angeleyess Oluşturma zamanı: Haziran 29, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 29, 2008 Öncelikle konuyu umarım doğru yere açmışımdır, yanlış yere açıldıysa özür diliyorum. İçgüdüleri kuvvetli olan insanlar vardır, önsezilerle hayatımızı kolaylaştırırız, hayatımın bu bölümünde yani 20 li yaşlarım içgüdülerimin ve önsezilerimin güçlenmeye başladığı yıllar, bu öyle oluyor ki özellikle bazen çok güçlü biçimde ortaya çıkıyor ve neyin doğru olacağını, bazen ne yapmam gerektiğini kendiliğinden hissediyorum, bu mantıktan öte bir şey oluyor, size mantıklı gelen bir şey yerine diğerini seçseniz daha iyi olacağını yoğun bir şekilde hissedersiniz ve doğru çıktığını görürsünüz içgüdüler hayatı kolaylaştırabiliyor hem de çok, onu kuvvetlendirmek de bizim elimizde biraz da olsa. İçgüdüleri ya da önsezileri kuvvetli olan arkadaşlardan tecrübelerini anlatmalarını rica ediyorum, beraber bu konuyu inceleyip araştıralım istedim, sizin fikirlerinizi merak ettim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vahiybekleyenkedi Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 cogu zaman hayatı tanımayla ve deneyimle alakalıdır . seninde soyledigin gibi 20 li yaslarda onsezilerinin farkına varmissin 25 inda dahada farkedeceksin . hayatın sana mecburen ogrettigi bilgiler ne olabilecegi konusunda yanıltmaz hale getirebilir . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
angeleyess Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Yok canım ben zaten 25 yaşındayım çok önceden yani çocukluğumdan beri farkındaydım zaten ama 20 li yaşlarda güçlendiğini ve kontrol edebileceğimi farkettim, yoksa her insanda bu özellikler yani içgüdü ve önseziyle hissedebilme yeteneği vardır ve çoğu insan farkındadır, tecrübeyle güçlendiği doğru olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SchizophreniCorpse Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Ben bunu yön bulmada kullanıyorum. Yerini bilmediğim fakat ihtiyacım olan birşeyi aramak için bilmediğim sokaklara giriyorum en sonunda bir dükkana giriyorum ve ihtiyacım olan şeyi buluyorum. Ama buna mantığı kattığım zaman yanlışlar çıkıyor. Sadece sezgilerime güvendiğimde kesin sonuçlar alıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vahiybekleyenkedi Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Yok canım ben zaten 25 yaşındayım çok önceden yani çocukluğumdan beri farkındaydım zaten ama 20 li yaşlarda güçlendiğini ve kontrol edebileceğimi farkettim, yoksa her insanda bu özellikler yani içgüdü ve önseziyle hissedebilme yeteneği vardır ve çoğu insan farkındadır, tecrübeyle güçlendiği doğru olabilir. icguduve onsezi vardir .tersini soylemedim hatta konu dahada basittir ve bu seyler hayvanlardada vardir . biseylerin tahmininde onemli olan bu degil tecrubelerdir. hangi insanın hangi durumda napabilcegi . bunu yasanmıslıklar dısında acıklamak yanlıs olur .ki önsezileri cok guclu olan kopekler sahibinin gelecegini kokusunu duyarak anlar. icime dogdu birazdan sahibim gelecek demez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kelendria Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 2008 evet!! önsezi geçrekten de 20 yaş civarında ortaya çıkıyor. bir yere telefon açmak gibi basit bir şeyde bile altıncı his insana yapma yada yap diyebiliyor. dinlemediğimde sıkıntısını çektim dinlediğimde herşey daha iyi oldu benim için. ben altıncı hissimi hep demoklesin kılıcı gibi tepemde hissederim. durup dururken içime hisler doğar, yapmak istediğim birçok şeyde içime sıkıntı doğduğu için vazgeçerim ve altıncı hissime sinirlenirim ama sonradan iyiki yapmamışım filan olurum. her insan istese bu hissini dinleyebilir bunun sesini duyabilir. bilimsel bir açıklama henüz buna getirilmedi ama araştırmalar sürüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
