nightmore Oluşturma zamanı: Kasım 27, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 27, 2006 elinizde 3 çizgi war ve bunları bir kere kullanarak bir kare yapın kolay gelsinn.... eliniz de bir kare bir de birden dokuza kadar olan sayılar war bu sayıları kutulara yerlestırın ama sayılar ne sag ne sol ne yukarı ne aşagı 1,2 6,7,4,5 ..8,9 olamaz we sayıların toplamı her yerde 15 olcak Arkadaşlar soru ama ben bulamadım. Çözün bakalım (ben bıras dusundukten sonra buldum ) EINSTEIN 'IN BULMACASI BU SORUDA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞAŞIRTMACA YOKTUR, TAMAMEN MANTIĞA DAYALIDIR.MANTIKLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME ULAŞILABİLİR. 1.) 5 TANE EV VAR VE HEPSİ AYRI RENK. 2.) HER EVDE OTURANIN AYRI BİR UYRUĞU VAR. 3.) HEPSİDE AYRI BİR İÇECEK İÇİYOR, AYRI BİR HAYVAN BESLİYOR VE AYRI BİR MARKA SİGARA İÇİYOR. 4.) BU BEŞ İNSANIN HİÇBİRİ ÖBÜRÜNÜN YAPTIĞINI YAPMIYOR.YANİ SİGARASI AYRI, İÇECEĞİ AYRI BESLEDİĞİ HAYVAN AYRI VE EVİ AYRI... SORU: BALIK KİME AİT? 1.)İNGİLİZ KIRMIZI EVDE OTURUYOR. 2.)İSVEÇLİNİN KÖPEĞİ VAR. 3.)DANİMARKALI ÇAY İÇİYOR. 4.)YEŞİL EV TAM BEYAZ EVİN SOLUNDA DURUYOR. 5.)YEŞİL EVİN SAHİBİ KAHVE İÇMEYİ SEVİYOR. 6.)PALMALL SİGARASI İÇENİN BİR KUŞU VAR. 7.)ORTADAKİ EVDE OTURAN SÜT İÇMEYİ SEVİYOR. 8.)SARI EVDE OTURAN DUNHILL SİGARASI İÇİYOR. 9.)NORVEÇLİ BİRİNCİ EVDE OTURUYOR. 10.)MARLBORO İÇEN KEDİSİ OLANANIN YANINDAKİ EVDE OTURUYOR. 11.)AT'I OLAN İNSAN, DUNHILL SİGARASI İÇENİN YANINDAKİ EVDE OTURUYOR. 12.)WINFIELD SİGARASI İÇEN, BİRAYI SEVİYOR. 13.)MAVİ EVİN YANINDA NORVEÇLİ OTURUYOR. 14.)ALMAN ROTHMANNS SİGARASI İÇİYOR. 15.)MARLBORO İÇENİN KOMŞUSU SADECE SU İÇİYOR. EINSTEIN BUNU SON YÜZYILDA YAZMIŞ VE İDDİA ETMİŞ Kİ; DÜNYA İNSANLARININ %98 İ BUNU ÇÖZEMEZ. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
drhasan44 Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 2006 ______ l 8 1 6 l l 3 5 7 l l 4 9 2 l l_____l 1. ev norweçli sarı ev kedi su dunhill 2. ev danimarkalı mavi ev at çay mallbora 3. ev ingiliz kırmızı kuş süt pallmal 4. ev alman yeşil BALIK kahve rothmanns 5. ev isveçli beyaz köpek bira winfield yani cevap alman -------------------- aman tanrım yüzde ikiyemi girdim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mcgax Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2006 süper bi soru bu soruyu bizim fizikçiye sordu ve hala cevap bekliyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nightmore Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2006 bizim hocada ole anca 3 gun sonra cewap verdi bize:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
darknessgod Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2008 alaman da tabiki ve daha önceden verildi bu soru kapatılır heralde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.