Jump to content

78 kart (Rider Waite) Tarot Örnek Açılımlar ve Kombinasyon Yorumları

SchizophreniCorpse

Önerilen Mesajlar

Tarot kartlarımı aldıktan sonra anlamları kombine etmekte zorlandım. Açılımları anlamak, açılıma göre kartları yorumlamak çalışma gerektiriyor. Yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar için güzel bir başlık olucak sanırım. :) Başlık sadece benim değildir tüm tarot bakan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Bu konuda cesaretlendirdiği ve fikir verdiği için ablama (ChEEkYkiTTy) çok teşekkürler. :)

----------------------------

İlk açılımı olarak Kelt Haçı Metoduyla en yakın arkadaşıma ilişkisi için yaptığım açılımı veriyorum. Bu kehanet eksiksiz gerçekleşmiştir... :)

Kusura bakmayın resim biraz bulanık.

http://img377.imageshack.us/img377/1962/29012006943lg0.jpg

Tarotla genel hayata bakmıyorum. Bana göre bu büyyük risk taşıyor. Tarotun geleceği mi oluşturduğundan yoksa geleceği mi gösterdiğinden emin değilim çünkü. Bu nedenle soru sorarak bakılmasını öneriyorum.

Bu açılımı 16 yaşında Koç burcu olan kız arkadaşım için yapmıştım. Sevdiği çocukla aralarında problem vardı daha doğrusu aralarında sadece dostluk vardı.

SORU: X ile aramızda ilişki yaşanıcak mı ?

Belirleyici kart bakılan kişi 16 yaşından küçük ve Koç burcu olduğundan Değnek(Asa) Prensi(Uşağı) seçildi ve ortya kondu. Değnek prensi sağa baktığından baktığı tarafa yakın geleceği gösteren 6. kart konur. 5. kart yakın geçmişi gösteren kart ise sol tarafa prensin arkasına konur. ( Ben bu yöntemi kullanıyorum. )

Kartlar 1 kere saat yönünde sol el ile çevrilip karıştırıldı. Daha sonra kartlar karıştırıldı masaya kondu ve destenin soluna sol elle 1 kez kesildi. Kesilen bölümün soluna birkez daha kesildi ve sağdan sola doğru desteler birleştirilip tekrardan tek bir deste haline getirildi. Bu işlem 3 kez yapıldıktan sonra deste elde tutuldu ve " Kartlar hazır mı ? " sorusu soruldu. İç ses "evet" dedikten sonra kelt haçı yöntemiyle kartlar dizildi.

1. Kart yaşanmakta olanı gösteren karttır. Kupaların üçlüsü şuan iki taraf için de mutluluk olduğunu göstermektedir. Bir ilişkinin olmamasına rağmen aralarındaki dostluk bağı ikisini de mutlu etmektedir. Ve bu yakınlık sırasında duygu paylaşımı yaşandığı gözükmektedir.

2. Kart engel olanı gösteren karttır. Arkana Majörün 17. Kartı olan yıldız ters çıktı. Bir kötü şans söz konusudur. Bu hislerime göre zamanlamayla alakalıdır. Karşı tarafın yakın zamanda yaşadığı birşey ilişkiye soğuk bakmasına sebep olmuştur. Bir nedenden ötürü güvensizlik söz konusudur. Bu güvensizlik iki taraflıdır. Bakılan kişi kendine olan güvenini yitirip kötümser düşüncelere kapılmıştır karşı taraf ise ilişkiye başlayıp başlamama konusunda tereddüt yaşamaktadır.

3. Kart Geçmişte yaşananı gösteren kart kupa ikilisidir. Bu kart ayrılığı göstermektedir. Yanlış sevgi sonucu bir ayrılık yaşanmıştır. Geçmişteki yaşanan bu olay şuana tesir etmektedir.

