boynuzsuzgeyikler Oluşturma zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 14, 2008 eski zamanda bir ülkenin kralı öleceğini anladığında , taht kavgası çıkmasın diye ölmeden önce kralı bir müsabak ile belirlemek ister. Kralın 3 çocuğu vardır ve bir tanesi kördür.Kral öyle bir yarışma hazırlar ki kör olanın da şansı olsun. Olayımız şu; bu üç çocuk üçgen biçiminde oturtulur.Konuşmak işaretleşmekse kesinlikle yasaktır. Kralın elinde 3'ü kırmızı 2'si siyah olmak üzere 5 adet fes vardır.Bu fesler üçgen şeklinde oturmuş çocuklara gözleri kapatıldıktan sonra rastgele kafalarına koyulur ve kalan 2 tane fes atıldıktan sonra hepsinin gözleri açılır. Ve istenilen ; kafandaki feslerin ne renk? ve mantıklı bir açıklama tek cevap hakkın var bilemezsen öldürülüceksin. Sizden istediğim ; kim fesinin rengini doğru tahmin etmiştir ve bunun mantıklı açıklaması nedir? cevabı 1 hafta sonra vericem Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 çok zor bi soruuu... içimden bi ses kör çocuk bilmiştir diyo ama... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 içindeki sesi bırak mantığını kullan 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 içindeki sesi bırak mantığını kullan mantığıma soruyorum ama cevap alamıyorum şuanda:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Blues Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Gözler açıldıktan sonra diğer iki kardeş birbirlerinin feslerini görürler… Burada bir adaletsizlik var… Adil olmak için belki de kral kör oğlunun başına – fesler rasgele konmuş olsa da- tek gördüğü rengi/ siyahı koymuş olabilir. Kör olan çocuk da gördüğü rengi söylemiş olabilir… Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 malesef yanlış Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 kör olan çocuk renkleri bilmediğinden siyah demiş olabilir mi acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 bir ip ucu bilen çocuk verdiği cevapta herkezin şapkasının rengini söylüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 kör çocuğa adil davranmak zorunda oldukları için üçüne de aynı renk fes takarlar bu durumda kırmızı 3 tane olduğundan kırmızıdır bilemedim tmm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Kör olan göremediği için yorumsuz kalır başta, kör olmayan kardeşler siyah takmışsa şayet, kırmızı tahmin ettiklerinde öldürülecekler ve böylece 2 siyah o kardeşlerde olduğu için kör olana kırmızı takılmış olmak durumunda. Başka bir alternatif gelmedi aklıma Zormuş.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 melancholia doğru ama kör oln bu sonuca nasıl vardı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 ayyy doğruymuş heyecanlandım. Bu arada ödülüm ne olacak ama vardığı sonucu bulamadım:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 o sonucu nasıl bulduğunu da bul sana coccochino ısmarlıycam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 hmmm babasının ona haksızlık yapmayacağını biliyor muydu acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 olabilir zaten ona haksızlık olmasın diye bu oyunu hazırlıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 sonuç olarak cevabı buldum hediyeee Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 yarım cevaba hediye yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 eee o zaman sende bana yarım hediye ver mesela çikolatanın yarısı gibi ona da razıyım ben (: -------------------- veya 1.5 iskenderin yarısı gibi de olabilri bak bu daha çok tercih edebileceğim bir şey Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 tamam ben seni bildi kabul ediyorum bakalım kim tamamlıycak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 körün gözlerini açınca görüyor mu 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 malesef Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 15, 2008 kör olan bilmiştir çünkü kafasındaki fes kırmızıdır. Diğerleri kör olanda kırmızıyı görünce ve diğerinin kafasındaki kırmızıyı görünce kafalarındakinin siyah olabileceğini düşünmüştür. Diğer ikisi de siyah demişlerse. Kör olan çocukta diğerlerine kırmızı demiştir. Görmediği için başka türlü adaletli olamaz sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2008 ilk ve tek yanıt körden geliyor ve ne demiştir bu yanlış cevap Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 16, 2008 sadece 3 kırmızı olduğunu bildiği ve 3 kişi oldukları için mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2008 tamam açıklıyorum kör bir süre suskunluktan sonra der ki; eğer benim kafamdaki ve sağımdaki siyak solumdaki kırmızı olsa veya ben ve solumdaki siyah sağımdaki kırmızı olsa veya her iki yanımdaki siyah bendeki kırmızı olsa veya bendeki siyah iki yanımdaki kırmızı olsa veya solumdaki siyah ben ve sağımdaki kırmızı olsa veya sağımdaki sihay biz kırmızı olsak sorunun mantıklı bir açıklaması olamaz çünkü her halükarda sallamış olurduk cevabı tek mantıklı açıklama üçümüzünkünün de kırmızı olmasıdır der 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.