Deaths_Expulsion Oluşturma zamanı: Aralık 8, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 8, 2006 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 ee blaze şarkı nerde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 ben duyuyorum şarkıyı bi sorun yok....bu şarkıyada bayılıyorum ya....ellerine sağlık blaze... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 flames ben dinleyemiyorum ya nasıl dinliyoruz bir sorun var galiba bende:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 sadece bunumu izleyemiyorsun yoksa youtube den hiçbişeymi izleyemiosun bi dene ona gore çzm sunayım:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 yok ya sadece bunu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 :S alla alla bi siteyi kapatıp yenıden ac tekrar gırmeyı dene ilginç bi durum:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2006 SENSİZİM geçensüreyi gösteriyor ya onun yanında ses açma yeri var ordan sesi açmayı dene belki kapalıdır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Olmasa mektubun yazdıkların olmasa Kim inanır senle ayrıldığımıza Sanma unutulur kalp ağrısı zamanla Herşeyi unutarak yaşanır sanma Neydi bir arada tutan şey ikimizi Birleştiren neydi ellerimizi Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi Sevmek birçok şeyi göze almaktır Olmasa mektubun yazdıkların olmasa Kim inanır senle ayrıldığımıza Baksana geçmişe ne çok anıyla yüklü Nerde o taverna nerde sinema Harcanmış zamanlar yeniden yaşanmazki Geç kaldıktan sonra arama boşa! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 ah bı ataş ver....offfffffff Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 ooff of Bakın şu deyyusa kaç tarlası var Aman da kızlar ne zor imiş burçak yolması Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
VictoRia Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 yaaa süper bu şarkı yaaa bayılıom bn, neydi bir arada tutan şey ikimiziiiii......... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Offf tam yerinde geldi yalnız bu şarkı ...Teşekkürler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 sözlerini murathan mungan ın yazdığı muhtesem sarkı..ey7allah:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
denisss Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 bende şu anda tarzım olmadığı halde ezginin günlüğü dinliyorum...bi garip oldum yaaa =/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 uzun zamandır dinlememiştiim bunu aklıma geldi ekleyim dedim bi garip yapıyo bu şarkı beni Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 yeni türkü yü çok severdim gay olduklarını öğrendikten sonra ....... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 yeni türkü yü çok severdim gay olduklarını öğrendikten sonra ....... :) özel yaşamlarını boşver sanatıyla ilgilen....... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest piinar Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 yeni türkü yü çok severdim gay olduklarını öğrendikten sonra ....... ciddi olamazsın:nea: wuu şok geçirdim:D ama özel yaşantıları neyse de adamlara helal olsun süper sanatçılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sepia Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 o kıvırcık saçlı adam ilen murathan mungan sevgili bunların ben sanatlarını sevemem gayımış bunlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2008 bana bir masal anlat baba derken bizi masallara sürükleyen grup.hayatımın her döneminde beni anlatan bir şarkıya sahip olan tek grup belki de...murathan mungan , meral özbek ve lale müldür şaheseri sözlerle ve arka plandaki flüt sesiyle içimi acıtan grup... YENİ TÜRKÜ 1978 yılında ODTÜ Mimarlık öğrencisi Derya Köroğlu, Hacettepe Tıp öğrencisi Zerrin Yaşar ve Hacettepe Tıp mezunu ve patoloji uzmanı Selim Atakan'ın Ankara'da kurduğu müzik grubu. Gruba isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır. Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç'ın 1979'da Nisan-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıydı. Bu akımın dünyadaki temsilciliğini Şili'li grup İnti İllimani yapmıştır. Grup elemanlarından Zerrin Yaşar ve Selim Atakan 1979-1989 yılları arasında evli kalmışlardır. Grup ilk konserini Edip Akbayram ve Dostlar'ın alt kadrosunda bulunarak vermiş ve beğenilmiştir. Bu yüzden Edip Akbayram'ın konseri ertesi güne kalmıştır. Grup 1979 yılında ilk albümleri Buğdayın Türküsünü LP formatında çıkardı. Bu albümde sert sol söylem kullanılmıştı ve albüm çok az satmıştı. Ayrıca bu albümün dağıtımı 12 Eylül darbesinden sonra durdurulmuş ve yakılmıştır. Bu yüzden bu albüm bir efsane olmuş ve albümün koleksiyon değerinin yüksek olmasına yol açmıştır. Bu arada gruba Murat Buket, Tuğrul Bayrak, Eftal Küçük ve Tuncer Tezcan katıldı. Grubun 2. albümü olan Akdeniz Akdeniz 1983 yılında çıktı ve grup Türkiye çapında tanındı. 1985 yılında Çekirdek Sanatevi Kayıtları ve Film Müzikleri adlı albümleri çıktı. Bu yılın sonunda grupta bağlama çalan opera sanatçısı Tuncer Tezcan ve grupta buzuki, kemençe ve gitar çalan Eftal Küçük gruptan ayrıldı. Eftal Küçük, Tolga Çandar'la "Çağdaş Türkü" grubunu kurdu. 1986 yılında gruba aslen mimar olan Fuat Oburoğlu ile makine mühendisi olan Cengiz Onural katıldı. Aynı yıl Günebakan albümü çıktı. Aynı yılın sonunda Zerrin Atakan geçici olarak gruptan ayrıldı. Ertesi yıl Dünyanın Kapıları albümü çıktı. 1988 yılında çıkan Yeşilmişik albümünden sonra grup içindeki anlaşmazlıklar su yüzüne vurmaya başladı ve grupta solo vokal yapan Zerrin Atakan gruptan kesin olarak ayrıldı. 1989'da grupta blok flüt, yan flüt ve klarnet çalan Fuat Oburoğlu geçici olarak gruptan ayrıldı ve gruba Halis Bütünley ve Tayfun Duygulu dâhil oldu. Grup, 1990'da Vira Vira albümünü çıkardı. Aynı yılın sonunda grubun kurucu üyelerinden olan ve grupta davul programlama yapan ve klavyeli çalgılar çalan Selim Atakan ile grupta bas gitar çalan Tuğrul Bayrak gruptan ayrıldı. Ertesi yıl Rumeli Konseri albümü çıktı. Grup bu albümde, önceki albümlerdeki sevilen şarkılara ek olarak ilk albümleri Buğdayın Türküsünden 4 parçaya yer verdi: Buğdayın Türküsü, Bekçi Kazım, Özgürlük (İlk versiyonundaki sondan önceki 2 mısra yok) ve Mahpushane Kapısı. Bu albümden sonra grupta solo vokal yapan ve davul çalan Halis Bütünley (aynı zamanda Yeşilmişik'in kayıtlarını yapmıştır) ve grupta klarnet çalan Tayfun Duygulu gruptan ayrıldı ve Fuat Oburoğlu gruba yeniden dâhil oldu. 1992 yılında Aşk Yeniden' albümüyle en çok satan albüm ödülünü kazanan grup, 1994'te çıkan Külhani Şarkılar albümüyle bekleneni veremedi. 1995 yılında çıkan Süper Baba Film Müzikleri ve 1996'da bir seçki olan Her Dem Yeni albümlerini çıkaran grup, aynı yıl Telli Telli şarkısının 4 versiyonunun bulunduğu Telli Telli Remixes single'ını çıkardı. Külhani Şarkılar albümünden sonra grupta yeniden başlayan çekişme Derya Köroğlu dışındaki elemanların 1997'de gruptan ayrılmasına neden oldu. Bu elemanlar, Yedikule şarkısını seslendiren ve Külhani Şarkılar albümünde vokal yapan grubun flüt ve klarnetçisi Fuat Oburoğlu, grupta klasik kemençe ve gitar çalan Cengiz Onural ve grupta ud ve gitar çalan ve vokal yapan Murat Buket'ti. Ayrılan elemanlardan Cengiz Onural, film müzikleri yapan İncesaz ve Aria gruplarının kurucusu oldu. Grubun