biggang Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2008 Toplanın, mutluluğun sırrını veriyorum! Bir kere şu ortaya çıktı: Para, mutluluk getirmiyor kardeşim! Modern dünya, sadece 'daha zenginlerin', 'daha az Zenginler'den biraz daha mesut olduğunu, bu saadetin de 'üstünlük' hissinden kaynaklandığını ve uzun sürmediğini keşfetti! Psikologlar 'mutluluk' konusuna takmış durumdalar. Temel ihtiyaçları karşılandığı sürece, daha fazla para ekstra bir mutluluk getirmiyor. Peki kim, niye mutlu oluyor? Time dergisinin son sayısı, birçok bilim adamının bu konuda yaptığı araştırmalardan çıkan ilginç sonuçları konu alıyor. Mutluluk, bizim sandığımız etkenlerden çoğuyla hiç bağlantılı değil! Para? Hiç alakası yok! Eğitim? Hiç etkisi yok! Zekâ? Aynı şekilde! Gençlik? Bilakis! Yaşlıların hayattan gençlere göre daha çok zevk aldıkları ve depresyona daha az meyilli oldukları kanıtlanmış! Evlilik? Araştırmalara göre, evli insanlar bekârlara göre biraz daha mutlu olsa da, bunun sebebi zaten mutlu olmaya meyilli insanların evlilikleri daha kolay yürütmesiyle ilgili olabilir! Güneşli havalar? Hayır! Amerika'nın bol yağmurlu bölgelerinde yaşayanların Kaliforniyalılara göre daha depresif olmadığı kanıtlanmış! ARKADAŞLAR EN İYİ İLAÇ O zaman insanları mutlu eden ne? Bulgulara göre dini inanç insanların mutluluğunu artıran önemli bir etkenmiş. İnanan insanlar zorluklara karşı daha kolay göğüs geriyor ve daha iyimser oluyorlarmış. Arkadaşlar, mutsuzluğa karşı müthiş bir ilaçmış! Ahbapları, dostları, aileleri ve çevreleriyle daha yakın ve sık ilişki kuran insanlar karamsarlıktan uzak kalmak için en etkli formülü bulmuşlar. Bu arada, mutlu olmak için bir grup psikoloğun kullandığı 'gün inşa etme' metodundan bahsetmek lazım. Denekler bir gün önce dakika dakika ne yaptıklarını hatırlayıp, bu aktivitenin onların açısından mutluluk düzeyini birden yediye kadar işaretliyorlar. Bu test 900 Teksaslı kadında uygulanıyor. Sonuçlar ilginç... Bu hanımlar için en çok mutluluk veren ilk beş aktivite, seks, arkadaşlarla sosyalleşme, evde yatıp gevşeme, dua etme ve yemek yeme! Bunları spor yapma ve televizyon seyretme takip ediyor! Tuhaf ama 'çocuklarla ilgilenmek' listenin en altlarında, ev işinin bir sıra üstünde yer alıyor! Çoğu insanın hayatında mutluluğunun kaynağı olarak gördüğü çocukların, günlük hayatın mutsuzluk sebeplerinden biri olması ilginç! Demek ki, mutlu ettiğini sandığınız her şey mutlu etmiyor! Ancak, günlük hayatta insanı sinirlendiren, geren, mutsuz eden ufak tefek olaylar, hayatın genelinde mutluluk kaynağı olabilirmiş! Sürekli şikayet ettiğiniz stresli işiniz, hayatınızın en önemli rengi olabilir örneğin. Psikologların bu konuyla ilgili edindiği farklı bir bulgu da: "Sonların gücü"! Sözgelimi, sizi çok mutlu eden bir ilişki, son bir haftasında berbat kavgalar ve gözyaşı dolu bir ayrılıkla sonlanıyorsa, bütün hayatınız boyunca o ilişkiyi kötü hatırlıyorsunuz! Bu konu, kolonoskopi yaptıran bir grup insan üzerinde test edilmiş. Biliyorsunuz kolonoskopi, bağırsaklarla ilgili rahatsız edici, biraz acılı bir muayene metodu. Bir grup hastaya standard kolonoskopi yapılmış. Diğer grupta ise kolonoskopi aleti, muayeneden sonra 60 saniye hareketsiz bırakılmış. Hastalara acı veren bölüm aletin hareketleri olduğu için, uygulama 60 saniye daha uzun sürdüğü halde, muayenenin sonu 60 saniyelik acısız bir zaman dilimiyle bittiği için, ikinci gruptaki hastalar, uygulamayı, ilk gruba göre daha az rahatsız edici bulmuşlar! Peki, herkes mutlu olabilir