Jump to content

İyi-Kötü-Çirkin

Geceyuruyen

Önerilen Mesajlar

Yönetmen: Sergio Leone

Senaryo : Sergio Leone, Luciano Vincenzoni

Müzik: Ennio Morricone

Görüntü yönetmeni: Tonino Delli Colli

Tür: Western

Yapım: İtalya, İspanya 1966 161 dakika (Renkli)

Oyuncular

http://img522.imageshack.us/img522/2808/afistfuldve8.jpg

Clint Eastwood (Sarışın (İyi)) , Lee Van Cleef (Sentenza (Kötü)) , Eli Wallach (Tuco Benedito Pacifico Juan Maria Ramirez (Çirkin)) , Aldo Giuffrè , Mario Brega (Binbaşı Wallace)

İki silahşör beraber bir anlaşma yapıyorlar. Bir tanesi aranan bir haydut (Çirkin) diğeri de yakışıklı ve az konuşan (İyi) bir silahşördür. İki ortağın yaptıkları anlaşma şöyle birçok oyunu içeriyor: İyi, Çirkin'i yakalamış gibi götürüp şerife teslim ediyor ve ödülü alıyor. Çirkin tam asılacağı sırada İyi onu kurtarıyor. Bu ortaklığın sonu İyi'nin Çirkin'i çöl ortasında yalnız bırakmasıyla sona eriyor. Bunun üzerine Çirkin intikam almaya yemin ediyor. İyi'nin çölde rastladığı ve ölmek üzere olan bir adamdan bir hazinenin varlığını öğreniyor ama tam olarak yerini sadece Çirkin duyabilmiştir. Bunun üzerine İyi, Çirkin'i kovalamaya başlıyor işte tam da bu esnada devreye sadist bir subay (Kötü) giriyor.

Spagetti Western türünün "Baba"sı Sergio Leone'nin bu klasik filmi unutulmaz sahnelerle bezenmiş usta işi bir westerndir….

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muhtşem...unutulmaz eleştirisel yaklaşımları içinde barındıran,eşsiz çekimler,açılar ve seslendirmeler...iyiliğin herşartta geçerli olduğunu,kötülüğün elbet bir bedeli olduğunu,çirkin insanların hayattaki kaybetmişliğinin bu şekilde işlenmesi tek kelimeyle muhteşem..Çirkinin rahip olan abisiyle yaptığı tartışmada söylediği'' Beni haydut olduğum için horluyorsun ama ben cesurdum doğduğumuz yerde 2 tercihin vardı bunu sende biliyordun ya rahip olurdun ya haydut ben haydut oldum sen rahip çünkü ben senden cesurdum çünü..Tanrını'nın merhametine sığınmak yerine bizzat kaderim için hayatla ve tüm o lanet olası şeyler ile savaştım senin kadar iyi biri olmuyabilirm ama Paco en azından senden cesur biriyim'' bu mükemmel bir dialoktur:thumbsup: olaylara ve hayata karşı sinmek ve bir kenardan izleyip üstüne birde saygınlık kazanmanın ne kadar büyük bir acizlik olduğunu gözler önüne serer.

Güney ve kuzey askerlerinin o ünlü köprü için çarpıştıkları bölümdeki subayın ölümü ve duruşuda ilgiye değerdir,bir asker olarak ölüm döşeğinde ağır yaralı iken son anlarında dahi emirin saçmada olduğunu bildiği halde işi kuralına uydurup kahramanlarımızn köprüyü yıkıcaklarından emin olarak mutlu bir şekilde ölmeye çalışması ve doktora'Hey doktor beni biraz daha yaşat iyi haberler bekliyorum'' demesi çok etkilyicidir..ve tabiki filimin muhteşem son sahnesi..Matrix'in atası sayılabilecek kamera açılarıyla beraber her yönden kurgu-dekor olmak üzere bir eşi daha yoktur varsada Metin erksanın'ın 1965 yapımı Sevmek zamanıdır..bunun dışında final sahnesi bu şekilde vurucu biten film azdır yada yoktur varsada paylaşırsanız sevinirim:devil:..Sonuç olarak mükemel bir filimdir uzundur,ama kraldır çirkinin mimiklerine dikkat derim,kötünün sinsiliğini yansıtan duruşu benzersizdir her daim az konuşur bekler ve asla ummadık yerlerde karşınıza çıkar aynı hayattaki gibi,ve iyi:D bir iyide olması gereken herşeye sahiptir yüzünün güzelliği kalbine yansımıştır desek azdır:D:) izlemeyenler için şiddetle tavsiye ederim(kız arkadaşla izlemek tavsiye edilmez yabu adamlar ne zaman ölcek?kötü hangisiydi?-filmde kadın olmamasına rağmen- şimdi o kadını hangisinin eski sevgilisiydi? tarzı ilginç sorlarla karşılaşmamak için tavsiyemi ciddiye alın,tecrübeyle sabittir:) )Şimdiden iyi seyirler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...