semuel Oluşturma zamanı: Mart 30, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 30, 2008 Kemal ÖZER 1935 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden ayrıldı. Gazetelerde ve yayınevlerinde düzeltmenlik ve redaktörlük yaptı. Varlık dergisinde genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Yordam Yayınları’nı kurdu. Yeni a dergisinin kurucularındandır. Şiir Sanatı adlı aylık bir şiir dergisi çıkardı. İkinci Yeni devinimi içinde başarılı örnekler sundu. Bir suskunluk döneminin ardından, toplumcu bir bakışla güncel olaylara, yaşantılara sevi dolu serüvenlere yaslanan canlı yeni bir şiire yöneldi. SENİ ANMAKLA ARTIYORUM korkak değilim umutsuz değilim bundan böyle değiştirdim sana yaraşmayan günlerimi verdiklerinle sana yaraşmayan ne varsa bir bir çıkarıp attım yeller esiyor şimdi o büyük karanlığımın yerinde geldin kutsal bildiklerimi yeniden tanımladın ülkemi bir bakışta bağladın güzelliğine en varılmaz yerlere vardırdın ellerimi en gizli denizleri açtın gemilerime sensin artık adı bir dönülmezliği çağıran kelimeleri ölümsüz kılan şiire ARARKEN Uçsuz bucaksız bir gömütlükteyim gömütünü arıyorum Attila Jozsef'in, yakıcı bir soluk geziniyor alnımda - yıllar var ki unutmuş değilim - ilk okuduğumda şiirlerini yüz yüze gelmiştim çağdaş bir yazgıyla, yaralı bir kıvılcım gibiydi dağlıyordu okuyanın etini. Uçsuz bucaksız bir gömütlükteyim gömütünü arıyorum Attila Jozsef'in, kime sorsam başka bir yeri gösteriyor - karanfili eksik edilmemiş başucundan - başka bir Attila Jozsef'i var demek ki önüme çıkan herkesin. aynı adla anılıyor demek ki her yürekte bıraktığı titreşim çağdaş bir kederin. ŞİMDİ NERDEYSE Böyle değildi bu kentte sokaklar, şarkılar ve insanlar. Yürüyüp giderdik birlikte bir heyecanı paylaşarak. Bir gergefe girip çıkan iğneler gibi ayaklarımız işlerdi yürüdüğümüz yollara coşkulu saatlerin nakışını. Alınlarımıza biriken güneş şimdi nerdeyse soğuyacak YAN YANA İKİ ÜLKE GİBİYİZ SENİNLE Yan yana iki ülke gibiyiz seninle, ayın önünden geçen bulut önce seni karanlıkta bırakır sonra beni senden bana eser, yerine göre, yerine göre benden sana şakaklarımızı serinleten rüzgâr. İki kıyı gibiyiz karşılıklı, hem ayırır bizi hem bağlar birbirimize aramızda akan ırmak. İki tarih sayfası gibiyiz art arda birinde başlayan cümlenin sonu ötekinde düğümlenir ancak. Geldiği vakit hasat günleri iki ayrı ağızda aynı anda beliren bir gülümseme gibiyiz seninle ve iki ter damlası gibiyiz alnında elbirliği ile üretilip kardeşçe bölüşülen bir dünyanın. YILLARDIR.. Yıllardır girip çıktığım sokak belki de bakmayacak yüzüme, bir daha anmayacak adımı taşıdığım gökyüzü başımın üzerinde, oturduğum sofra, sığındığım yatak üstesinden gelemediğim kaygılar hepsine hepsine hoşçakal hoşçakal demeli bu gündeğişiminde. Ve hoşgeldin demeli sevgilim senin yüzün, ellerin ve sesinle kanımda ışıldayan her şeye. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2008 korkak değilim umutsuz değilim bundan böyle değiştirdim sana yaraşmayan günlerimi verdiklerinle sana yaraşmayan ne varsa bir bir çıkarıp attım yeller esiyor şimdi o büyük karanlığımın yerinde geldin kutsal bildiklerimi yeniden tanımladın ülkemi bir bakışta bağladın güzelliğine en varılmaz yerlere vardırdın ellerimi en gizli denizleri açtın gemilerime sensin artık adı bir dönülmezliği çağıran kelimeleri ölümsüz kılan şiire kelimeleri ölümsüz kılan şiire... teşekkürler paylaşım için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.