AgoniaJoeremi Oluşturma zamanı: Mayıs 4, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 4, 2008 http://i.milliyet.com.tr/ed/dansci.gif E-Posta'da söylenene göre dansçının saat yönünde döndüğünü görürseniz beyninizin sağ tarafını, ters tarafa döndüğünü görürseniz ise sol beyinli olduğunuzu öğreniyorsunuz. Aslında gerçek bundan biraz daha farklı.. "Dönen Dansçı"yı yaratan kişi olan Japon web tasarımcısı Nobuyuki Kayahara bunun bir optik ilüzyon olduğunu söylüyor. Gözün nesneleri nasıl algıladığının bilim adamları tarafından senelerdir detaylı bir şekilde araştırıldığını söyleyen Kayahara, bu tür testlerin bir çok türünün mevcut olduğunu belirtiyor. "Dönen dansçı"nın aslında çok basit bir açıklaması var..Resimde herhangi bir renk derinliği olmadığı için dansçı silüetinin hangi ayağının üzerinde durduğu anlaşılmıyor. Bu yüzden göz bir süre sonra silüetin bazen sağa bazen de sola döndüğünü görüyor. Aynı test ufak bir hileyle yönlendirilerek de denenebiliyor. Resmin üzerine hangi bacağın sabit olduğu, kişi tarafından işaretlendiğinde göz tek bir tarafa odaklandığından herhangi bir sapma olmuyor. Bilim adamları bu tür araştırmaların gözün işleyişini anlamak konusunda çok büyük katkı sağladığını belirtiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mysteriouslady Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 gerçekten ilginç saat yönünde dönüyordu izlediğimde...teşekkürler güzel bir paylaşım agonia... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rammcostein Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 soldan sağa dönüyor yani saatin tam ters yönüne çok sağol ilginç Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_venus Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 bu konu mevcuttu yanlış anımsamıyorsam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Promix Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 Güzel bir konu teşekkürler. İlk baktığımda saat yönünde dönüyordu. Dikkatlice baktım ve şunu farkettim."İstediğimiz yöne döndüğünü algılayabiliriz." Bu diyeceklerimi düşünürseniz istediğiniz tarafa doğru dönecektir. Orada açık olan koldaki bileğe odaklanın ve aslında dönmediğini, sadece sağa sola doğru sallandığını düşünün. Ve sonra kolun ters saat yönünde döndüğünü düşünün ve dansçının heryerine bakın. Ters saat yönünde döndüğünü algılayacaksınız. Aynı şekilde sağa sola doğru sallanırken saat yönünde dönmeye başladığını düşünün ve yine bakın saat yönünde döndüğünü algılayacaksınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
morvesiyah Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 4, 2008 Evet her iki yönede dönebiliyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tears_of_rain Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 yoo bende ters dönüyor ve başkada haraker etmiyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Candy Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 sadece sağdan sola dönüyoo yaa:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dreamer87 Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 soldan gelirken sağa dönüyor, sağdan gelirken sola.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
HaYaL Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 çok ilginç bravo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AgoniaJoeremi Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Aslında dönen kıza nasıl bakıyorsak kız o tarafa dönüyor ama şurda kesin birşey var kız sag ayagınınmı sol ayagaınınmı üzerinde döndügünü bilemiyoruz:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 saat yönünde dönüyor olarak algıladım ben... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vegeta Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 İlk olarak saat yönünde, ondan sonra saat yönünün tersine bu şekilde belli aralıklarla değişerek gidiyor.Paylaşım için teşekkürler.İşin garibi windows resim ve faks görüntüleyici ile açtığımda yavaşlatılmış bir şekilde izleniyor ve alttaki ayağı gerçekten de dönüyormuş gibi gözüküyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AgoniaJoeremi Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 evet vegeta haklısın ama işin enteresan yanı bunu yapan kişi aslında 8 yaşındaki bir cocugun görme problemini çözmek için yarattıgı belirlenmiş ama insanın düşünebildigi şeyleri görmenin açık net kanıtı olarak biliniyor . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DoLoreSS Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 sağ ayağının üzerinde soldan sağ tarafa doğr dönüyor zevkler gibi bakışlarda farklı oluyo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AgoniaJoeremi Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Aslında hangi ayagın üzerine döndügünü göremiyorsun düşüncende sol ayagı ile döndügünü görürken diger düşünceden sag ayagının üzerinde görüyorsun karmşık bir olay Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2008 Ben sola doğru döndüğünü gördüm şahsen. Ama ayağı havaya kalkıyor sabitte durmuyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Saat yönünde dönüyo gayette bi Saat yönünde dönmediğini görmeye çalışıyorum ama olmuyo. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KraKer Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Kesinlikle her 2 tarafada dönüyor net gördüm biraz izledikten sonra değişiyor,her 2 yöndede dönüyor.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DoLoreSS Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 katılıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
prock Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 iki yöne de dönüyo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AgoniaJoeremi Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Evet aslında her iki yönede dönüyor ama burda oldugu gibi sadece düşüncemize baglı bu ne tarafa dönmesini istiyorsak o tarafa dönüyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
snowdrop Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 paylaşım için teşekkürler ya okadar dikkatli baktım ama sadece saat yönünde dönüyo agonıa normal olan hangisi acaba??? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AgoniaJoeremi Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 dogru olan senin düşüncen ne tarafa döndügünü görmen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tutluoyak Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2008 hem saga hem sola dönüyordu bende Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.