angeleyess Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 icguduve onsezi vardir .tersini soylemedim hatta konu dahada basittir ve bu seyler hayvanlardada vardir . biseylerin tahmininde onemli olan bu degil tecrubelerdir. hangi insanın hangi durumda napabilcegi . bunu yasanmıslıklar dısında acıklamak yanlıs olur .ki önsezileri cok guclu olan kopekler sahibinin gelecegini kokusunu duyarak anlar. icime dogdu birazdan sahibim gelecek demez. Aksini söylediniz demedim, hayvanların gerçekten hissedebilme yeteneği var deprem öncesinde bunu hissetmeleri gibi. Fakat hayvanların güdülenmesi olayı da var o çok farklı mesela bir köpeğe her gün aynı saatte yemek vermekle o saat yaklaştıkça salyalarının artması gibi. Hangi insanın hangi durumda ne yapabileceğini bazen mantığımız dışında hissederiz burda devreye giren mantık değil önsezidir bu yüzden mantıkla bu olayı karıştırmamak gerekir, o farklı bir şey bence tahmin etmek olur yani mantığınla yapıyorsun o işi. Aslında belki yaş ilerledikçe insanın olgunlaşması ve kendinin farkına varmasıyla önseziler ya da içgüdüler güçlenebilir. Olayları tecrübe ederken gelişmesiyle ilgili olabilir yoksa aynı olayı yaşadıkça değil, bir çok olayda önsezilerini hissetmeye başlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
UsagiNarciss Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 içgüdülerin insanlarda olmadıını soylemıstı psıkolojı hocam :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
angeleyess Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 içgüdülerin insanlarda olmadıını soylemıstı psıkolojı hocam :S Gerçekten bu ayrı bir tartışma konusudur : 'İnsanlarda içgüdü var mıdır yok mudur?'; Bilimlerin çatışmasına neden olan konudur: Piskolojiye göre insanda içgüdü yoktur, yalnızca hayvanda vardır; Ancak biyolojiye göre insanda içgüdü vardır. Bir çok insan medeniyetin insandaki içgüdüleri körelttiğine inanır ama ben inanmıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
inner_circle Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2008 çoğu zaman sezgilerinin gücüne inanıp mantıken tam tezatı yaşadığın bir durumla karşılaşmış olabilirsin.ama sonucunda şaşırtıcı bir şekilde sezgilerin haklı çıkmış olabilir.bence sezgilerin ve mantığın arasında gidip gelmek yerine daha fazla yoğunlaş.kendini daha fazla dinle sakinleş güzel bir tütsü yak hoşlandığın bir müzik aç en sevdiğin mumları yak ve sezgilerine yoğunlaş.mantığına günlük hayatta yeteri kadar yoğunlaşıyorsun zaten.sonunda kararın en güzelini vereceksin eminimki. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aladar Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 içgüdü insan ve hayvanların ortak noktası bence.özellikle sarı dinin insanları bu yetilerini çok iyi kullanıyorlar.bu tibetin iklimine ve inançları na bağlana bilir.yer altı kentleri agarta şambala diyarlarlarına yaptıkları yolculukla budis rahipler ve dalaylama nın sık kullan dığı bir yoldur.kızıllardan kaçan beyaz rusların 1917 devrimin den sonra onlara sığın maları bu gizemi ortaya çıkarmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 insan dediğin de bir hayvan değil mi yaw ahaha Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
