schizophrana Oluşturma zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 26, 2008 Martin Scorsese ve De Niro işbirliğini başlatan , Jodie Foster' ın 13 yaşındayken rol aldığı ve De Niro'nun ayna karşısındaki - You Talking To Me repliği ile ünlenen izlenesi film. http://img514.imageshack.us/img514/3112/taxi20driver20fip8.jpg Yapım Yılı: 1976 Yönetmen Martin Scorsese Oyuncular Robert De Niro Cybill Shepherd Peter Boyle Jodie Foster Harvey Keitel 26 yaşındaki Vietnam gazisi Travis Bickle, New York sokaklarında taksi şoförü olarak çalışmaktadır. Burada zor şartlar altında yaşayan birçok insanla karşılaşır. Bunlardan biri de küçük yaşta fahişelik yapan Iris'tir. Bickle, Iris'i bu işlerden uzaklaştırmaya ve onun ailesinin yanına dönerek okuluna gitmesine yardımcı olmak ister. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Geceyuruyen Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 cok eskiden izlemistim de nironun sac kesimi filmde aklımda kalan tek sey olmus heralde...jodie foster da gorunce sasırdım simdi bak bide:)tek degsmeyten güzelligi:) http://img522.imageshack.us/img522/7579/eikzb4.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 bana mı dedin? repliği yıllar sonra hemen hemen her hollywood filminde kullanılacaktı..belgesel sunuyormuş gibi konuştum ama öyle:D tesekkurler sevdiğim bir filmdir:) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Film hakkında aklımda kalanlar: 1- Filmin diyaloglarının üçte birine yakını doğaçlama. DeNiro'nun özellikle Peter Bpyle ve Harvey Keitel'le karşılıklı oynadığı sahnelerin önceden yazılmış bir metni yok. 2- Martin Scorsese esas kız rolüne Cybil Shepherd'ı zorla seçtirmiş. Yapımcı Julia Phillips Shepherd'ın yeteneksizliği ve iticiliğine karşın rolü kapmasının tek nedeninin "İtalyanların kalça merakı" olduğunu söylüyor. 3- Senarist Paul Schrader sonradan ödül almasına rağmen anlamsız ve karmakarışık bir öykü oluşturduğu ve sonrasında öyküsünün o halini savunduğu için katkıda bulunması yasaklanarak setten kovulmuş. Filmin son hali ancak montaj aşamasında deneme-yanılma ile oluşturulmuş. (Bu satırların yazarı, vaktiyle filmden sonra kaleme alınan kitabı Türkçe'ye çevirmeye soyunmuş ve %80i bitmiş çeviriyi filmde ve kitapta Travis Bickle'ı tetikleyen son derece önemli bir faktör olan "one of these days I'm gonna organizize" yazısını dilimize nasıl hakkıyla çevirebileceğini bulamadığı için çöpe atmıştır.) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birunsatan Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2008 de niro'ya hayran olduğum film. aklıma her geldiğinde izlediğim filmler arasındadır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2008 Edward Norton ' ın 25th Hour filmindeki ayna karşıısndaki konuşma sahnesi bu filme bir göndermedir Taxi Driver http://www.youtube.com/watch?v=NMaTfAn7KAs 25 th Hour http://www.youtube.com/watch?v=P3aEeykKQpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2009 digitürk ü olanlar şu an muvimekzte izleyebilirler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2009 Hey gidi ben neler açmışım zamanında Sonsuza dek sinema Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2009 evet sanatsever insan, baya çalışmışsın...güzel de olmuş -------------------- karşı cinsle 'çıkma' eyleminde cep sinemasına gitmek:rofl: -------------------- betsy-aklıma ne geldi biliyor musun?kıris kıristofırsının bir şarkısı travis-o kim? b-o bir peygamber o bir ateşleyici...çelişki... t-ben mi? b-evet sen. t-bi an için benden bahsettiğini sanmıştım. b-a tabii sensin.ama çelişki olan kısmı ... -------------------- ve kris kristofferson ın plağını alır...ne ince bir davranış ! -------------------- insan hissettiği kadar sağlıklıdır... -------------------- easy-katil de kim? travis-şu sport bir katil e-o yapmış olamaz terazi.ben de teraziyim. o yüzden iyi anlaşıyoruz bence en iyi aşıklar yengeçlerden çıkıyor. aman tanrım, bütün ailem hava! t-üstelik hap da satıyor e-sen hiç aynada gözlerine bakmaz mısın seni kusursuz kılan ne ... e-...deki komüne gideceğim t-o tür yerler pek temiz değil e-...sen de gelsene t-ne?hayır, ben o tür yerleri sevmem e-sen akrep misin? t-ne e-evet, sen akrepsin, kesinlikle şaşmam! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.