2. ve 3. Kart birlikte bakıldığında herşeyi açıklamaktadır. Karşı tarafın yani çocuğun kısa dönem önce yaşadığı ilişkisinden zarar görerek ayrılması yeni bir ilişkiye soğuk bakmasına sebep oluyor. Yani yaşıyacağı ilişkinin de bu şekilde sonlanmasından korkuyor. Ayrıca yine hislerime göre bu olay erkek tarafında çıkmış olsada bu konuyu çok isteyen kız tarafında da vardır. Geçmişte yaşanan ilişkiden ötürü duyulan korkaklık değil de geçmişte biten bir ilişkiyi unutamak az da olsa hala içinde birşeyler yaşadığı gözükmektedir.

4. Kart düşünülen gelecektir. Şuan zihninizden gelecekle ilgili düşüncelerdir. Bu karttakiler gerçekleşedebilir gerçekleşmeyedebilir. Bu kart ters asaların dokuzlusu çıktı. Arkadaşım bu konuda gelecekte birşeyler yaşanacağından ümütli değil. Çünkü karşı tarafın sadece dostça yaklaşımları, yeni bir ilişkiden korkması ve arkadaşımın geçmişte yaşadığı ilişkiyi unutamamsı inkar etsede haya içinde bir parçanın kalmış olması kötümser düşüncelere sebep olmuştur. Eğer bu şekilde düşünülmeye devam edilirse böyle olacaktır.

5. Kart yakın geçmişi belki hala yaşanan ama kısa süre içinde etkisini yitirecek olayları gösterir. Kart tılsımların(para) kraliçesi çıktı. Bu kartı olay olarak değil kişi olarak yorumladım ben. Bu kısa dönem önce toprak elementine ait burçlardan veya esmer bir bayanın etkisini göstermekterdir. Bu kişi X'in kısa süre önce ilişki yaşadığı ve ayrıldığı kızı göstermektedir. ( Sonradan öğrendimki eski çıktığı esmer ve başak burcuymuş :) ) Bu kişi ilişkinin yaşanmasına engel yaratmaktadır. Bu dolaylı yolla olan bir engeldir. Ayrılık sırasında X'in yaşadığı acılar olabilir. Tüm kartlar aynı şeyi göstermektedir. Geçmişte yaşanan ilişki yeni bir ilişkiden korkulmasına sebep olmuştur.

6. Kart girilmekte olan dönemi gösterir. Tılsımların beşlisi yeni girilicek dönemde bir gelişme olucağını gösteriyor. Bu korkuların yenilmesiyle gelen mutluluk olabilir. Bir ilişki yaşanabilir ama yaşanmasa bile bu konuda bir gelişme yaşanıcak.

7. Kart Bakılan kişinin durumunu ruh halini gösterir. Arkana Majör 6. kartı olan Aşıklar kişinin bir seçim yapması gerektiğini gösteriyor. Duygularına kulak vermesi, ebedi ve fani aşk arasında bir seçim yapması gerekiyor. Şuan için X'e güçlü duygular hissediyor olabilir ama geçmişte unutamadığı bir kişi var. X ile o kişi arasında bir seçimden ziyade bu seçim ilişkiyi gerçekten isteyip istemediği konusunda olucak.

8. Kart Dış etkileri gösterir. Ters asaların kraliçesi bakılan kişinin çevresinde bulunan ve hayalleri yüzünden incinen kişiler yüzünden korktuğunu gösterir. Aslında bu daha önce kurduğu hayallerin gerçekleşmemesi şeklinde yorumlanabilir. İki kişi arasında bir seçim olucak fakat bu kişilerden birini seçerse bu asıl duygularına ve hayallerine bağlı bir seçim olucak. Fakat kişi artık hayal kurmak istemediği için seçim yapmaka zorlanıyor veya seçim yapmayı reddediyor.

9. Kart korkuları gösteren karttır. Kupa Ası bir aşkın başlangıcını gösteriyor. Bu ilişkinin başlangıcı iki tarafı da korkutuyor. Bakılan kişi çok istiyor fakat içinde gizli kalan duyguların ilişki sırasında tekrardan açığa çıkmasından korkuyor. X ise geçmişteki kötü deneyiminden dolayı tekrardan aynı darbeleri almak istemediğinden yeni bir ilişkiden korkuyor.

