Geceyuruyen Oluşturma zamanı: Nisan 17, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 17, 2008 http://img171.imageshack.us/img171/183/titanikafiresimikr3.jpg Titanik 1997, ABD yapımı film. En İyi Film dahil olmak üzere 11 Akademi Ödülükazanmış olan filmi James Cameron yönetmiştir. Filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet sosyal sınıfların ayırdığı RMS Titanic`te aşk yaşayan Jack Dawson ve Rose DeWitt Bukater karakterlerini canlandırmışlardır. Film Dünya çapında 1,945,034,188 $ hasılata ulaşmış ve şu zamana kadar hasılatı en yüksek film olma özelliğini de elinde bulundurmaktadır. 14 kategoride Oscar'a aday gösterilen film All About Eve (1950) ile birlikte en fazla Oscar'a aday gösterilen film rekorunu elinde bulundurmaktadır. 11 dalda Oscar kazanan film ayrıca en fazla Oscar alan film rekorunu Ben-Hur (1959), ve The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) ile paylaşmaktadır. http://img253.imageshack.us/img253/8092/titanik2oaq3.jpg 1996 yılında Brock Lovett ve grubu RMS Titanic'in enkazında Heart of the Ocean adı verilen bir kolye ararlar.Kolye yerine buldukları bir resim ilgilerini çeker çünkü resimdeki kadın bu kolyeyi takmaktadır.Bunu haber yapan Brock amacına yaklaşmış ve o resimdeki kadın-Rose Calwert, Brock'un daveti üzerine araştırma gemisine getirilmiştir.Bu yaşlı kadın 17 yaşındayken çizdirdiği resmi görünce batmaz denilen RMS Titanic'te geçirdiği zamanını anlatmaya karar verir.Film de bu aşk, heyecan ve dehşet dolu zamana odaklanıyor.Rose DeWitt Bukater annesi ve nişanlısıyla 1. sınıf yolcu olarak Titanic e biner ama herkes için rüyalar gemisi olan Titanic onun için bir köle gemisidir.Çünkü istemediği halde annesinin baskısıyla nişanlısı Caledon(Cal) Nathan Hockley ile evlenmek üzere yolculuk eder.Jack Dawson ise Titanic için 3. sınıf biletini bir kumar masasında kazanmıştır.Cal, nişanlısı Rose için aldığı kolyeyi düğünden önce ona verir.Rose, bulunduğu durumdan kurtulmak isterken Jack ile tanışır ve artık birbirlerine bağlanmışlardır.Jack'in çizimlerini beğenen Rose kendisini de nişanlısının verdiği kolyeyle birlikte çizmesini ister.RMS Titanic'in kaptanı Ed. John Smith gelen buzdağı uyarılarını dikkate almaz ve geminin büyüklüğünün yanında hızını da kanıtlamak için hızını azaltmaz.Fakat, Titanic 14 Nisan 1912 gecesi sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpar.1500 kişinin ölümüne sebep olan bu felaket yaşanırken insanların yaşam savaşı sırasında Rose ile Jack in de birbirleri için yaptıkları fedakarlıkları,onların aşkları, dramı gösterilir. VE O MEŞHUR PARÇA http://img253.imageshack.us/img253/2171/ti38jq8.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
phobosORbia Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2008 İzlediğim en etkileyici filmlerden biriysi gerçekten..Kaç defa izledim saymadım ama izlemeye doymayacağım bir film olduğunu çok iyi biliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2008 bence yanlış bir zamanda çekilen filmlerden biri.konusu zaten yaşanmış dünya deniz kazalarının en büyüğü.nedense titanic filmi dendiğinde aklıma hep film hataları ile dolu bir film geliyor.(gemi battıktan sonra esas kızın suyun yüzeyine cıktıgında yok olmayan makyajı gibi) dedim ya yanlış zamanda... bence.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
wiccann Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2008 hayatımda izlediğim en güzel en muhteşem filmlerden birisi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2008 Ensiferum'a katılıyorum kesinlikle. Yine de güzel filmdi. Müziği de gönüllerde taht kurmuş film müziklerindendir. Teşekkürler:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
missgarnett Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 bu fılm ılk cıktıı gun sınemanın onunde 1 km fılan kuyruk vardı yanı hemen hemen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cheriour Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 kacıncı izleyişim saymadım ama bıkmıyorum şimdi olsun yine izlerm cok guzeldi bence elinize saglık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
coplukcu Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2009 Bayağı bir çok izledim ama ilk izlemek istediğimde 3 kere izledim sayılır. İlk ikisinde uyuya kaldım. Üçüncüsünde zar zor filmi izlemiştim ve etkilenmiştim. Filmi altyazılı izlemek daha bir zevkli oluyor. Türkçe daha bir zevkli oluyor.. Altyazılı " Jack " diye bağırması müthiştir o sahne aklımdadır. Islak saçları kıpkırmızı bir saç , bembeyaz ten falan müthiştir. Türkçe izlediğim de gülüşmeleri falan çok güzeldi yapanın ellerine sağlık.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2009 bu fılm ılk cıktıı gun sınemanın onunde 1 km fılan kuyruk vardı yanı hemen hemen aynen öyle hatta izmirde bir kaç gün gecikme ile sunuldu. o zamanlar büyük bir skandal olmuştu. okuma yazmamın neredeyse olmadığından ve alt yazılı olmasından dolayı anneme sorup durduğumu ve ona filmi izlettirmediğimi hatırlarım, eksikleri fazla olan bir film olsa da o günün şartlarına göre olaydı. aynı düşüncelerle; bir yerlerde görünce hala bıkmadan izlerim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2009 Lanet film Bir türlü ısınamasam da beni çok etkilemişti.Sonunda ciddi anlamda kötü olmuştum.Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2009 ilk izlediğimde - ki bayağı küçüktüm etkilenmiştim ama en son gçen sene izlediğimde "bööeeeehhhh hollywood ıyyk" diye düşündüm. birçok açıdan salak bi filmdi bence, nazarımda 7 yaşındaki çocuklar için çekilen "küçük çocuğun köpeğini kötü adamlar kaçırdı" temalı filmlerden farkı yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Aralık 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 3, 2009 izlemeyeli uzun zaman oldu bir ara bakmak lazım yine:D ne filmdi be.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melenie Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2010 çok sevdiğim bir filmidir.. her ne kadar sonu acı bitsede ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cuRsed Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2010 Beni ağlatan 2 filmden birisidir. Diğeri ise Gladyatör'dür. Normalde aşk filmlerinde hiç ağlamam ama bu beni çok etkilemişti. Güzel filmdi ve en çok izlediklerim arasındadır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_princess Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2010 İlk kez ilkokuldayken izlemiştim ve hayran kalmıştım gerçekten başarılı bir film ve beni ağlatan tek film Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.