raskolnikov Oluşturma zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 1, 2008 bu bir ilan-ı ayrılık yazısıdır. yaşamın her alanında var olan bir döngüdür ayrılık, olmazsa olmazdır aslında... kısa kelimeler kurulacak bu sefer, kısa ve tekrara düşmeden yazılacak sözcükler. zaman kısa kesecek artık sözcükleri.. aslında uzun cümleler kurmak ister bu yürek ama yoruldum artık anlayın beni.. yaşam yoruyor bedeni, canı acıyor insanın, kalmıyor takatı... beni maruz görün dostlarım, bu seferlik affınıza sığınıyorum, boynumu sunuyorum size... kalmayacak zaten bir süre sonra benden bir eser dünya da, olmayacak artık yaşamımdan geriye bir tek nefes... dünya bir durak en sonunda, gerisi olmayan ve durakların en büyüğü olan bir durak... canım yandı dostlar, kalbim acıdı... izin verin dinleneyim biraz, soluk alayım, ya da şair'in dediği gibi " bir an verin bana, bi soluk alıp geleyim idam sehpasına".... sözler bitiyor, zaman bitiyor... bu bir ilan-ı ayrılık yazıdır... kelimeleri kıstım, azalttım cümleleri... yazılarımdan dökülen bütün duygulara bent vurulmalı artık, canımı yakıyorken sözlerim söylenmemeli bundan sonra... madem ki bu kerre mağlubuz/ netsek neylesek zait/ gayri uzatman sözü / madem ki bu fetva bize ait / verinde basak bağrına mührümüzü... affınıza sığınıyorum dostlar, rahatsızlığımdan ve işlerin yoğunluğundan bir süre yazılarım olmayacak aranızda.... görüşmek üzere... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zendor Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 sevgilerle dost.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Ayrılık Patileri ay farzındayım tırnaklarımın arasına dünya birikti kimseye koyduğum ad da yok ve bu gece ilçeyken il oluveriyor yalnızlığım elinden tutup yeğeni acıyı parkta gezdiren bir dayı gibiyim her yanımda jilet yaraları annem ölmüş bunu babam yeni söylüyor telefon kulübelerine yaslanıp ağlıyorum neden aramadım ben hiç seni ama neden ben seni, kaçarken sise takılmış ellerim hep kopmuş kokuşmuş içimde daha dün gebermiş serseri kim bilir çocukken öptüğüm kızın yüzü şimdi ne halde, şimdi ne halde öldürdüğüm sinekler geçen ve evvelki yaz hani saçlarına konmuşlardı da daima bağırmıştık daima hıçkırmıştık: aşka niye karşı konmaz? ! tedavisi mümkün değil bu hırçın tutkunun denize, balığa hükmeden kaptanken bir de hele, ayrılık, bir kedinin gözünün kanlanması artık mümkün değil aşka müdahale! örneğin biraz da trajediden bahsedelim ameliyatla şair oldum ben, ameliyatla yalnız kaldım diz çöktü çocukluğum cerrahın önünde: kurtarın lütfen onu, ben onsuz ne yaparım? ! türkçe, bence sözlüğün üstüne konuyor bir irinli tüy sessizce ilçeyken il oluveriyor yalnızlığım Küçük İskender Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sambala Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 iskender şiirine herzaman kapım açıkta , okudum bir anlam veremedim üstteki başlık yazısına...yakınmalar falan... aşkı bukadar basit romantitikliklere dönüştürmeyelim ya... başlığı açan arkadaşa sölüorum.... romantizm kelimesinin kalitesini yakalamadan bence içinden geçenleri kaleme alıp millete show yapma... diyesim geliyor böylesine, ne bileyim aşkın için ey dostlar acı çektim oyy benim emeklerim falan lafı geçince gerçek anlamda ne kadar masum his varsa içimde aşka sevgiye dair, küfür gibi geliyor yazılanlar.. neyse bende bu şiiri hayatımda çok sevdiğim bir şiiri yazayım dedim.. GÜLTEN ensenden öptüm seni. Çok fena! rüzgar gibi geçti beykoz vapuru kulakmemenden süt sağdı dudaklarım sağanak halinde seviyorum bütün ******ları preveze'den dönüyor prezervatifli donanmam domalıp duruyor İstanbul, osmanlı paşası terbiyeme hem, kime ne? Olası ki elim bacaklarınla aynı burçtan aaa! tüyler. Zıp zıp zıplıyor apışaram A-Rh pozitif gülten