biggang Oluşturma zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 14, 2008 Klâsik mitolojide, çocukları yediğine inanılan dişi iblistir. Zeus'un aşık olduğu Lidya kraliçesi ya da prensesi olarak betimlenir. Zeus'un Lamia'ya aşık olması üzerine Hera, onun çocuğunu alıp öldürür. Lamia da intikam alacağına yemin edip karşısına çıkan tüm çocukları yer. Bazen, Lamia'dan, 18 yaşını dolduran genç erkeklerin karşısına büyüleyici güzellikte bir kadın olarak çıkıp onları etkileyen, daha sonra da öldüren bir iblis olarak da söz edilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Bunu duymuştum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gul Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 biggang paylaşımın için teşekkür ediyorum ama biraz abartı gibi geldi bana.bu kadar olucağını hiç zannetmiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 mitoloji adi ustunde... Efsane, kulaktan kulaga yayilan, yayildikca jerkesin ustune bir seyler kattigi kucuk bir masal.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
minzi Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 peki gerçekten var mı böyle bi varlık? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 aslında lamia'nın bir cadı olduğuna ve kızını tekrar yaşama döndürebilmek için çocukları kaçırıp kurban ettiğide söylenir ama sadece kız çocuklarını kaçırmak zorunda diye hatırlıyorum birçok rivayet olunca Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
minzi Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 gördüğüm rüyada erkek ti .s bilinçaltımın bi oyunudur diye düşündüm. sonra bugün filmde de isim geçince kafama takıldı .s Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tzinatzan Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2012 knight online'da var öyle bir yaratık. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Virtue Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2012 Kara Büyü filminde geçiyor Lamia Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
leterefuru Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2012 Lamianın ilkdefa anlamını böyle duydum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.