danny Oluşturma zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 14, 2008 ABD’de insan embriyosunun genetik şifresini değiştiren bilim insanları ‘tasarım bebek’ yaratma yolunda önemli bir adım attı. İnsanın genetik yapısıyla oynanmasına karşı çıkan gruplar tepkili. İnsan embriyosunda yapılan genetik değişiklik tartışma yarattı. Bilim insanları, genetik yapısıyla oynadıkları embriyonun anormal olduğunu, dolayısıyla bir bebeğin dünyaya gelişini engellemediklerini savunuyorlar. New York’taki araştırma merkezinden Dr. Zev Rosenwaks, çalışmanın ‘kök hücreler’ üzerinde yoğunlaştığını, embriyonun dışarıdan eklenen genleri kabul ettiğini söyledi. Bilim insanları, sağlıklı olmayan embriyolara ait kök hücrelerinin genetiğini değiştirerek, yetişkinlerde çeşitli hastalıklara yol açan genleri önceden tespit etmeyi ve gerekli tedavi şekilleri geliştirmeyi umuyor. Aynı şekilde, söz konusu embriyoların sağlıklı gelişmesi için yöntemlerin keşfedilmesi de söz konusu. Fakat, uygulamaya tepki gösteren kesimler, genetik olarak üstün insanların türemesinden endişe ediyor. İngiliz lobi grubu Human Genetics Alert, konuyla ilgili yayımladığı basın açıklamasında, bu işlemin “çocukları tüketim maddelerine çevireceğini ve zenginlerin, fakirlere göre çocuklarına üstün genetik özellikler kazandırabileceğini” iddia etti. Grup temsilcilerinden David King, “İnternette bu araştırmaları gördüğümde, bilim insanlarının sorumsuzluğu karşısında şoke oldum. Bu küçük bir şey gibi görülebilir. Fakat, bizi tasarım bebeklerin kabus dünyasına taşıyan bir adım da olabilir. Bu da insanlık için nükleer çağ kadar önemli olur” yorumunda bulundu. İnsan genetiğiyle oynanmasıyla ilgili felaket senaryolarının haklılık payı ise ise hala tartışılıyor. New Scientist dergisi yazarlarından Andy Coghlan, genetiğiyle oynanmış tasarım bebeklerin üretilmesinin yasal olmadığını söyledi. Coghlan, “İnsan zekasının ileri seviyeye taşınması için birden fazla gen ile oynanması gerekir. Bilim insanları da bunun yasadışı olmasının yanında teknik olarak kusurlu ve hastalıklı sonuçlara yol açabileceğinin farkında” dedi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Bu haberin duyumunu aldım,bence çok yanlış bir yol yani bu olayın yasaklanması gerekir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 genetık ıle bıyoteknolojı aldı basını yuruyor ne dıyelım nasıp kısmet artık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 çok yanlış bişey bence....... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Ya genetikle oynama artık garip boyutlara geldi ilkinde yiyeceklerin ömrünü arttıracaklardı bu yolla ama nedense başka konulara el atılmaya başlandı anlamadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 bence guzel. saglikli bebekler olacak, ozurlu, spastik, cocuklar dogmuyacak... Bildigim kadari ile zaten Suudi Arabistan'da son 10 yildir buna benzer bir yontem kullaniliyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Hımm senin düşüncen saygı duyarım ama zaten bedensel ve zihinsel engelli bebeklerin çoğu ya akraba evliliğinden yada gebelik sürecinde yapılan yanlışların getirdiği sorunuçlardan dolayı öyle doğuyor,yani bu gene bebek sahibi olmak isteyen kişilerin yapmış olduğu bir hatadır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Cok yakin arkadasimin kardesi anne karninda kanser oldu.. Ve Anne Baba Doktor. hamilelikte yapilan bir yanlislik yok, akraba evliligi yok kanserli dogdu retina kanseri 1 aylik'di ilk ameliyatini oldugunda suanda 20'li yaslarda ve takma goz takiyor, geceleri sadece bir gozu kapali uyuyor ve diger gozu de bozuk.. Boyle cocuklarin dogmasini engellemek icin siparis bebek verilir. Dusunun bir son derece akilli ve saglikli bir irk Dunya da kimse durduramaz boyle bir irki.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2008 Bilmiyorum ya sen kanıtlarla haklı olduğunu belirtmişsin ama ben genede şüphe ile yaklaşıyorum bu konuya. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cerno Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2008 Sol bacağında döndüğünü algılarsanız saat yönünde Sağ bacağında ters yönde ilginçmiş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.