mi? 1996'da yapılan bir araştırmaya göre, bir insanın hayatından memnun olması, yüzde 50 oranında genetik yapısına bağlı! Genler neşeli, rahat bir kişilik yapısını, stresle başa çıkma kapasitesini, depresyon ve endişeye meyili yönlendiriyor! Eğer bir insan genetik olarak mutluluğa meyilliyse, başına berbat şeyler de gelse, hatta kaza sonucu bir uzvunu bile kaybetse, zaman içinde, eski mutluluk seviyesine ya da ona yakın bir noktaya dönebiliyor! ÇALIŞ, ŞÜKRET SENİN DE OLSUN Bütün psikologların üzerinde fikir birliğine vardıkları üç mutluluk formülü var: Şükretmek, iyilik yapmak ve yaptığın işi sevip daha çok konsantre olmak! Şükretmek, hayattan duyduğun memnuniyeti ifade etmek, hatta bunu düzenli olarak yazmak ve söylemek, sadece insanın keyfini yerine getirmekle kalmıyor. Kalifornia Üniversitesi'nin araştırmasına göre fiziksel sağlığı düzeltiyor, enerji seviyelerini yükseltiyor, acı ve yorgunluğu azaltıyor! İyilik yapmak, sözgelimi düzenli olarak bir huzurevini ziyaret etmek, bir komşuya yardım etmek, babaanneye mektup yazmak, mutluluk derecesini ani ve dramatik biçimde artırıyor! Ne para, ne aşk, ne güneş, ne gençlik. Yaptığınız işi sevip, o işe bütün konsantrasyonunuzu ve enerjinizi severek vermek de, mutluluğun formüllerinden biri. Marangoz olsanız da, doktor olsanız da böyle. O kadar araştırma, kolonoskopide ekstra 60 saniyeye katlanan denekler (!), yazışmalar, toplantılar, istatistikler... Psikologlar yine bize ana okulunda öğretilenlerle kutsal kitaplarda yazılanları bulmuşlar: Mutlu olmak için çalış, iyilik yap, şükret! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
burzumsu Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2008 iyilik yaptığın halde kötülük bulup süreklı tekme yemek ve mutsuz olmak kendimizin suçu mu? yoksa karsımızdakinin mi..ben bi türlü bulamıyorum bu sorunun cevabını... mutlluluk ''an''Lık bişeydir bence...dk ..sn ..gelir ve geçer...biter.. para mutluuk getirmiyor...derler..bence aksıne öyle bi getirir ki....parasız hiç bişiy olmaz..paran varsa istediklerini yaparsın..maddi manevi...hayat böyledir..parasız ne olur ki?..hoş herseyın ayaklar altına alındığı 1 zamanda milyonların krizler yasadığı para o kadar onemli bi unsur olmuş durumda ki.. zaman--mekan--teknoloji... çağ atladığımız söylenen bi devirde..daha da çivisi çıkmış bi durumda hayat... çivi çiviyi söker ancak...mutluluk da başka bedenlerde kendimizi arama gafletinde gibi bi durum halini almiş gördüğüm kadarıyla bu hayatta....''at gözlüğü ile bakan ınsanlar olduğu sürece ..bi kulaç bile ilerleyemez hale gelmekte herşey...mutluluk::>>İnsan beyninin endorfin hormonunu salgılamasıdır..!! yemekten sonra yakılan sıgara gıbıdır.... uzar gider......anlıktır bazen bizim elimiz de bazen de tutsaktır bu sır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alev Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2008 iyilik yaptığın halde kötülük bulup süreklı tekme yemek ve mutsuz olmak kendimizin suçu mu? yoksa karsımızdakinin mi..ben bi türlü bulamıyorum bu sorunun cevabını... mutlluluk ''an''Lık bişeydir bence...dk ..sn ..gelir ve geçer...biter.. para mutluuk getirmiyor...derler..bence aksıne öyle bi getirir ki....parasız hiç bişiy olmaz..paran varsa istediklerini yaparsın..maddi manevi...hayat böyledir..parasız ne olur ki?..hoş herseyın ayaklar altına alındığı 1 zamanda milyonların krizler yasadığı para o kadar onemli bi unsur olmuş durumda ki.. zaman--mekan--teknoloji... çağ atladığımız söylenen bi devirde..daha da çivisi çıkmış