angeleyess Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 içgüdü insan ve hayvanların ortak noktası bence.özellikle sarı dinin insanları bu yetilerini çok iyi kullanıyorlar.bu tibetin iklimine ve inançları na bağlana bilir.yer altı kentleri agarta şambala diyarlarlarına yaptıkları yolculukla budis rahipler ve dalaylama nın sık kullan dığı bir yoldur.kızıllardan kaçan beyaz rusların 1917 devrimin den sonra onlara sığın maları bu gizemi ortaya çıkarmıştır. aladar, biraz daha açar mısın? eski insanlar içgüdü ve önsezilerini gerçekten çok iyi kullanıyorlardı ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aladar Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 antik romada bir bayram var dı sadece ozaman köleler ve insanlar bir araya gelir eşit şartlarda masada yemek yerlerdi.bayram şunun için di. biz insan lar öyle bir teknolojiye sahip olduk ki iklimler le oynaya biliyor istediğimiz yere nakil olabiliyorduk taki nefsimize yenildik birbirimize karşı kullan dık.ve geriliğe mahkum edildik tanrılar tarafın dan.heredod üçün cü cildin de olimposdaki rahibin neler anlattığını ve oradaki rahibi kartaca ya ulaştığında kuzey afrikaya orda görüldü.baze yetilerimiz zaman la yok olurcasına alın dı insan dan.bize garip gelen şeyler antik çağda olağan şeylerdi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 eski insanlar doğayla daha bütünlerdi bu yüzden yaşamı hissedebiliyorulardı... doğaya saygılı ama kendilerine de koruyucuydular yine içgüdüsel olarak... algıları daha açıktı ve içleri daha berrak...bu onların neyin iyi neyin kötü olduğunu hissetmelerine yol açıyordu bence ark ın dediği topluluğu kastetmiyorum bu arada ... hatta bazı görüşlere göre ilk dünyaya gelişimizde saydamdık (atlantis mu lemurya insanları)bu yetimiz sadece içgüdüsel olarak doğru seçimi yapmamızı değil daha birçok yeteneği de barındıran bi özellikti... fakat yaşanan bitakım olaylardan sonra bizim kötü bi mutasyona kurban gittiğimiz ve bu kadar sağır kör ve hissizleştiğimiz söylenmektedir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
the_carbon Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2008 bir belgeselde seyretmiştim,beynimizin öğrenme şekilleriydi konu.ilki bilinçli öğrendiklerimiz.ikincisi farkında olmadan beynimizin dış dünyadan aldığı bilgiler ki çok fazla olduğu söylenmişti.burda önemli olan o farkında olmadan aldığımız bilgilerin mantığımızla uymasada bir duyguyla ortaya çıkıp onayladığımızda sonucun yüksek oranda doğru olduğuydu.kısacası adını ne koyarsak koyalım ,mantığımızla çelişen fakat doğru sonuca götüren hislerimiz var,anladığım kadarylı farkında olmadan öğrendiğimiz şeylerin bir duyguyla kodlanıp ortaya çıkmasıyla beliriyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OxyGeN Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2014 Benim kulagım 3-5 saniye şiddetli çınlarsa mutlaka içime dogan sey olur bide bi ara sanki iç sesim bagırmıscasına içime bir his dogdu kafana top gelecek diye aldırmayıp devam ettim sonra gerçektende oldu bidahada olmadı ne yazıkki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
proxy Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2014 İçgüdüler ile verilen kararları her zaman sevmişimdir. Sonuçta hayat hissetmektir birşeyi hissedemediğimiz zaman yaşamış sayılırmıyız ? Bazen birisini görürüm iyi giyimlidir türkçesi harikadır gülümseyerek konuşur fakat ben o insana karşı bir şey hissedemem veya hiç hoşuma gitmez bi anda uzaklaşırım.Bu bir önsezimidir bence evet bir önsezidir. Bazen birisinin gözlerine baktığınızda size birşeyler anlatır sanki o anda bir bilgi alışverişi olur garip bir duygudur gerçekten.Çok küçükken insanların iyi veya kötü olduğunu bir bakışta hissettiğimi düşünürdüm.Önsezi olduğuna bende inanıyorum ve unutmamak gerekirki duygular ve hisler asla yanılmaz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.