3 kez "Açayım mı ? " sorusuna 3 kez olumlu cevap verildikten sonra son kart açıldı.

10. Kart sonucu gösteren karttır, cevaptır. Arkana Majör 0 numaralı Deli ( Joker ) kartı hayatta yeni bir dönemin başlangıcını gösteriyor. Bir değişim, geleceği etkiliyicek bir değişim. Bu kartta diğer kartlar gibi bir seçimin söz konusu olacağını gösteriyor. Çevresindeki kartlar da olumlu olduğu için verilen karar doğru olucak. Ve sonunda iyi olana ulaşılcak.

Kartlar evet veya hayır diye bir cevap vermedi çünkü ilişkinin önünde bakılan kişinin kararı duruyor. Kartlar herşeyin karara bağlı olucağını gösterdi.

Bu açılımdakiler gerçekleşti eski bir açılımdır. Defterime nor etmiştim. Yorumları kendime göre yapıyorum. :)

Eğer yaptığınız açılım sizi tatmin etmediyse veya verilen cevaba göre bir soru sorucaksanız. 10. Kartı belirleyici kart olarak koyun sorunuzu sorun ve tekrardan açılım yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

rica ederim..birşey yapmadım..ilgin var,merakın var,gayet de iyisin bu konuda..sadece yayınlamakta çekimserdin...

ama bak paylaştın hoş oldu...devamını bekliyoruz..başlık büyüsün arkadaşlar..bir kaç gün içinde ben de eski sevgilim tarot desteciğimle bir fal açıp buraya yerleştireceğim...

bir de benim ağzımdan dinleyin bakalım tarot bakımını;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Buyrun Kabala Deste'sinden kart örnekleri ve Kabala Açılım Şablonu

Cyrprus bize bir açılım örneği verirse memnun oluruz...:)

http://img184.imageshack.us/img184/2497/kabaladeckqd8.jpg"]http://http://img184.imageshack.us/img184/2497/kabaladeckqd8.jpg[/url]

http://img184.imageshack.us/img184/2858/kabala1fz4.jpg"]http://http://img184.imageshack.us/img184/2858/kabala1fz4.jpg[/url]

http://img91.imageshack.us/img91/6836/kabala2vz8.jpg"]http://http://img91.imageshack.us/img91/6836/kabala2vz8.jpg[/url]

--------------------

ilginiz çeker mi bilemiyorum..bu da gothic bir deste örneği...

http://img79.imageshack.us/img79/1378/gothicgq8.jpg"]http://http://img79.imageshack.us/img79/1378/gothicgq8.jpg[/url]

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ya arkadaslar bn de tarotla ilgileniyorum da hatta siteyi dün araştırma yaparken buldum:)gecen gün taksim symbol cafe diye bir yere götürdü cok yakın bir arkadasım.bakan kişi neredeyse cou şeyi bildi olağan hayatımda..ve sanırım yakın geleceğe dair dedikleri ede cıkmak üzere..fakat cok deişik bir açılım kullandı..kelt hacına falan asla benzemiyordu...desteyi kestikten sonra bir kart cektirdi.ve sıradan kart alıp kendisi actı ilk acılımı..2.acılımda da 3 kart cektirdi soru sormam için...bu acılımı bilen var mı özel bi acılım mı yardımcı olursanız sevinirim....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Özel bir açılım değil bende arada uygularım bu açılımı bir ismi olduğunu zannetmiyorum. Ama kullanılan yöntem konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermez. Söylediği birçok şey de kartlarda çıkann değil yeteneğiyle gördükleridir. Zaten önemli nokta budur kehanet yeteneği yoksa birinde istediği kadar kitap okusunn tarottan yüzeysel bilgiler almak dışında pek ileri gidemez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aşağı yukarı anlamlar aynıdır sadece semboller değişiktir.açılımlara gelince de önemli olan hangi açılım olursa olsun bağlantıyı iyi kurmak mesajı iyi almaktır tarot size doğru hareket etmede bir rehberdir