temizlikçi kız. Temiz kız. Nazsız! hiç temyiz edilebilir mi kızlık zarı caaart! diye girdim içeri bir bahar sabahı adım fatih sultan penis, tevellüt tereddütsüz on yedi! evlenemeyiz gülten. Güldürme beni şimdi tam boşalmak falan üzereyken. korkudan altına kaçırıyor bak galata köprüsü köprüaltı çocukları sidikten yağmurla usanmış tam bütün hırsımla abazanlığımın basur memelerini emerken boşuna okutmuyorlar adama okulda fiziği, coğrafyayı dayılanma bana gülten. Tenin dayısı olmaz kayısı gibi bir aşk kaçırılmaz mı, ara beni.. ensenden becerdim seni gülten. Çok fena! denize parça koydu makinist beykoz vapuru! KÜÇÜK İSKENDER 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 çok severim gülten şiirini... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sambala Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 müthiştir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Geceyuruyen Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 1, 2008 gülten:D ne güzel benzetmeler bunlar böyle:D:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 iskender şiirine herzaman kapım açıkta , okudum bir anlam veremedim üstteki başlık yazısına...yakınmalar falan... aşkı bukadar basit romantitikliklere dönüştürmeyelim ya... başlığı açan arkadaşa sölüorum.... romantizm kelimesinin kalitesini yakalamadan bence içinden geçenleri kaleme alıp millete show yapma... diyesim geliyor böylesine, ne bileyim aşkın için ey dostlar acı çektim oyy benim emeklerim falan lafı geçince gerçek anlamda ne kadar masum his varsa içimde aşka sevgiye dair, küfür gibi geliyor yazılanlar.. neyse bende bu şiiri hayatımda çok sevdiğim bir şiiri yazayım dedim.. buraya acılmıs her yazı sonucta bir yurekten cıkmıs emek harcanarak hislerle yazılmıstır...biraz olsun saygıyı hak etmiormu sence... kırmızı renkle gosterdigim bu yorum beni rahatsız etti.. yazıyı ya da yazım seklini, duyguları ifade seklini begenmemis olabilirsin...sana elestirme demiyorum elbetteki eleştirilecek acılan konular yazılan yazılar ama elestiriceksen duzgun bir dille yap elestirini gordugun hatalardan bahset "millete show yapma" seklinde yakıstırmalar yaparak degil.!.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 bende ufak bir show kokusu alıyorum şahsen....yani bilemiyorum ama bunlar bana kalırsa iki kişi arasındaki en özel konular....deşifre edip bakın ben ilan-ı aşk ediyorum yahut bakın ben ilan-ı ayrılık yazısı yazıyorum gibi bir teşhir ne kadar içtenlik dolu olablir bilemiyorum....ben kendi adıma yapmam...birde bunlar için özel başlık açılacağına karalama defterine yazılsa belki biraz daha mana kazanabilirmiş.....elbette aman aman tepkiler göstermek yakışıkalmayabilir.... sonuç olarak show gösteriş, göstermek,göz önünde bulundurmak,göz önüne sermek anlamları taşımıyormu? taşıyor...e bu durumda....Show değil diyebilirmiyiz.. Göz önüne koyulan bir ilan-ı aşk yahut ilan-ı ayrılık yazısına... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blackpearly Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 her sevda baştan başa çığlıkların içerisinde sessizlikti. düğümler haylice atılmış kapılar kırılmıştı... sevmek baştan başa bir isyandı özümde tırnağımda belkide kirpiğimde sevdiklerim dökülmüşlerdi.... -------------------- yapman gerekir bir dağ gibi olman dı... sessizce gidebilirdin. -------------------- yapman gerekir bir dağ gibi olman dı... sessizce gidebilirdin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cheriour Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 hos. ayrılık ayrılık ayrılık .. ! :( elinize saglık raskolnikov . