik sevişmekten ibaret değildir evli değilim ama evleneceğim insanla çok rahatım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 zeynep'e katiliyorum, Turkiye'de evlililik Sex'in yasallasmis hali... ama evlilik bana sonderce uzak isterdimki bende sevdigim adamla ayni evi paylasayim, bakalim uyusacakmiyiz, kulturumuz, gorgumuz, yetistirme tarzimiz ayni mi? Asla farkli kulturlerin beraberligine karsi degilim, oyle dersem hayatimdaki iliskilerimi yalanlamis olurum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 işte sexin yanı sıra senin saydığın şeylerde var yani sadece tatmin olmak cinselliği yaşamak değil ozaman anlaşılan tek şey sağlıklı cinsel yaşam için evlilik vardır hayır evliliklerinde cinselliği yaşayamayanlarda gayet iyi bir evlilik hayatına sahiptirler tabiki olacak cinsellikte ekmek su kada ihtiyaçtır ama herşey bunu üzerine kurulu değildir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 evet ama Turkiye kosullarinda evlilik sex'in yasallasmis hali.... Karsi oldugum bu..... Insanlarin kendi cinselligini ozgurce yasayamamasi ve hep kadinin baski altinda tutulmasi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AKHENATON Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Evlilik sadakat, sadakat fırsat yokluğu. her evlilik üçüncü kişiye yapılan hakısızlıktır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IXION Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 her evlilik üçüncü kişiye yapılan hakısızlıktır... Hemde nasıl... -------------------- hayır evliliklerinde cinselliği yaşayamayanlarda gayet iyi bir evlilik hayatına sahiptirler tabiki olacak cinsellikte ekmek su kada ihtiyaçtır ama herşey bunu üzerine kurulu değildir Evliliği götüren cinselliktir, cinselliğin yaşanmadığı bir evlilik yürümez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 denen o ki cinsellik araçtır amaç değldir:) sadece evlilikte değil ciddi ilişkiler içinde geçerlidir:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IXION Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Tayyip gibi konuşma, tears_of_rain.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 kıyaslanmaktan hiç hoşlanmam hele birde hiç sevmediğim insanlarla hiiç mi hiç hoşlanmam bunu söylemendeki sebebi anlayamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IXION Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Demokrasi ve cinsellik. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zeynep Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2008 Sanırım yanlış anlaşılmışım bundan dolayı öncelikle özür dilemek istiyorum. Evlilik sadece devletlerin insanların özel ilişkilerini denetim altına tutmasının en yaygın yoludur demek istemiştim. Yanlış anlaşılmadan ötürü tekrar özür diliyorum hepinizden. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
the_thing Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2008 Niye özür diliyosun ki, bence gayet de doğru söylemişsin. İnsanlar neden birlikte yaşamak yerine evlenmeyi seçiyo sanıyosunuz. Birlikte yaşamak da sevdiğin insanla beraber olmak. Evlilik de bu beraberliği her şeyiyle yasallaştırmak işte. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.