Jump to content

Yaratıcı Drama Liderlik Programı


eyges

Önerilen Mesajlar

ÇAĞDAŞ DRAMA DERNEĞİ

 

1982 yılında Prof. Dr. İnci San ve Tamer Levent'in buluşmalarıyla başlayan yaratıcı drama alanının Türkiye'deki gelişimi 1990 yılında Çağdaş Drama Derneği'nin kurulması ile kurumsal bir kimlik kazanmıştır. Önceleri yurt dışından gelen uzmanların yönettiği atölyelerle başlayan süreç daha sonra bu uygulamalara katılan ilk liderlerimizin kendi aralarında yaptıkları çalışmalarla devam etmiştir. Derneğimizin yaratıcı dramayı yaygınlaştırma çalışmaları verilen eğitimlerin bir sistematiğinin olma zorunluluğunu da beraberinde getirmiştir. Başlangıçta düzenlenen atölyeleri, daha sonraları ileri düzey atölyeleri takip etmiş ve bugün gelinen noktada 320 saatlik bir" Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği Programı" ortaya çıkmıştır. Derneğimiz bünyesinde görev alan akademisyenler ve alan uzmanlar tarafından hazırlanan program, Derneğimizin yaratıcı drama alanının yaygınlaşması amacına bağlı olarak 11 Kasım 2005 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından onaylanmıştır.

 

6 aşamalı olan programın içeriği toplam 320 saatten oluşmaktadır. Her bir aşama birbirine bağlı olarak yürütülür ve kendi içerisinde süreklilik gösterir. İlk dört aşama için 9 saat, 5. aşama için ise 12 sat devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Devam süresini aşan katılımcılar devam ettikleri aşamanın belgesini alamamaktadırlar.

 

Programın genel amaçları;

a. Yaratıcı Drama ile ilgili kavramları bilmesi,

b. Yaratıcı Drama, Eğitim, Sanat ve diğer disiplinler (alanlar) ilişkisini kurması,

c. Yaratıcı Dramanın boyutlarını ve öğelerini bilmesi,

d. Yaratıcı Dramaya ilişkin yurtiçi ve yurtdışı alan yazınına hakim olması,

e. Yaratıcı Drama liderlik mesleğinin yeterlik alanlarını bilmesi,

f. Eğitmenlik/Liderlik uygulama becerisi kazanması,

g. Yaratıcı Dramayı diğer derslerde yöntem olarak kullanması,

h. Yaratıcı Dramayı bir ders olarak yürütebilecek becerileri kazanması,

i. Yaratıcı Dramayı kullanarak yeni programlar geliştirmesi,

j. Çocuk oyunları konusundaki kavramları bilmesi,

k. Çocuk oyunları uygulama konusunda beceri sahibi olmasıdır.

Yaratıcı drama disiplinler arası bir alandır. Buna göre programımızın içeriği yaratıcı drama alanının etkileşim içinde olduğu aşağıdaki alanlara yönelik konu başlıklarından oluşmaktadır.1. Eğitim Bilimleri: Program Geliştirme, Eğitim Bilimine Giriş, Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim-Kültür-Sanat Projeleri Geliştirme.2. Genel Kültür: Sanat Dönem, Kuram ve Akımları, Resim, Heykel, Fotoğraf, Edebiyat, Çocuk Edebiyatı ve diğer Sanat ve Kültür alanları

 

 

3. Alan Bilgisi: Yaratıcı Drama ve Tiyatro, Doğaçlama, Oyunculuk, Rol Oynama, Işık, Dekor, Kostüm, Maske, Reji, Sahne Bilgisi, Diksiyon, Pantomim, Yaratıcı Drama Programı Geliştirme-Uygulama, Yaratıcı Drama Dersini Yapılandırma, Liderlik Becerileri.

 

Çaðdaþ Drama Derneði

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...