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sambala Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 boogee buraya acılmıs her yazı sonucta bir yurekten cıkmıs emek harcanarak hislerle yazılmıstır...biraz olsun saygıyı hak etmiormu sence... kırmızı renkle gosterdigim bu yorum beni rahatsız etti.. yazıyı ya da yazım seklini, duyguları ifade seklini begenmemis olabilirsin...sana elestirme demiyorum elbetteki eleştirilecek acılan konular yazılan yazılar ama elestiriceksen duzgun bir dille yap elestirini gordugun hatalardan bahset "millete show yapma" seklinde yakıstırmalar yaparak degil.!.. lütfen sende bana emrivaki konuşma ... bu yazınında bir çeşit edebi yapıt olarak sergilendiğine inanmıyorum, düpe düz ilgi çekmek amaçlı yazılmış, yoksa çok kitap okudum, çok sayfa aşındırdım, böyle bir yazıya edebiyatla alakalıymış gibi davranamam ki bunları sana açıklamam bile ayrıcalık olmalı... şair'in dediği gibi " bir an verin bana, bi soluk alıp geleyim idam sehpasına".... işte tek şık bulduğum kısım bu. niyetinin kötü olmadığını sezinliyorum fakat, emrivaki yazmışsın... neyse iyi günler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 bu bir ayrılık yazısı arkadaşalr ama iki kişi arasındaki ayrılıktan çok genel bir ayrılık yazısı.. bir ilan-ı aşk yazısı kadar genel bir ayrılık yazısı. bir şov değil yapılanlar ya da ne bileyim, millete kendini hayran bırakma değil. isteyen istediği gibi anlar yazılanları, isteyen isteği yöne çeker ve eleştirebilir. zaten bütün söylenenler, bütün yazılanlar açıktır her zaman. neyse, bu bir ayrılık yazısı ama aşk ayrılığı değil, yaşam değişikliği konusunda yapılan bir ayrılık yazısıdır. cevap yazmak istemezdim ama, ufak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 saçma bence...bakın nasılda gidiyorum der gibi....ayrılığın ilanımı olur.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Beğendim. Diğer yazdıklarınla aynı çizgide olmuş bence. Gayet hoş.. Eline sağlık... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2008 her ayrılık, her aşk gibi topluma aittir aslında. her ne kadar yalnızda yaşansa aşk, etrafındakileri, onalrın etrafındakileri ve bil-cümle herkesi etkiler. ayrılıkta böyledir. etkiler, etkilemesi doğaldır. sessizce gitmek diye birşey yok aslında, sen ne kadar ses çıkarmasnda o sessizliğinden bile etkilenir birileri. doğrudur saçma gelebilir, aptalca ya da... ama unutulmamalı bir yandan da, ayrılıklarda, aşklar gibi insana özgüdür ve insan toplumdur. robinson cruse gibi yaşam olmaz ki o bile yalnız değildir. yalnızlık tanrılara mahsusttur der bi söz. insan yalnız olamaz, kendini ne kadar soyutlasa da olamaz. bu yüzden de, ayrılıkta, aşkta topluma aittir her zaman. şov kısmı da doğru aslında bir yerde!.. herkes gösteri yapar çünkü, herkes birilerine şov yapar. kullanılan sözler, yapılan hareketler, mimikler... herşey şovdur aslında... hayat, birilerini etkileme, birileri ile iletişime geçmedir. ve iletişim gösteri ister. sizin attığınız her adım, söylediğiniz her söz bir gösteridir. herkesin yaptığı gibi, benim yaptığım gibi. buraya yazılan yazıların hepsi birileri okusun, begensin, begenmesin diye yazılmıştır. ben sadece yapılan eleştiri de üslubu ve yapılan noktayı yanlış buldum. eleştiri bir insanı geliştirmek, onu daha iyiye götürmek için yapıldığında daha güzel olur. yalnız dikkat edilirse, ben bu yazının altına da nedenlerini zaten yazmıştım. bu bir yok oluş değil, tamamen gidişte değil. sadece bir süreliğine bir gidiş ve ben bunu yazmak istedim. aşkın ayrılığı olmaz bu arada, insan kendi yaşar aşkını, kendi içinde büyütür, kendi isterse bitirir. evet bir topluma aittir çünkü sen sadece sen değilsindir, çevrendekilerle birlikteysen sen olursun. aşkı içinde yaşar insan ama bunu saklamaktır hastalık olan. dünyanın en güzel duygusunu söylememek kadar saçma bir şey yoktur. en acı anını söylememek gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.