keltik açılımı en yaygın kullanılanıdır ama bunu dışında kendinizinde katabileceğiniz açılımlar dahilinde pek çok açılım vardır ama dediğim gibi bunları bağdaştırabilmek önemlidir yeni başlayan arkadaşlara bir kaç önerim olacak taraot desteniz sizinle bir bütündür sürekli yakınınzda olmalı ve enerjinizi almalıdır kendinizden başka kimseye bakması için destenizi ödünç vermyein ve koyu renk bir kesede muhafaza edin aynı zamanda verimli bir tarot rehberliği istiyorsanız mutlaka mu ışığında ve koyu renk bir örtünün üzerinde açılımınızı yapın ki bu konsantre olmanıza yardımcı olacaktır

bunun haricinde tarotta bir öenmli hususta grupların dikkatli yorumlanmasıdır

mesela değnek şovalyesi çıktı değnek ateş grubunu temsil eder şovalyede genç bir erkeği yorumubu doğrultuda yapmakbazı şeyleri daha kolay çözmenize yardımcı olur gruplar ve bağlı olduğu elementler iyi yorumlanmalıdır

ayrıca başkabir konu mesela ölüm kartı çıktı bu sadece ölüm anlamına gelmez burada daha felsefik bir anlam vardır yeniden doğuş olabilir ya da bir şeyin bitişi de çok detaylı bir faldır tarot ve kartlar yanyana geldiğined anlamını bulur

yeni başlaya arkadaşlarıma önerilşerim bunlardır ters düz açılım ise belkide en ince elenip sık dokuarak yorulanamsı gerekn bölümüdür

bazen düz ve olumlu bir kart yanıdnaki başka bir kartın etkisiyle olumsuz anlam tasıyabılır ya da tam tersi de olabilir olumsuz ters bir kart yanındaki kartın etkisiyle olumlu yönde değişim gösterebilir bu konuda detaylı aormak istedikleriniz olursa mesaj atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım özellikel yorumunda takıldığınız açılımlarda beraber tartışarak bir sonuç çıkarabiliriz ama unutulmaması gerekn bir gerçek var sa o da en önemli şey içiniz ne diyor unutmayalım ki kartlar bir araçtır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaslar bir acılımda benden olsun..sevdiğim bir arkadasımın ve gecmişte birlikte oldugu biri için sassanın ilişki açılımını yaptım

bayan suje akrep burcu oldugu ıcın kupa kraliçesi olarak belirledim..erkek suje ise terazi burcu oldugu için kılıç sövalyesini belirledim.

1.KUPA SÖVALYESİ (KADIN VE ERKEĞİN ARALARINDA Kİ DURUMU GÖSTERİR) erkeğin hala bayana karsı duyguları ve düşünceleri olduguna..hayali ve saf bir duygu ibresi olup bayana zarar getırmıcek niteliktedir.aralarındaki durum nitelik kartı oldugu ıcın bayanında bişiler hissettiğini anlıyabiliriz

2.ASA ONLUSU(ERKEKTEN KADINA) erkege bu bayanla olan iletişimi son derece sıkıntı ve yük veriyor.kadınla olan iletişiminin sonunun ne olcagına dair kaygısıyla birlikte bu sorumlulugu tekrar üstlenmesi şuanki hayatına ağır bir sıkıntı verıyor.