bi durumda hayat... çivi çiviyi söker ancak...mutluluk da başka bedenlerde kendimizi arama gafletinde gibi bi durum halini almiş gördüğüm kadarıyla bu hayatta....''at gözlüğü ile bakan ınsanlar olduğu sürece ..bi kulaç bile ilerleyemez hale gelmekte herşey...mutluluk::>>İnsan beyninin endorfin hormonunu salgılamasıdır..!! yemekten sonra yakılan sıgara gıbıdır.... uzar gider......anlıktır bazen bizim elimiz de bazen de tutsaktır bu sır... evet burzumsu sana aynen katılıyorum cnm -------------------- öncelikle biggang emeğine düşüncelerine sağlık ve konu içinde teşekkür ederim çok güzel bir konu olmuş ama bir yandanda hayat mutlu olmana izin vermiyorsa kadaerin yazılmışsa çare kalmıyor ama biryandanda insan bazen kendi üzüntüsünü kendi yaratıyor mutluluk hakında sorularınız varsa VEHBİ VAKKASOĞU:Üzüntüsüz Yaşamak kitabını tavsiye edri,m bu konularda sorularınızı çok iyi cevaplayan bir kitap:)) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
magictunca Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 mutluolmanın provasını yaparım bazen..oturur düşünürüm.beni ne mutlu eder diye.eşmi.beeli süre sonra bitiyor aşk.arkadaşlıkmı.paramı.belki sadece para.maddiyata hiç önem vermeyen birisi olarak derimki.mutluluk borç içinde yüzmemek,yattığımdaki ödemelerini düşünmemek,karnımın aç kalmaması,cebimde azda olsa başka insanlara muhtaç olmayacak kadar paramın olması.nemi öğrendim 40 senedir cebindeki paran kadar insansın.yazık ama öyle.para mutlulukmu getirir mutsuzlukmu..bence günümüz dünyası bunu kabullendi.para herşeyi olmasada çoğu şeyi hallediyor.yada satın alıyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
NighT_marE Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 Yemekten sonra yakılan sigara, mutluluk Ağlayabilmek, mutluluk (Ne büyük bir çelişki dimi:)) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 Mutlu olma sanatına ''mutluluk'' denir:) (hehe güzel bi tanım oldu dimi:D) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
darknessgod Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 mutluluk anlık da olsa hayatı hayat yapan şeydir. mutluluğun yoksa cehennemdesin demektir eğer mutlu olmak istiyosanız çok büyük şeylerde aramayın mutluluğu çünkü mutluluk ufak şeylerde gizlidir bir çocuğa bakın ona küçük bi şeker verdiğinizde ne kadar mutlu olur. tabi siz büyük mutluluk istiyorsanız o küçük mutlulukların birleştrip büyük mutluluğa dönüştürmelisiniz mutlu olmak sizin elinizde ve etrafınızdakilerinde etkisi var bunda çünkü tek başınıza mutlu olamazsınız mutluluğu paylaştıkça daha çok mutlu olursunuz. Yok ben paylaşmam diosanızda bi kenara gidip çürümeyi bekleyin. mutluluğu pek tatmamış olabilrsiniz çok da kazık yemiş olabilirsiniz ama bunlarda sizin seçimleriniz doğrultusunda başınıza gelmiş şeylerdir arkadaşlarnızı iyi seçmemişsinizdir bu hayatta sadece sizin seçimleriniz sizi iyi yada kötü yapar bide çevre koşulları etkiler sizi o kadar. Evet mutluluk anlık bişidr ama bütün hayata bedeldir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Türkiye de yaşamak ve mutluluk.... iki zıt uç gibi bu kavramlar Mutluluğu bulamıyor musunuz?? Umutlarınız tükendi mi??? Hayatta hiç bir şey zevk vermiyor mu ???? Atın mesaj gidelim bi yerlerde içelim =) rakı içip üstüne kellepaça falan içmek istiyorum... Saat 3 bçk inş ewde rakı vardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justaphantom Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Sahip olamadiklarini görmek-Mutsuzluk Sahip olduklarini