felidae Oluşturma zamanı: Temmuz 6, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 6, 2008 NEMA-YE NAZDIK Tür : Dram Yönetmen : Abbas Kiarostami Senaryo : Abbas Kiarostami Görüntü Yönetmeni : Ali Reza Zarrindast Yapım : 1990, İran , 100 dk. http://beyazperde.mynet.com/images/film/3546-closeup-bb.jpg Oyuncular Mohsen Makhmalbaf (Kendisi) , Abolfazl Ahankhah (Kendisi) , Mehrdad Ahankhah (Kendisi) , Monoochehr Ahankhah (Kendisi) , Mahrokh Ahankhah (Kendisi) , Nayer Mohseni Zonoozi (Kendisi) , Ahmad Reza Moayed Mohseni (Aile Dostu) , Hossain Farazmand (Gazeteci) Ali Sabzian, İran'ın en önemli yönetmenlerinden biri olan Mohsen Makhmalbaf'ın hayranı olan bir sinemaseverdir. Mohsen Makhmalbaf'ın önce yazmış sonra da sinemaya uyarlamış olduğu eserlerden birini otobüs yolculuğu sırasında okurken diğer yolculardan birinin yoğun ilgisine maruz kalır. Kendisi de Makhmalbaf'ın büyük bir hayranı olan kadın, onun bir eserini okuyan birini görünce kayıtsız kalamamıştır. Kadının bu yoğun ilgisini farkeden Ali, kendisini Mohsen Makhmalbaf olarak tanıtır ve yeni filmi için çalışmalarını devam ettirdiğinden bahseder. İran'ın en zengin ve tanınmış ailelerinden birine mensup olan kadının yavaş yavaş ailesinin içine girerek kendi filmini yapmak için fırsat kollamaya çalışan Ali'nin bu yalanının ortaya çıkması çok uzun sürmeyecektir. İran'ın, minimalist tarzı ile adından ve sinemasından en çok söz ettiren yönetmenlerinden olan Abbas Kiarostami, yine kendi tarzında çok önemli bir çalışmaya imza atıyor. 1990 yapımı olan film, yönetmenin sinamatografisindeki en önemli çalışmalardan biri olarak kabul ediliyor. Kiarostami yapımı çok başarılı bir filmdir...sinemada farklı tatlara açık herkese tavsiye edebilirim...bulunması biraz zor da olsa..bulabilenlerinizin mutlaka izlemesini tavsiye ederim...ara ara cnbc-e'de göstermektedir filmi...Takip edilirse yakalanabilir...İran sinemasından çıkmış çok başarılı bir filmdir...İranlı yönetmen Mohsen Makhmalbaf'ın da filmde kendini göstermesi ayrıca keyif unsuru olmuştur:) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ph0enix Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 filmi geçen ay 24 isimli bi kanalda izlemiştim gerçekten hoş bi film adamın mimiklerine bayılmıştım:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 filmi izleyen çok az insana rastladım şuana kadar....onlardan birisin demekki:)...ben oyunculukları çok iyi bulmuştum filmde...birde az mekan kullanılan filmler beni genelde hep çekmiştir...az mekan çok iş mi demek lazım bilmem:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 Önerdiğin filmleri seviyorum. Dün akşam TV8 isimli kanalda(umarım reklam denilen olaya girmiyorumdur.) "Paramparça aşklar ve köpekler"e rastladım. İzledim ve sevdim. Bunu da bulduğum anda izlerim sanırım. Teşekkürler:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2008 teşekkür ederim..aklıma geldikçe öneride bulunuyorum bende... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.