doja Oluşturma zamanı: Nisan 8, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 8, 2008 Yönetmen Michelangelo Antonioni Oyuncular Mark Frechette, Daria Halprin, Paul Fix ABD, 1970 35 mm / Renkli / 110' Amerikan karşı kültürünün '68 sonrası düzen karşıtı doğasını ve nihilizmini yansıtmak için çağdaş Amerikan üniversite gençliğini kullanan Zabriskie Noktası, Blow-up / Cinayeti Gördüm'ün ardından gelmesine rağmen sert eleştirilere uğramış ve gişede başarısızlığa uğramıştı. Müzikleri The Grateful Dead, Pink Floyd, John Fahey ve Kaleidoscope'a ait olan ve Antonioni'nin tek Amerikan filmi olma özelliğini taşıyan yapıt, radikal Marksist sınıf arkadaşlarını terk eden Mark'ın hikâyesini beyazperdeye taşıyor. Bir polisi öldürdüğünden şüphelenilen Mark, çaldığı küçük bir uçakla çöle iniş yapar. ne gişe ne popüler kültür filmi.ama bilet alırken bunu anlamayanlar oluyor sanırım sinemadan çıkanlar olur tabii her filmde çünkü biletler ucuz, ama saygızlık işte anlamazlar.tüketim toplumuna amerikan gençliğine eleştiri anlamında bir film ama bunları direk yapmıyor sahneler evet geçti hemen olaya geçelim tipinde değil o yüzden anlayamayacaklar için sıkıcı bir film olma durumu yüksek.tabii müzikler süper özellikle sondaki yönetmenin filme imzası niteliğindeki görsel şov harika ve çok anlamlı. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2008 külttür be...hele bir de pink floyd da varsa müzikler de ... Michelangelo Antonioni.efsane yönetmen... sağol:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 8, 2008 bu filmin muzikleri halen günümüzde kullanılmakta..özellikle romantik filmlerde love scene parcasına oldukca sık rastladım.love scene-6 ve 4. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doja Yanıtlama zamanı: Nisan 9, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 9, 2008 evet bazı aralarda çok güldüm aklıma 70lerin sonu türk filmleri gelince de müzikleri de genel olarak çok güzeldi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.