görmek-Mutluluk Kazandiklarin-Mutluluk Kaybettiklerin-Mutsuzluk Kötü anilarin-Mutsuzluk Iyi anilarin-Mutluluk Hayatta neyi görmek istersen ,nereye bakmak istersen ,nasil olmak isteyecegine de karar vermis olursun. Ben böyle yaparim veya yapin demiyorum Ama cok beter durumlarda bile mutlu olabilen insanlarla cok güzel durumda bile mutsuz olabilen insanlar arasindaki fark basitce bu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MeLankoLi_Awa Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 iyilik yaptığın halde kötülük bulup süreklı tekme yemek ve mutsuz olmak kendimizin suçu mu? yoksa karsımızdakinin mi..ben bi türlü bulamıyorum bu sorunun cevabını... mutlluluk ''an''Lık bişeydir bence...dk ..sn ..gelir ve geçer...biter.. para mutluuk getirmiyor...derler..bence aksıne öyle bi getirir ki....parasız hiç bişiy olmaz..paran varsa istediklerini yaparsın..maddi manevi...hayat böyledir..parasız ne olur ki?..hoş herseyın ayaklar altına alındığı 1 zamanda milyonların krizler yasadığı para o kadar onemli bi unsur olmuş durumda ki.. zaman--mekan--teknoloji... çağ atladığımız söylenen bi devirde..daha da çivisi çıkmış bi durumda hayat... çivi çiviyi söker ancak...mutluluk da başka bedenlerde kendimizi arama gafletinde gibi bi durum halini almiş gördüğüm kadarıyla bu hayatta....''at gözlüğü ile bakan ınsanlar olduğu sürece ..bi kulaç bile ilerleyemez hale gelmekte herşey...mutluluk::>>İnsan beyninin endorfin hormonunu salgılamasıdır..!! yemekten sonra yakılan sıgara gıbıdır.... uzar gider......anlıktır bazen bizim elimiz de bazen de tutsaktır bu sır... Paranın yanında manevi duygualrda önemli mutsuzum die ailem her seyi yapıyor alıyor ama ben haal mutlu değilim be şahsen dunyanın en güzel şeyleri benimde olsa (tabii ki bunlara sahip olduum için mutlym ) gerçek sevgiyi ya da gerçek mutluluu bulana kdr mutlu olcağım ısanmıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bogachan Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 sırrı mutluluğun tek sırrı bir bardağa yarısı boş diye üzülmemek ve aynı bardağın yarısı dolu diye sevinmek ne olursa olsun beterin beteri vardı ve insan başına ne gelirse gelsin bu dediğim felsefeyi yaşamına adapte etmişse her zaman mutlu olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nefertari Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Sahip olamadiklarini görmek-Mutsuzluk Sahip olduklarini görmek-Mutluluk Kazandiklarin-Mutluluk Kaybettiklerin-Mutsuzluk Kötü anilarin-Mutsuzluk Iyi anilarin-Mutluluk Hayatta neyi görmek istersen ,nereye bakmak istersen ,nasil olmak isteyecegine de karar vermis olursun. Ben böyle yaparim veya yapin demiyorum Ama cok beter durumlarda bile mutlu olabilen insanlarla cok güzel durumda bile mutsuz olabilen insanlar arasindaki fark basitce bu. Kesinlikle dediklerine katılıorum ama bazen insanlar senin mutlu olmana izin vermezler sen ne kadar onunla yetinsende mutlu olsanda senden daha fazlasını isterler örneğin anne yada babalarımız... Belki farkında değiller ama mutlu olmamızda ne kadar payları varsa mutsuzluğumuzda da öyle... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mysteriouslady Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Mutluluğun sırrının para olduğu inancına sahip olan insanlara bir kaç açıklama yapmak istiyorum...Bazı insanlar parayı özgürlük olarak görürler...O halde bu dünyadaki en özgür insan zengin bir hapishane mahkumu olabilir mi? hımm..Peki para güven sağlar inancına sahipseniz,neden en zengin insanlar evlerinin ofislerinin etrafında sayısız güvenlik önlemleri alırlar?Bu da çok ilginç....