dağılması üzerine grubun kurucularından Derya Köroğlu new-age tarzında Musikarium albümünü çıkardı. Daha sonra ayrılan elemanların yerine yeni elemanlar buldu. Bu elemanlar, bas gitarda Raci Pişmişoğlu, klasik kemençe ve vokalde Erdinç Şenol, udda Fatih Ahıskalı ve klavyeli çalgılarda Erkin Hadımoğlu. Grup 1999'da Yeni albümünü çıkardı. "... karafiller açıyordu o zamanlar gözlerinde bir baksam kül olurdum yüzüne başın alıp gittiğinde yağmurlar küstü bana bir daha yağmadılar çoşkuyla bir karanfil yağsa yağmur büyülense yeniden dünya gün olup da geleceksen usul usul gün yağarken gözlerinde karanfiller açacaklar tutuşup yine ..... dün gece sen uyurken ismini fısıldadım ve hayvanların korkunç öykülerini anlattım dün gece sen uyurken çiçeklere su verdim ve insanların korkunç öykülerini anlattım onlara dün gece sen uyurken yüreğim bir yıldız gibi bağlandı sana işte bu yüzden sırf bu yüzden yeni bir isim verdim sana destina sen öyle umarsız uyusan da bir köşede işte bu yüzden sırf bu yüzden yaşamdan çok ölüme yakın olduğun için seni bu denli yıktıkları için destina yaşamımın gizini vereceğim sana .... diyorlar ki bazen gozlerinde deliler dolusmus bakiyor birer birer delilerden sen anlarsin, konus onlarla nasil muhtacim buna diyorsun ki bazen geceler boyu sayiklarmisim olanlari birer birer duslerden sen anlarsin konus onlarla nasil muhtacim buna bir gece ansizin gel yine elinde mor ciceklerle tazelikle gel yine binbir guzel hikayeyle -------------------- Destina YouTube - Yeni Türkü - Destina (www.forumadanzeye.com) Çember Yağmurun Elleri YouTube - yeni türkü yağmurun elleri Dönmek Mamak Türküsü -------------------- RESİM o kadar sevdim ki resmini işte bugün konuştu benle yorulmuştum çalışmaktan karda uzun yürüdük senle geceleri resmine baktım olanları anlattım seni bir görsem diye diye uyudum yağmurun sesiyle o kadar sevdim ki resmini biliyorum görünce beni hep tanıyordum diyeceksin rüyalarımda hep sen vardın hep tanıyordum diyeceksin okuduğum her cümlede konuştuğum her insanda gördüğüm her güzellikte sen de varsın sen hep varsın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 DELİLER BAŞKA TÜRLÜ BİR ŞEY http://http://www.youtube.com/watch?v=QUaIZQD-CfI&feature=related Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Eylül 19, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 19, 2008 http://www.yasaktube.com/index.php?tag=olmasa+mektubun&type=tag Olmasa mektubun, Yazdıkların olmasa Kim inanırdı Senle ayrıldığımıza. Sanma unutulur, Kalp ağrısı zamanla Herşeyi unutarak Yaşanır sanma. Neydi bir arada tutan şey ikimizi Birleştiren neydi ellerimizi Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi Sevmek birçok şeyi göze almaktır. Baksana geçmişe, Ne çok anıyla yüklü Nerde o taverna, Nerde sinema Harcanmış zamanla Yeniden yaşanmaz ki; Geç kaldıktan sonra Arama boşa! bir şiir yorumu daha.. murathan muhgan şiiri ve yeni türkü yorumu.. bir klasik... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark death Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2008 Şu an bu şarkıyı dinliyordum..gerçekten mükemmel bir yorum resmen alıp götürüyor..teşekkürler raskolnikov paylaştığın için:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 2009 Yeni Türkü-Bana Bir Masal Anlat Baba Bana bir masal anlat baba İçinde bütün oyunlarım Kurtla kuzu olsun şekerle bal Baba bir masal anlat bana İçinde denizler balıklar Yağmurla kar olsun güneşle ay Anlatırken tut elimi Uykuya dalıp gitsem bile Bırakıp gitme sakın beni Bana bir masal anlat baba İçinde tüm sevdiklerim İçinde İstanbul olsun 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.