raskolnikov Oluşturma zamanı: Temmuz 16, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 16, 2008 Vaktiyle bir benliğim vardı; artık sadece bir nesneyim… Yalnızlığın bütün uyuşturucularını tıka basa alıyorum; dünyanın uyuşturucuları bana benliğimi unutturamayacak kadar hafiftiler. İçimdeki peygameberi öldürmüş olduğuma göre, nasıl olur da insanlar arasında hala bir yerim olabilir ki? --Cioran-- ........................ Yoldaşlar arar yaratıcı ve hasat arkadaşları: Çünkü ona göre herşey olgun hasat için. Ama yüz orağı yok onun: Bu yüzden yolar başakları öfkeli öfkeli. Yoldaşlar arar yaratıcı, oraklarını bilemesini bilen yoldaşlar. Yıkıcılar denecek onlara, iyi ile kötüyü hor görenler denecek. Hasatçılar ve şenlik edenler onlar halbuki. Kendi gibi yaratıcılar arıyor Zerdüşt, hasat arkadaşları ve şenlik arkadaşları arıyor: Sürülerle, çobanlarla, cesetlerle işi ne Zerdüştün! Ve sen benim ilk yoldaşım, hoşçakal! Ağacının kovuğuna güzelce gömdüm seni, güzelce sakladım seni kurtlardan. Ama veda ediyorum şimdi sana, zira vakit erişti. Bir seherle öbür seher arası yeni bir gerçek ayan oldu bana. Nietzsche ............................ Antoine Roquentin, ilk kez yerde gördügü bir taş parçasını eğilip almak istediğinde bunu yapamadığını farkeder; çünkü bu anda varoluşun saçmalığına karşı bir bulantı duymaya başlar, varlıkların varoluşuna, doluluğuna karşı duyulan bir bulantı. Dünyanın özündeki kendinde anlamsız varlığı karşısında duyulan bir bulantı'dır bu. Bulantı -- Jean Paul Sartre ............................... Çöpçüsünden züppesine kadar herkes, cinaî cömertliğinin kesesinden harcar; hepsi mutluluk reçeteleri dağıtır; hepsi, herkesin adımlarına yön vermek ister: Ortaklaşa hayat, bundan ötürü tahammül edilmez bir hale gelir; insanın kendi hayatı daha da çekilmez olur: Başkalarının işlerine hiç karışmadığı zaman kişi kendi işleri için o kadar endişe duyar ki, kendi “benliği”ni bir dine çevirir, ya da tersten havarilik yaparak “benliğini” yok sayar: Evrensel oyunun kurbanıyızdır… -- Cioran -- ..................................... insanlar seni istedikleri kadar bilsinler ama kendi kendini aldatabilir misin? tolstoy ................................. ''Tanrım bana hiç dua etmeme gücü verin, her nevi tapınma saçmalığından koruyun, beni sizin elinizden hepten teslim edecek o sevgi eğilimini benden uzak tutun... Kalbimle gökyüzü arasındaki boşluk genişlesin!.. Issıklarımı mevcudiyetinizle doldurmanızı, gecelerimi nurunuzla hırpalamanızı, Sibiryalarımı güneşinizle eritmenizi hiç temenni etmiyorum... Sizden de yalnız, ellerim tertemiz kalsın istiyorum; yeryüzünü yoğururken ve dünya işlerine karışırken hepten kirlenen ellerinizin aksine... Sersem kadiri mutlaklığınızdan, yalnızlığıma ve ıstıraplarıma saygı istiyorum sadece... Sözlerinize ihtiyacım yok, bunları bana dinlettirecek çılgınlıktanda çekiniyorum... Siz yoklukta bir gedik açarak şu zaman panayırını başlatmaya ve böylelikle beni evrene oluştaki aşağılamaya ve utanca mahküm etmeye o hoş göremediğiniz huzuru, ilk anın öncesinden devşirilmiş mucizeyi gösterin bana...'' -- Cioran -- ...................................... pişmanlık alışkanlığın öldürdüğü geçici bir duygudur... işlenilen tek bir cinayet vicdanımızı sızlatabilir... ama cinayet çoğalınca onlarca yüzlerce kez tekrarlanınca vicdan susar... MARQUIS DE SADE ...................................... Gönlümle bas basa düsündüm demin; Artik bir sihirsiz nefes gibisin. Simdi tâ içinde bombos kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Bence Artık Sende Herkes Gibisin... Nazım Hikmet ................................... dünyayı ilk kez görüyormuş gibi çevresine bakındı siddhartha. güzeldi dünya, renkliydi, garip ve gizemliydi. burada mavi, şurada sarı, orada yeşildi. gökyüzü akıyor, ırmak akıyor ve orman gözlerini dikmiş bakıyor ve dağlar gözlerini dikmiş bakıyordu; hepsi güzel, hepsi gizemli ve büyüleyiciydi, BÜTÜN BUNLARIN ORTASINDA DA O VARDI. hermann hesse ............................... sizde ekleyebilirsiniz.. devamı olmalı çünkü 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2008 Ne eksik ne fazla çok güzel tümceler özellikle Marquis De Sade çok dogru sözler söylemiş kanımca ayrıca Nazım Hikmet in Herkes Gibisin tümcesinin Cem Karaca tarafından yorumlanmış şarkısını dinlemeyenlere şiddetle tavsiye ederim:) tekrar ellerine saglık cok güzeller:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2008 yalnız insan merdivendir hiç bir yere ulaşmayan sürülür yabancı diye dayandığı kapılardan... yalnız insan deli rüzgar ne zevk alır ne haz verir dokunduğu küldür uçar sunduğu tozdur silinir louis aragon 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.