ensiferum13 Oluşturma zamanı: Nisan 21, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 21, 2008 Mustafa Kemal Atatürk “Türk dili, zengin, geniş bir dildir; her kavramı ifadeye kâbiliyeti vardır. Yalnız, onun bütün varlıklarını aramak, bulmak, toplamak, onlar üzerinde işlemek lâzımdır. [...] Türk milletini ve Türk dilini medeniyet tarihinin ve kültür dillerinin dışında görmenin ne yaman bir yanlış olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz.” Korkmaz Z (Hazırlayan), 1991. Atatürk ve Türk Dili: Belgeler. Türk Dil Kurumu, Ankara. s. 369. -- İsmet İnönü “Eğer Türkler bilimin her dalında yabancı diller için çalıştıkları kadar, kendi öz dilleri için emek çekselerdi, Türk dili çok zamandan beri eksikliklerinden tümüyle kurtulmuş ve uygarlık dünyasının örnek bir dili olmuş olurdu.” 1941'deki Dil Bayramında -- II. Mahmut “Türkçe tıp terimleri geliştirilinceye ve Türkçe tıp kitapları yazılıncaya değin eğitim yabancı dilde yapılacaktır, çünkü amaç bir an önce tıp öğretmektir, Fransızca değil.” 1839’da Tıp Okulu’nu açarken -- Prof. Dr. Aydın Köksal “Temel öğretimin, bilimsel-teknik öğretimin, meslek öğretiminin bireylerin anadilleri dışında bir yabancı dille yapıldığı ülkeler, ancak eski sömürgeler arasında ve çok yoksul kimi ülkeler arasında, bütün kaynaklar dışardan gönderilerek eğitim yapılan çok geri, örgütsüz topluluklarda görülebilir.” Yabancı Dille Öğretim, Türkiye’nin Büyük Yanılgısı -- Yaşar Kemal “Sömürücülük düzeni ortadan kalkmadan kültür bağımsızlığına erişemezsin. Bunun mümkünü çaresi yok. Yazarlarımız yakında Amerikan İngilizcesi sentaksıyla tümceler kurarlarsa hiç şaşmayın. Türkçeyi Amerikan aksanıyla konuşurlarsa, ki çokları konuşuyorlar, hiç şaşmayın.” -- Fazıl Hüsnü Dağlarca Türkçem, ses bayrağım. -- Yahya Kemal Beyatlı Türkçe; ağzımızda, anamızın dili gibi helâl ve güzel olmalı. -- Peyami Safa Dilini kaybeden bir millet, herşeyini kaybetmiş demektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mysteriouslady Yanıtlama zamanı: Nisan 21, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 21, 2008 ne güzel söylemişler...gerçekten çok yararlı bir paylaşım bravo.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.