Typhon Oluşturma zamanı: Temmuz 13, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 13, 2008 Vicdanınız mı daha ağır basıyor yoksa aklınız mı? Ve neden diğerinden daha ağır basıyor? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AnathemaAngel Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Vicdanım.. Mesela bana öldür deseler yapamam.O'na acırım çünkü. Ama mantıken öldürmem lazımda diyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SiLeNTDeaTH Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Aklım daha ağır basıyor mesela birisi çok özür dilesede aynı şeyi bir daha yapabileceğini düşünerek affetmiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cinn Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2008 vicdanın sınırlarını belirleyeninde aklımız olduğunu düşünürsek tabiki akıl ağır basar.. duygusallıkla mantığı yargılayabilliriz ama akıl ile vicdan ı yargılayamayız..çünkü vicdanın sınırını akıl bellirler:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Manje_Loa Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Vicdanın yolu akıldan geçer. Yani mantığıma aykırı gelen birşey vicdanımı rahatsız edebilir. Tabii vicdanımı rahatsız etmesi için benim bir konuda suçlu olmam gerek. Bu durumda mantığıma aykırı gelen birşeyi yaparak birine yada birşeye zarar vermiş olmalıyım. O bakımdan şu şuna göre ağır basıyo diyemem şahsen. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 vicdanım..bazen mantığım izne çıkıp devreye girmeyebiliyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Vicdanımın sınırlarını mantığımın çizmesi gerekirken,mantığımın sınırlarını vicdanım çiziyor... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ricco Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Vicdanın doğru bir yol gösterici olduğunu düşünmüyorum. Genelde mantığım ağır basar yalnız vicdanımı koyduğum konu/olaylar da oluyor elbet. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 24, 2008 Tabii ki aklım ağır basıyor.Adım bayan mantığa çıktı zaten.Vicdansızım ,kalpizim.Sadece zulme uğrayan acize acırım vicdan yaparım.Ama zulmü ben yapıyorsam hiç de acımam ölsün bitsin umursamam... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
antares Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 herkes insanı insan yapanın aklı olduğunu sanır ama aslında insanın en temel özelliği vicdanıdır.olayları tekrar gözünden geçirebilmesi ve kendinide sorgulayabilmesidir ve böylece hatanın sadece dierlerinde olmadığını anlamak idrak etmek ve vicdana sahip olmak insana mahsusdur yoksa hayvandan farkımız kalmazdı.onlar hata yapdığını düşünmezler sadece yaparlar yer içer işer sıçar öldürürler değil mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 bence vicdanda aklın bir parçası vicdanlı olmam gerektiğini bana beynim düşündürüyor ama şöyle demem gerekirse bi olay karşısında vicdanlı davranmayı aklıma zıt olsa bile tercih ederim yaptığım aptallık beni çok sarsmaz ama vicdansızlık uykularımı kaçırır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sAcReDwitCh Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 bence vicdanda aklın bir parçası vicdanlı olmam gerektiğini bana beynim düşündürüyor ama şöyle demem gerekirse bi olay karşısında vicdanlı davranmayı aklıma zıt olsa bile tercih ederim yaptığım aptallık beni çok sarsmaz ama vicdansızlık uykularımı kaçırır aynen ama beni yaptığım aptallık soradan rahatsız edio kendime gıcık oluıyorum we çok kızıyrm iyi niyetten yararlanmak isteyen insanları öldürmek istiorum direk ölseler o an vicdanım tınlamaz sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 boşver ne demişler iyilik yap denize at halik bilmezse balik bilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sAcReDwitCh Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 boşver ne demişler iyilik yap denize at halik bilmezse balik bilir artık boşwerdim zaten boşwermesem böle insanlar adamı delirtir kendi kalitelerini göstermiş oluyolar böyle yapıp sadece ben bişey kaybetmiyorum aksine kazanıyrm sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 bende son iki aydır bunu yoğun yaşadım hiç beklemeyeceğim insanlar tarafıdan ama oluyor yapacak birşey yok ne yazıkki ne diyelim kalan sağlar bizimdir:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
quantes20 Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 eskiden vicdanımdı şimdi ise mantığım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sAcReDwitCh Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 bende son iki aydır bunu yoğun yaşadım hiç beklemeyeceğim insanlar tarafıdan ama oluyor yapacak birşey yok ne yazıkki ne diyelim kalan sağlar bizimdir:) kalan sağlar bizimdir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 aynen :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alev Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 25, 2008 ben birzamanlar hep vicdanımı dinlerdim ama hep ezildim gelen vurdu giden vurdu bundan sonrada iyilik yapmıcam dedim artık mantığımla hareket ediyorum hayat konusunda daha gerçekçiyim ama hala vicdanımıda dinliyorumm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blonde Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 bende son iki aydır bunu yoğun yaşadım hiç beklemeyeceğim insanlar tarafıdan ama oluyor yapacak birşey yok ne yazıkki ne diyelim kalan sağlar bizimdir:) kanka senin kesinlikle vicdanın 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whiteladys Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 vicdannnn Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 kanka senin kesinlikle vicdanın ay vicdanım kopsun benim:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TYKHE Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 duygular aklımızın yankısıdır. ne tür düşünceye girersek duygularımız o yönde bize haber verir. düşünceye sabitlenildiğinde emin olunki duygularda aynı yönde aklınıza destekçi çıkar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 duygular aklımızın yankısıdır. ne tür düşünceye girersek duygularımız o yönde bize haber verir. düşünceye sabitlenildiğinde emin olunki duygularda aynı yönde aklınıza destekçi çıkar. ben aklımı dinleseydim her yönde ihya olmuştum ama duygularıı dinledim bu durumdayım bence ikisi çok farklı aynı içinizdeki melekle şeytan gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alev Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2008 vicdan ve mantık mantık daha ilerde ama vicdansızda yaşanmazki be arkadaşş ikiside önemli tabii:confused: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.