eisenheim Oluşturma zamanı: Haziran 27, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 27, 2008 İngiliz Hasta, 1992'de yayımlanmış olan Michael Ondaatje romanından uyarlanmış Oskar ödüllü bir film. Ayrıca romanı da ilgi çekici kurgusundan dolayı Kanada'da devlet tarafından verilen önemli ödüller kazanmıştır. Film ise 1996 yılında vizyona girmiştir. Filmin yönetmenliğini Anthony Minghella yapmıştır. Film 1996 yılında en iyi film de dahil olmak üzere 9 dalda Oskar ödülü kazanmıştır. Ek olarak, romanın yazarı Ondaatje de film yapımcıları ve senaristler ile birlikte çalışmış ve filmin romandan uyarlanma aşamasında önemli katkılarda bulunmuştur. Laszlo Almasy, bir harita yapımcısıdır ve Sahra Çölü'nün bazı bölgelerinde harita çıkarmakla görevlendirilir. 1930'lu yılların başından başlayarak II. Dünya Savaşı'na uzanan hikayede, bir uçak kazasında vücudunda yanıklar oluşan Almasy hasta yatağına düşer ve ona bakacak kişi Hana adında bir hemşiredir. İtalyan Manastırı'nda kalmaya başlayan Almasy, gizemli geçmişini hatırlamaya başlar. Ralph Fiennes - Kont Laszlo de Almásy Juliette Binoche - Hana Kristin Scott Thomas - Katharine Clifton Willem Dafoe - David Caravaggio Naveen Andrews - Teğmen Kip Singh Colin Firth - Geoffrey Clifton Kevin Whately - Hardy Jürgen Prochnow - Müller 1997 Oskar Ödülleri Ödül, En İyi Film Ödül, En İyi Yarımcı Kadın Oyuncu : Juliette Binoche Ödül, En İyi Sanat Yönetmeni :(Stuart Craig and Stephanie McMillan) Ödül, En İyi Sinematografi (John Seale) Ödül, En İyi Kostüm : (Ann Roth) Ödül, En İyi Yönetmen :(Anthony Minghella) Ödül, En İyi Film Montajı :(Walter Murch) Ödül, En İyi Müzik: (Gabriel Yared) Ödül, En İyi Ses :(Walter Murch, Mark Berger, David Parker, and Christopher Newman) Adaylık, En İyi Başrol (Aktör): Ralph Fiennes Adaylık, En İyi Başrol (Aktris): Kristin Scott Thomas Adaylık, En İyi Senaryo :En İyi Uyarlama (Anthony Minghella) Altın Küre(A.B.D) Ödül, En İyi Film - Dram Ödül, En İyi Original Score - Motion Picture (Gabriel Yared) Adaylık, En İyi Yönetmen - Motion Picture (Anthony Minghella) Adaylık, En İyi Başrol Aktör -: Ralph Fiennes Adaylık, En İyi Başrol Aktris- Drama: Kristin Scott Thomas Adaylık, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Juliette Binoche Adaylık, En İyi Uyarlama(Anthony Minghella) 1997 Bafta Awards, UK Ödül, En İyi Film Ödül, En İyi Sinematografi (John Seale) Ödül, En İyi Montaj (Walter Murch) Ödül, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:(Juliette Binoche) Ödül, En İyi Uyarlama - (Anthony Minghella) Ödül, En İyi Muzik (Gabriel Yared) http://www.sinematurk.com/images/film/16187_1.jpg http://www.sineport.com/poster/eski/engpatient.jpg 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ENDLESS Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2008 bu filmi izlemedim ancak.. birara kopya cdler de filmin ismini birebir yazmak daha ağır ceza aldığı için cd ci akıllılık edip bu filmin ismini hastasıyım ingilizin diye yazdığını görmüştüm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fcuk the life Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 2008 '' Işık söndü ama hala yazıyorum.. '' Parçalandım, harika bir film.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.