İhtiyacının çok çok üstünde bir malvarlığına sahip olan bir büyüğümün kendi ağzından dökülen birkaç cümle,"Şu hayatta maddi anlamda sahip olabileceğim herşeye sahibim,ama asla mutlu değilim...Mutluluğun resmini hafızama birkaç yıl önce Senegal ülkesinde tanıdığım 3 kişilik bir ailenin gözlerindeki o ışıkta görüp kazıdım...Bambudan yapılmış bir ev ve bir eşşekten başka hiçbirşeyleri yoktu...Fakat o kadar memnunlardı ki hayatlarından,resmen onlara özendim" İşte bu cümlelerle özetlemişti ve çok haklıydı....Para asla mutluluğun simgesi olamazdı...İşte az önce tanımladığınız o duyguyu yaşatabilir bize o konuda sorun yok,hani dediniz ya anlık mutluluk...İşte o paranın sağladığı bir sahiplik hissi...Fakat sonrası yok bunun...İstekler bitmez...Birine sahip olunca diğeri girer devreye,döngüsü budur bunun...Mutluluk beklentilerimizin çok üstünde bir yaşam hayal ettiğimizde bize uzak kalıyor...Önemli olan,beklentilerimizin dozunu ayarlamak,mümkünse en aza indirgemek..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GuiltyDemon Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Mutlumusun ? Merak etme , hemen geçer! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2009 Mutluluğun sırrı kişiye göre değişir.Bence mutlu olmak isteyen kişi mutluluğu kendi içinde aramalı ve kendi olmalıdır.Şöyle ki başkalarından ve dış olaylardan gelicek mutluluğa ve kedere hazırlıklı olup bunların kendi iç huzurunu etkilemesine izin vermemeli.Kendiyle barışık olmalı.Ayrıca kendi olmalı,başkalarını etkilemek için hayatta kendi benliğiyle çelişen roller üstlenmemeli. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2012 Pozitif Düşüncenin Kaynağı: Şükretmek Pozitif düşünce eğilimi, dünyaya bakış açısıdır. İçinde bulunulan duruma, elimizde olan imkanlara, etrafımızda gerçekleşen olgulara bakış açımızdır kısacası. Bakış açısı; bireyin zihin haritasının ona sunduğu şablonlar sonucu ortaya çıkan “algı” ile değerlendirmedir. Örneğin; bir amaca ulaşmak için deney yapan X kişisi ile Y kişisi arasında algı farklılığını ve bu algı farklılığının yönledirdiği olası sonuçları değerlendirelim. X’in bilinçaltı şablonları ilgili varsayımları içermektedir; Başarı bir süreçtir Elimde olanlar için şükrediyorum Kaynaklarım için şükrediyorum Ulaştığım her adım merdivenin bir basamağıdır, her basamak için şükrediyorum Y’nin bilinçaltı şablonları ilgili varsayımları içermektedir; Başarı sadece sonuçtan oluşmaktadır Başarı ile Başarısızlık arası bir şey yoktur Sonuca ulaşmadan hiç bir adım beni tatmin edemez Düşünce Gücü ile Ulaşılan Sonuçlar X ve Y bireyleri birbirinden habersiz, aynı amaç doğrultusunda deneylere başlamaktadır. Amaca ulaşılması, düşündüklerinden daha fazla zaman ve deney yapmaları gerektiğini çok geçmeden anlamaktadırlar. Her iki birey de, 28. Deneye gelmişler ve daha sonuç elde edememişlerdir. X ve Y bireylerinin geldikleri noktada, psikolojik eğilimleri: X: 28 deney yaptığını, elde ettiği her olumsuz sonucun, onu başarılı sonuca ulaştırmasına yakınlaştırdığını, ziraa 28 farklı deneyin ona başarılı sonuç için yanlış olduğu bilgisini verdiğini, bir diğer deyişle yaptığı her deneyin, olumsuz da olsa, esas amacı için ona bilgi sermayesi arz ettiği düşünce eğilimindedir. Söz konusu düşünce eğilimi X bireyin psikolojik eğilimini olumlu anlamda etkilemektedir. Ziraa, X, şuanki elde ettiği bilgi sermayayesinin onun için bir fayda olduğu yönünde bir algı oluşturmakta ve buna karşın