Jump to content

Ölüm Kapında Beklerken...

blackpearly

Önerilen Mesajlar

İster beklediğin ister beklemediğin bir anda gelsin ölüm pek fark etmiyor aslında;

Geçmişe son bir kez sarılıp geleceğe bakman gerekiyor çaresiz…

Kaybettiğinle yaptığın her şey, gittiğin her yer bir bir geçiyor gözlerinin önünden, artık onsuz yaşayacağın gerçeğini kabul etmen gerekiyor. Nasıl bilmiyorsun mümkünmü emin değilsin eskisi gibi olmayacak sanıyorsun hayat tatsız, tuzsuz geliyor nafile bir çaba gibi görünüyor yaşamak! Gelen giden bir süre eksik olmuyor evinden; günlük işler beklemiyor acının geçmesini, yemek yapman, ekmek alman gerekiyor ve sık sık ‘ Dostlar sağ olsun! Demen…ister istemez öfkeleniyorsun,, hiçbir şey olmamış gibi devam eden hayata …

İyi niyetli olduklarını bilsen de bitmesini istiyorsun. ‘Ölenle ölünmüyor! Hayat böyle gibi söylemlerin nedense…

Duymazlığa geliyor, beni rahat bırakın diye haykırıyorsun içinden, bırakında hissedeyim acımı, bırakında çekeyim. Yalnız kalıp doyasıya ağlamak istiyorsun, paralamak pahasına kendini.. ne fayda demeleri bir şey ifade etmiyor , çünkü bir tek sen yanıyorsun hiç sönmeyecek sandığın o insafsız ateşte.

Acıyı bildiğini sanırken yanıldığını anlıyorsun. Başa gelmeden anlaşılacak şey değilmiş sevdiğin birini sonsuza dek kaybetmek; sonra söz veriyorsun kendine ağlayana gül demeyeceğine dair. Herkes becerebildiği şekilde yüzleşmeli acısıyla…

İster dilsiz bir dağ gibi sessizce akıtsın gözyaşlarını,

ister teninden et kopmuş gibi feryat figan!

Gün geliyor, birer birer kesiyor ayaklarını hakini hatırını soranlar, ozaman anlıyorsun, varlığına kızdığın insanların yalnızlığı uzaklaştırdığını senden…

Bu kez daha acımasız gibi görünüyor gözüne ölüm, ağlayacak bir omuzdan dertleşecek bir yürekten yoksunluk oluyor. Sessizlikten yükselen dayanılmaz bir çığlık!

İçindeki yangın engelleyemiyor buz tutmasını ellerinin, nereye baksan bir hatıra görüyorsun ve henüz hiç biri gülümsetemiyor seni; bir daha gülebileceğine ihtimal vermiyorsun.

NASIL!!! Diye soruyorsun kendine, baş edebilmek mümkünmü bu yoksunluk duygusuyla?

Derdi verenin dermanı nerede? Ölüm bir yumrukta yere seriyor seni ve hayat saymaya başlıyor hiç vakit kaybetmeden; nakavt olup çekilecek misin ringden yoksa ayağa kalkıp devam mı edeceksin? Bu senin seçimin oluyor. Bir süre duymazlıktan gelsen de o sesi, yenilip yenilmediğine karar vermen gerekiyor, pelteye dönen bedenin yakılıp yıkılan yüreğinde kaldırmanı anlamsızlaşan hayata, anlam katmaya uğraşman. Giden çok şeyden mahrum kalırken gözünde; ölüm çok az şey bırakıyor kalana…

Bu garip çelişkiyi fark etmiyorsun bir süre. Yaşanacaklar değil, yaşamışlıklarla sürüp gidiyor hayat…

Hala sahip olduklarından ziyade bir daha sahip olamayacakların geliyor aklına…yaşamaktan daha kolay görünüyor ölmek! Aslında, artık olmayanla daha kolaydı, hayatı sevmek!...

Zaman durdu sanırken, değişiyor mevsimler bir gün küle dönüyor bitmez sandığın yangın, keder hüzne dönüşüyor. Hasret titretse de bazen, bir fotoğraf bir şarkıyla kavuşturulsa da küller, ağlattığı kadar gülümsetebiliyor da anılar…

Ve bir gün yaşanmışlara da şükredebiliyor insan. Bir parçan ölüyor belki olur olmaz bir anda, iliklerine kadar titriyor özlemle üşüyen ruhun; görebildiğin her baharda ağaçlara özenip çiçeğe duruyor bir yanın…Suçluluk duysan da bazen; onsuzda zevk almaktan yaşamak ayıp değil

ÖLÜM KAPINDA BEKLERKEN

Blackpearly

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ölüm yaşamdan doğarken,

yaşam da ölümden doğar.

yaşamda da aynı güç var, ölümde de.

yokoluşumuz sonsuzlukta varolmak için.

varlığımızda ise şimdi koca bir yokluk

biz hem var hem de yokken,

ölüm mü bir yokoluş yoksa yaşam mı o zaman?

Ölümün adı ölüm iken, yaşam tam gerçek ölüm.......

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

beyendiğinize gerçekten sevindim... hepsi gerçek ve hepimizin ya yaşamış yada ki allah göstermesin yaşamak zorunda olduğumuz duygular....

ben de teşekkür ederimmm

--------------------

Binmediğim hiçbir otobüs

Beklemediğim hiçbir durak kalmadı bu şehirde...

Gittikçe azalıyor hayat!...

Neyi erken yaşadıysam...

Hep ona geç kalıyorum!!!

Sana göçüyorum her sonbahar...

Yolların çıkmıyor aşkıma!...

Unuttuğun yağmurların adı saklımda....

Seni içimden terk ediyorum!!!

Susmaktan yoruldum!!!

Kuşlar ve şarkılar bu şehri terk edeli beri...

Efkar demliyorum gözlerimde!....

Yaşlarımı yanağıma varmadan öldürüyorum!...

Tam sancağımdan yaralıyorum kendimi!...

Alnını yüreğime dayadığın güne bakıp...

Ne unutacak kadar nefret ettin!...

Ne hatırlayacak kadar sevdin!...

Yıkık bir duvar kadar bile pişman değilsin biliyorum!...

Beni hep bulmamak için aradın!...

Yanılgımdın!

Yandığımdın!

Yangındın!

Sensizliğe yenilmek

Sana yenilmekten zor olsa da!...

Ardımda bir sürü belkiler bırakarak!...

Şimdi

İçimizde öldürülecek bir anı bile bulamayan

İki yarım kaldık!...

Tamamlayamadık bizi!...

Elimden tutmadın yalnızlığımın...

Saçlarımı da uzaklarına gömdün...

İçimin mavisi senin okyanusundandı....

Al! Geri veriyorum!

Kilitleri hep yanlış kapılara vurdun!...

Devrilmiş vagonlara dönerken gözlerim

Sana bensizliği terk ediyorum!!!

"Yarime uzanmayan bütün dallarım kırılsın" demiştin...

Aşk içinde doğmuşsa nereye kaçabilirdi!!!

Ne tuhaf değil mi!?

İçimi acıtan da sendin...

Acımı dindirecek olan da...

Ya öldür beni dedim...

Ya da git benden!!!

İçi bulanık bir sevdanın ucunda seni kaybettim!!!

Aldırmadın aldırmalarıma...

Bir gecede yakıp yarini...

Şafaklara sattın ihanetini!...

Külüme basanlar bile utandı yaptığından!...

İşte soluk bir ömrün

Son nefesi!

Benden...

İçimden...

Terk ediyorum!!!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...