Geceyuruyen Oluşturma zamanı: Mayıs 29, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 29, 2008 http://img145.imageshack.us/img145/5659/bwanbber4jhcvrjrr2u1naoz0.jpg Yönetmen: Peter Medak Yapım: ABD-Kanada-Macaristan, 1997 Süre: 98 dk. Oyuncular: Salma Hayek, Mandy Tinkin, Richard Harris Victor Hugo'nun ölümsüz eserihttp://img145.imageshack.us/img145/425/zbk333051ig303250al1.jpg "Notre Dame'ın Kamburu" Disney tarafından oldukça parlak bir şekilde beyazperdeye aktarılmıştı. 15. Yüzyıl Paris'inde yaşayan bir kukla ustası, Notre Dame kilisesinin çan çalıcısı, kambur ama altın kalpli ve mutsuz Quasimodo'nun hikayesini anlatıyor. Paris'in adaletinden sorumlu katedral onu kiliseye alarak hem dış dünyaya kapatmıştır hem de hizmetçi gibi kullanıyordur. Kasabaya gelen bir çingene topluluğuyla ortalık daha da şenleniyor ve Quasimodo çingene güzeli Esmeralda'ya aşık oluyor. Ama Katedral'inde gözü Esmeralda'dadır aslında…. Çingenelere olan düşmanlığını her fırsatta gösteren zalim yargıç Frolla, Notre Dame kilisesinin himayesine verdiği hilkat garibesi ancak altın kalpli Quasimodo'nun annesinin ölümünün baş sorumlusudur. Bu korkunç gerçekten habersiz olduğu için Frollo'yu dostu olarak bilen Quasimodo, Aptallar Şenliği'nde karşılaştığı büyüleyici güzellikteki çingene kızı Esmeralda'ya ilk görüşte aşık olur. Ancak Esmeralda'yı tutkuyla seven ve bu duygusunu nefreti ardına gizleyen biri daha vardır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xkulkedisix Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 2008 çok güzel bir paylaşım olmuş gece yürüyen filmi izlemedim fakat kitabı okumuştum,mükemmel... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AgoniaJoeremi Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 2008 kitabını bende okumuştum umarım film de bu kadar heycanlıdır henuz izlemedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 29, 2008 Eline koluna sağlık çok hoş bir çalışma olmuş. + Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2012 Dün bu filmi yeniden izledim. Yıllar bu filmin görüntü kalitesini eskitse de; konusunun orjinalliğini halen yitirmemiş olduğundan dolayı izlenir. Şehvetin gözünü kör ettiği insanlar ve iyiliğin mükafatı günümüzde de halen varlığını sürdürmekte. Tavsiye ederim; bu filmi izlememiş olanlara. Filmini bulamayanlara müzikal versiyonunu öneririm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.