katlandığı külfetin (28 deney yapmak) ise edinilen faydaya değdiği yönünde algı eğilimini sağlamaktadır. Sonuç olarak; X’in bilinçaltı zihin haritası, fayda/maliyet algısını mutluluk ve motivasyon lehinde etkilemiş, geldiği noktaya şükretmesini sağlamış ve başladığı işin devamını getirme eğilimini oluşturmuştur. X başladığı işi motiveli ve etkin bir şekilde sürdürmeye devam etmiştir. Y’nin geldiği noktada ise, Y külfetine katlandığı deneylerin karşılığında, hiç bir fayda elde edemediği algısına kapılmış. Bunun sonucu olarak, psikolojik; eğilimi üzüntü ve motivasyonsuzluğa doğru kaymıştır. Çalışmalarındaki motivasyonun azalması ile birlikte, işindeki verimliliği ve etkinliği azaltmıştır. Y geldiği noktayı değersiz algılayıp, elindeki ile şükretmeyi tercih etmemektedir. 138. Deney X 28. Deneyden sonra şükretme eğilimini, dolayısıyla pozitif düşünme yeteneğini kullanmaya devam ederek, başarıya giden yolun en az başarının kendisi kadar önemli, yani süreç ile mutlu olabilmenin önemini 138. Deney sonunda daha iyi anlamıştır. Ziraa 138. Deney, X’in sonuca ulaşmasını ve bilim dünyasına çok önemli bulgular arz etmesini sağlamıştır. Sadece elindekiler ile şükretmesini bilmekle başlayan serüven, amaca yönelik gerçekleşen olgulara fayda lehinde algının oluşumunu tetiklemiş ve sonuç olarak daha fazlasına ulaşılmasını sağlamıştır. Peki X başarıya ulaşamasaydı ne olacaktı? X’ başarı yolunda giden, mutluluk eğilimi yüksek, dolayısıyla mutlu bir kişi olarak yaşamaya devam edecektir, bu ise ona gene başka başarılar için kapı açacaktı. Zira burada önemli olan, spesifik bir deneyde başarılı olmaktadan ziyade, bir hayat felsefesinin, bir bireyi hayatı boyunca farklı alanlarda başarılı olma olasılığını arttırdığı gerçeğidir. Buna ister hayat felsefesi, istersek prensip ya da kuantum düşünce sanatı diyelim; bilinçaltı şükran eğilimi, bireyin başarılı ve mutlu olma olasılığını arttıran temel kaynaktır. Y’ye ne oldu? Y, 28. Deneyden sonra fayda/maliyet bilinçaltı algısında demotivasyon lehinde oluşan değişim ile birlikte, psikolojik üzüntü hali ve işinde verimsizlik baş göstermiştir. Y, 42. Deneyden sonra başladığı işi bırakmıştır. Yeni bir işe başlamış, fakat orada da mutlu olamamıştır, ziraa bilinçaltı şablonu onun hiç bir zaman, amaca giden süreçte mutlu ve motive olmasına kaynak olamamıştır. İşte başarı ile mutluk arasında olan ilişkinin, bilinçaltı zihin haritasında farklı kodlanan iki bireyin farklı sonuçlarıdır yukardaki örnekler. Başarı mutluluk getirir, fakat mutlu olmasını bilemeyen birey başarılı olamaz. Şükretmek; pozitif düşünce sanatıdır; pozitif düşünebilme yeteneği bilinçaltı söylem kalıplarıda yatmaktadır, pozitif düşünce mutluluğun, yaşam motivasyonunun, dolayısıyla başarının temel kaynağıdır. Önemli olan şükredebilmeyi sağlayan bilinçaltı zihin yapısına sahip olmaktır, gerisi kendiliğinden gelecektir. “Basketbol hayatım boyunca yaklaşık 9000 şut kaçırdım. Neredeyse 300 maç kaybettim. 26 defa son şut denedim ve kaçırdım. Hayatımda defalarca kez denedim ve başarısız oldu. İşte bunun için bu kadar başarılıyım.” Micheal Jordan degisimehazirim.com Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adamKadmon Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2018 Maddiyat kafanda kalmış olanları yapmana olanak verir, sonra herşeyin bir düzen içinde olduğunu anlarsın. Düzendeki görevini idrak edip Yanlızca O 'na hizmet edersin çünkü sistem odur ve birşeyleri yalnızca o etkiler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.