3.KILIÇ DÖRTLÜSÜ(KADINDAN ERKEĞE) kadın ise geçmişte cok fazla acı cektiğinden dolayı eskisi kadar bu ilişkiye şans vermiyor ya da eskisi kadar kontrolsüz davranmıcak ve oterite altına girip kendini üzmücek.düşüncelerinde eskiyi yaşamak korkusu var ve bu yuzden şuan kendini dinlendiriyor.suan erkekle olan gelişmelere karşı kayıtsızlıgı var.cunku pskolojık olarak agır bır tramva gecırmıs

4.PARA SÖVALYESİ (ADAMIN ARDINA ATTIĞI SAKLADIGI)adamın kadından sakladıgı yada ilişkide görmezden geldiği kadının onune cıkarmak ıstemedıgı kalıcı bir başka ilişkisi var ve bu ilişki hala sürekliligini devam ettiriyor

5.İMPARATOR(KADININ ARDINA ATTIĞI SAKLADIĞI) kadın erkekle olan baglarını sıklastırdıgının farkında iletişimleriyle birlikte ilişkilerinin guclendıgının olgunlastıgının farkında .ve bir şekilde bu gercegı kabul etmek ıstemıyor.kendıyle ılgılı bu yuzlesmeden kacınıyor.bu ilişkiye tekrar havai bakmak ıstıyor .kadında ciddi bir sartlandırma goruyoruz.

6.TILSIM DÖRTLÜSÜ(ADAMIN SORUNU) bir diğer ilişkisindeki bayana karşı aşırı baglılıgı ve onu kaybetme korkusundan dolayı burdaki bayana tam olarak yönelemeyişi.

7.KUPA İKİLİSİ(KADININ SORUNU) kadının erkeğin bir diğer ilişkisinin farkında oldugu ve bunu erkekle iletişiminde sık sık sorun yapması

8.KUPA SEKİZLİSİ(ADAMIN AMAÇLARI YADA İSTEĞİ) erkek kalıcı ilişkisine zarar verdıgı gerekcesi ve kalıcı ilişkisine daha fazla yogunlasmak ve kafasının karısmasını gidermek için bu bayanla olan tum baglılıgını koparmak ıstıyor.her seferinde terketmek vazgecmek istiyor fakat yapamıyormuş..istegi teorik olarak kalıyor.

9.KUPA YEDİLİSİ(KADININ AMAÇLARI YADA İSTEĞİ)kadının hala iyi niyetli bir şekilde bu erkekle ilgili bır cok hayalini gerceklestirmek istedıgını anlıyabılırız ya da cesıtlı hırslarını gerceklestirmek istedıgıde olabilir.

10.GÜÇ (ADAMIN ACİLEN HALLETMESİ GEREKEN SORUNU)erkeğin kendisine aşırı güveni kesinlikle sorun teşkil ediyor.her seferinde zoru başardığını kötü bir tabirle bayanın sürekli elinde oldugunu düşünmesi onu kibirliğe ve aşırı özgüvene itiyor

11.KUPA DOKUZLUSU(KADININ ACİLEN HALLETMESİ GEREKEN SORUNU) bu karttan anladıgımız uzere bayan hala bu ilişkiye oyun edasıyla ciddiyetten uzak bir düşünceyle devam ediyor.fakat bu onun aleyhinedir bu kart aynı zamanda bir uyarıdır.çünkü ortada bir ciddiyet vardır ve herşeye ragmen cok fazla günü gecireyim gün mutlulugunu yasıyayım düşüncesi hem kadının cehaleti hemde toylugunu yansıtır

12.KADER ÇARKI(SONUÇ) ne olursa olsun bayan ve erkeğin kaderlerinin bir olduguna ve her ne yaşarlarsa yaşasınlar yollarının daha iyi sartlarda tekrar kesişecegine ve belkide cözülemeyen bir çok sorunun üstesindende gelip bu ilişkiye şans verceklerini düşünüyorum

arkadaslar sizinde ekliycegınız bır yorum olursa katkıda bulunmanıza sevinirim.ben kartları sadece düz açıyorum.özellikle major arkananın tersininde falda kullanılmasına karsıyım .bilgelik unsurunu kaybettıgını dusunuyorum ama minor arkana için ters açılısın yararlı olabilcegını ve falda yorum dagarcıgını genıslettıgıne inanıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hayır klasik tarot 78 karttan oluşur.ama dünyada bir çok farklı tarot destesi vardır genelde sembolizimde degişim olur onun haricinde hepsi aynıdır.bir diğer sorunuz içinse tarotun tüm dünyada evrensel kabul edilmiş kart anlamları vardır..fakat tarot okuyucu zamanla hem sembol yeteneği hem sezgisel yeteniğiyle kendine has yorumunu oluşturur sevgiler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

suje balık burcu genç yaşlarda bir bayan olduğu için belirleyici kart kupa kraliçesi olarak seçildi.bayanın sorduğu soru iş yaşantısıyla ilgiliydi.kelt haç metod olarak alındı

