pelin Oluşturma zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 1, 2006 slm arkadaşlar yeni üye sayılırım ilk kez konu açıyorum. bu konu daha önce açıldıysa yada yanlış bölüme yazdıysam şimdiden özür diliyorum. benim çok hoşuma gitmişti ilk okuduğumda umarım sizde beğenirsiniz Bir zamanlar birbirlerine aşıkk iki genç vardı. Kızın adı; Tispe delikanlının ki ise; Piremus idi. Bunlar yanyana evlerde otururlardı. Birlikte büyüdüler ve çocukluklarından beri birbirlerine karşı aşk beslerlerdi. Fakat aileleri görüşmelerini istemezler birbirlerine uygun olmadıklarını düşünürlerdi. Oysa onlar birbirlerini ölesiye seviyorlardi. İki evin arasında gizli bir çatlak vardı, aileleri bunu bilmezler onlar da geceleri burda buluşur, o aradan birbirlerine seslerini duyurur aşklarını dile getirirlerdi. Bir gece ormandaki ağacın altında bulusmaya karar verdiler. Tispe ağaca Piremus' dan önce varmisti. Gittiğinde avını yeni yemiş, ağzından kanlar akan kocaman bir aslanla karsı karşıya geldi. Korkarak bir mağaraya dogru koşmaya basladı. Farkında olmadan yolda boynundaki esarpını düşürmüştü. O sırada Piremus geldi. Gördükleri karşısında donup kalmıştı. Kocaman aslan, ağzında kanlarla birlikte biricik sevgilisi Tispe nin eşarpını parçalıyordu.. O an aklına gelen ilk ve tek şey aslanın Tispe'yi öldürerek yediğiydi. Tispesiz yaşayamazdı. Aklından geçen sadece aşkı uğruna canına kıymaktı. Belinden hançerini çıkardı ve göğsüne sapladı. Kanlar içinde cansız bedeni yere düştü. Tispe ise; korkusunu bir kenara atıp, bir an once aşkını görmek için mağaradan çıkmaya karar vermişti. Ağacın altına geldiğinde o korkunç sahneyle yüzleşti. Piremus';un cansız vücudu yerdeydi ve elinde Tispenin düsürdüğü eşarpını tutuyordu. İlk önce genç kız olanlar karşısında ağlamaktan hiçbir şeyi anlayamamıştı. Ama eşarpı ve uzaklasan aslanı görünce anladı. Bir an mağarada düsündüğü o korkunç şey başına gelmişti. Ve onun öldüğünü düşünen Piremus aşkı uğruna canına kıymıştı. Tispe bir an bile düsünmeden hançeri aldı ve göğsüne götürdü.. Onların aşkı ölesiye bir aşktı ve ölüm bile onları ayıramazdı. Eğer Piremus aşkı uğruna ölümü göze aldıysa o da hiç çekinmeden canına kıyabilirdi ve hançeri sapladı. Birden vücudu Piremusun bendeninin üstüne yığıldı. O anda tanrılar bu yüce aşkı ölümsüzleştirmek istediler ve bu çiftin üstünde duran ağacı onların aşkına adadılar. Piremusun kanını bu ağacın meyvelerine, Tispenin gözyaslarını ise; agacın yapraklarına verdiler. O günden beri kara dut ağacının meyvesinin cıkmayan lekesini, (Piremusun kan lekesini), yine dut ağacının yaprakları,(Tispenin gözyasları) temizler... Bilirmisiniz? dut agacının meyvesinin lekesi çıkmaz ama elinize ağacin yaprağını alır, ovuşturursanız lekenin gittiğini göreceksiniz...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dipp Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 pelin önce hoşgeldin güzel geldin .... bu çok dokunaklı bir hikayeymiş ellerine sağlık.... sanırım hikayenin yeri mitoloji bölümü olacaktı... olsun.... paylaşımın için sağol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Bu benim çok sevdiğim bir hikayedir burada bizimle paylaştığın için teşekkür ederim pelin:) Konu yanlış yerde olmuş bizim mitoloji bölümümüzde var ama olsun önemli değil ben taşıdım.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 harika bişey bu ya:cray: ben biliodum bunu ama duygularım tekrar depreşdi.. böyle aşık olmak vardı şimdi.. h.g pelin bu arada... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 ne çok bilen varmış bu hikayeyei bende biliyodum;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 ben cok seviorm böle hikayelerı ya elinizde varsa böle aşk hikayelerinii bana gonderın ltfn:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Mitoloji böyle hikayelerle dolu Flames:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 ne bilm nora yafh ben bu hikayeleri leyla mecnun , aslı kerem vs.. ile sınırlı bılıodum:Darastırırım gerekırse konu acarım hepımız goruruz btn hıkayelerı... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 İşte katılımcı üye modeli afferin:) TEbrik ettim seni al sana karma:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2006 tşk cnm modum benm:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pelin Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2006 hoşbulduk arkadaşlar beğendiğinize sevindim. konuyu taşıdığın için teşekkürler nora ellerine sağlık:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cambaz Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 2, 2006 uh ! guzel hikayeymis cok begendim... elinize saglik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.