Kinyas Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2008 'Sevinçleri Sevilerde Çoğaltmak Yürek İşididir; Ama Aynı Yüreği Yangınlara Sürmek, Daha Büyük Erdemdir! ' HAYATI http://www.antoloji.com/siir/sair/rs/48/4148_b_6293.JPG Ahmet Can Akyol, Tunceli doğumlu. Şiirleri ve yazılarıyla çeşitli yayınlarda görünmesi 1987’ye rastlıyor. İlk şiir kitabı 1990’da okurla buluştu. İstanbul’da ikamet eden Akyol, 1997-98’de Bursa’da yayınlanan Mozaik Şiir / Sanat Dergisi’ni yönetti. Bir dönem de İstanbul’dan yayın yapan özel bir radyonun (Radyo Umut) genel koordinatörlüğünü üstlenerek, şiir programları hazırlayıp sundu. Zaman zaman bazı dergilerde görünen şairin, çok sayıdaki şiiri de çeşitli seçkin sanatçılar tarafından bestelenip okundu, okunuyor... ESERLERİ:Şafağı Kirletilmemiş Ufuklar (1990) , Gülvatan (1991) , Ölü Sürgün ve Dersim (1994) ,Yüreğim Sınanmıştır (1996) , Hüzündür Aşk (1997) ,Şairler Erken Ölür (2000) ,Seni Aşka Yazmalı (2002). Bir Ömürlük Aşk (Koca Adam) l- Bir gece ansızın düşersin yollara Karanlıklar hırçın bir rüzgar gibi değer canına Hatırın eski bir selam kadar kalsa da aşklarda Birkaç damla hüznü çok görme gözyaşlarına Ağla / ağla ve yağmurların rengini unutma Çünkü gülüşlerini suçtan sayarlar bu kentte insanın Düşlerini sana bile düşman sayarlar Küsmelerin gururun kadar senindir diye Kimselere de gösteremezsin kanayan yerlerini Bir zaman ardından arasa da birileri Artık yenilgilerinin galibi bir vurgunsundur Yüreğine sımsıkı tutunmuş koca bir çocuksundur Çeker gidersin Çeker gidersin ll- Bir eski zamandır seni ürküten Virane kentlerin sessizliğidir Ne kadar kaçsan da kendi kendinden İçindeki düşman yine sensindir Serin sabahlara uyanmak için Umut ekmişsindir gün batımına Rüyaların bile incitilmiştir Kan ağlamışsındır derin uykuna Git bakalım koca adam sen de git Sonsuz yollar sana kol kanat olsun Git gidebildiğin yerlere git ama Bir ömürlük aşk borçlusun sen bana lll- Çok uzakta Düş yorgunu Bir sevgili seni özler Ama sen Bütün kentlerden Gitmişsindir Al Beni Uslandır Ustam I- Başım rüzgar olsa sesim fırtına Diyar olur yollar hicrana gider Hatırım sayılmazsa senden yana Yangın olur hevesim küle döner Küle döner yediveren gül rengim Ve ben acemi serüvenlerime Yeniden yenilirim Seyyah olsam buralardan gidemem Seni yazar seni söyler dillerim Zehir olsan adından vazgeçemem Seni duyar seni özler yüreğim Seni özler yüreğim kanadıkça her mevsim İçimden sonbaharlar geçer Kış olur iliklerim II- İsyanım dağ edende Sabrıma taş basarım Sevdamı yad edende Hüznüme yaş salarım Yüzüm gülmelere küsse Dinmez ahım keder yastan Al beni bağrına bas Al beni uslandır ustam III- Koynumda yıldız akı umutlar Düş toplarım gece ile gün arası Benim de gülüşüm gül açardı ustam Üstelik güz’e ve hüzne karşı Ama gel gör ki ömrümden Çoğul ayrılıklar geçti Ve sargısı yok bu acıların Yargısı olmadı ki Yüreğim bana yoldur şimdi Ağudan gamdan Yüreğim bana yoldaştır Sırılsıklam Sesim sözünde çoğalsın Al beni bağrına bas Al beni uslandır ustam Çiçekler Baharda Kanar Aşka ve yalnızlığa düşer günlerim Uçurtmalarıma gökkuşakları isterim Ama yine vururlar ve hep Önce çocukları vururlar Sokaklar kan olur çığlığım kanşimşek Çiçekler baharda kanar Ve ben bir kayıp sevgiliyim yine de Her mevsim aldanırım yüreğime Yarım Tebessüm /Gidiyorum Sana yarım bir Tebessüm bıraktım Dönersem tamamlarım Dönmezsem Bırak kanasın/ Uzak kentler acıyor gözlerimde Gözlerim ki iki bıçak yarası Ne yana dönsem düş kırığı ayrılık Birazı gam çokça efkar karası Sus etsem sesimi sende bıraksam Bendeki senleri söylemez sözüm Kalbimi vursam durdursam tüm zamanı O sebil sevdaları yaşamaz ömrüm Bu zifiri bulutları kim sardı başıma Ya neden payıma yolların sonsuzu düştü Bu yağmur yaş bu arsız telaş benden değil ki Birileri sevincimi ağlatmış olmalı Ölüm de Yakışır Bize Gidiyorum, Yarım kalan sözlerin merakına düştükten sonra Belki yaşanacak aşkların gizlisinde kalırım Belki kavgalara bilemem düşlere bulaşırım Meraklanma sen Yine de bir tutam güneş Hep olacak koynumda Yeter ki leke değmesin Gül tenli ellerimize Sevdalar yaşamak içindir Bazen ölüm de yakışır bize Soluk seslerini duydum aysız gecede Ilık bir tebessüm değildi Karanlık içlerinden seçmeye çalıştıklarım Değildi Bu yorgunluk benim değildi Ve ben Artık seninle koşamam bağışla beni küçüğüm Ayaklarım uyum sağlamaz adımlarına Yüzlerce kavga bıraktım ardımda Üstelik bunlarda sen yoktun Çağlara iz düşüren tekil kahramanlar yoktu Bedeli peşin ödenmiş ömürlerin Kanlı ibareleri vardı sadece Gidiyorum Sokak ışıklarında gölgeler büyüterek Belki varlığı ispat istemez bir kurşun olurum Belki körpecik bakışlara kalkan olurum Meraklanma sen Yine de gözyaşların Hep saklı kalacak Yeter ki leke değmesin Gül tenli ellerimize Sevdalar yaşamak içindir Bazen ölümde yakışır bize Binlerce kez koştum Sadece koştum Yıkık kentlerin enkaz bulvarlarında Nasıl koşulursa molozlar içinde öyle koştum Ve şarkılar dinledim Korkulu Çığlıklı Ve içinde uçurumlar olan şarkılar Ve şarkılar söyledim İnançlı Sabırlı Ve sevdaya durmuş şarkılar Yüreğimi kalkan ettim kanlı duruşlara Sevdamı volkan Hoşçakal küçüğüm Bilesin ki Bazen ölüm de yakışır bize Bilesin ki bazen ölüm de yakışır Ahmet Can Akyol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.