1.ASA ONLUSU şuan bayan haddindinden ve yahut konumundan fazla sorumluluk altında.işlerinin yoğun sıkıcı ve onu zorlayıcı nitelikte.var gücüyle elinden geldiği kadar çaba sarfetmekte.istediği ve başarmak istediği şey için ciddi bir mücadele vermekte

2.KILIÇ ONLUSU evet asıl durum ortaya çıkıyor.çünkü bayan burda bu işten çıkartılcağının farkında..ilk karttaki konum itibariyle bu bayanın mücadelesi işten çıkartılmamak için ve yahut işten çıkartılmamak adına yeteneklerini zorluyor.var gücüyle kendini ispatlayıp iş yerinde kalmak istiyor.ciddi bir korku mevcut.

3.İMPARATORİÇE burda ki kartla bağlantılı olarak bu bayanın bu işine önceden doğum sebebiyle ara verdiği ve geri döndüğünde pozisyonunu zorlayan bir manzarayla karşı karşıya kalmasıyla ve bu yüzden eski performansını gösterip doğum sebebiyle verdiği süreyi kapatma çabasında

4.KILIÇ BEŞLİSİ bayan işine ara verdiği sırada haince kurnazlıkla dalavereyle yerini ve konumunu kendi kişisel çıkarları için kullanmak isteyenler olmuş.kadın bunun etkisinde kaldığına göre hislerime göre bu beklemediği kişiler tarafından olmuş.ve ciddi bir hayalkırıklığı ve şok yaşamış ama bu onu dahada kuvvetlendirmiş ve işine çok ciddi elle sarılmış

5.BÜYÜCÜ geçmişte işinde usta yeteneğini kullanan ve kariyerinin en üst zirvesinde kararlı istikrarlı ve işinin ehli bir şekilde rahat bir pozisyonda iş yaşantısını sürdürüyormuş

6.ADALET bir sonrakı kart olan yakın gelecekte bayanın bu azimle bu kararlıkla sorumluluğun altından kalktığı takdirde hakettiği eski pozisyonuna geri dönecek.takdir ve itibar edilcek

7.AY şuan kişi çok fazla kaybetme ve geleceğin iş konumunda ne olacağına dair ciddi bir korku içinde.ama tüm kartların kombinasyonu ve bu kartın anlamıyla kişinin korkusu ona çok ciddi bir azim kararlılık ve istikrar katmış.bence bu onun yararına olmuş.onun kuyusunu kazmaya çalışan insanları farketmese bu kadar fazla kararlı ve azimli olamazdı

8.TILSIM SEKİZLİSİ çevresindeki kişiler bayanın azmini sabrını ve yeteneğini çok ciddi takdir etmekte ve aynı zamanda her seferinde sürekli ona olan güvenlerini dile getirmekte ve yine sabırlı olmasını ve bu şekilde çalışmasını telkin etmekteler.

9.TILSIM BEŞLİSİ korkusu işten çıkartılmak.ve bu işten çıkartılmanın ardından gelebilcek ciddi maddi sorunlar

10.TILSIM DOKUZLUSU ve kader kartında şansın bayanın tarafında olduğu ve mücadelesinin sonunda tüm karamsarlığına rağmen galip çıkacağı gözükmekte

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim tarot destem the ancient egyption tarot minor arcana yı cok iyi yorumluyorumyanlız kişiyi sembolize eden kartlarda ornegin değneklerin kralı cok zorlanıyorum major arcana fazla hissiyat uyandırmıyor ,

bu eksiklikleri gidermem için bilgi verecek olan var mı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...