schizophrana Oluşturma zamanı: Temmuz 19, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 19, 2008 Yönetmen :George A. Romero Senaryo :George A. Romero Oyuncular :Martin Roach, Joshua Close, Shawn Roberts, Joe Dinicol, Megan Park, Alan Van Sprang, Boyd Banks, Nick Alachiotis, Matt Birman, George Buza, Michelle Morgan, Amy Ciupak Lalonde, Todd Schroeder, Daniel Kash, Donna Croce, James Binkley, R.d. Reid, Laura Decarteret, Scott Wentworth, Shelley Cook, Ron Payne, Trish Adams, Jak Birman, Janet Lo, Kyle Glencross, Jamie Bloch, Scott Gibson, Gregory Nicotero, Tino Monte, Tatiana Maslany, Chris Violette, Philip Riccio Bir grup film öğrencisi, ormanlık bir alanda korku filmi çekerlerken gerçek zombilerle karşı karşıya kalırlar. Bu durum karşısında kameralarını kurgudan gerçekliğe döndüren öğrenciler aynı zamanda olayların kaydını tutarak tarihte yer almasını isterler. Zombileri tek tek kaydetmeye çalışan gençler için bu kayıtlar artık hayatlarından bile önemli hale gelir. Olayların kısa süre içerisinde medya tarafından duyulması sonucu, çektikleri film bir yandan da medyanın çarpıtarak yansıttığı haberlere de rakip olacaktır. http://77.92.157.21/images/ss_buyuk/6700/Diary-Of-The-Dead_1.jpg http://blog.nj.com/entertainment_impact_tv/2008/02/large_diary.jpg Kaynak Romero zombilerden kopamıyor Ve yine sosyal mesaj veren bir zombie filmi ile karşımızda. Daha önce sosyal sınıflar , hiyerarşi, tüketim toplumunun çılgınlığı gibi konular hakkında filmlerinde çekinmeden sert mesajlar veren Romero bu kez de medyayı ve interneti hedef almış. Filmdeki kahramanımız Jason hesaplarında yokken başlarına gelen olayı çekmek ve internette paylaşarak diğer insanları durum hakkında bilinçlendirmek istiyor. Etraftaki diğer gençlerin hedefi ise hayatta kalabilmek. Hikaye diğer Romero filmlerine göre daha az kan ve şiddet sahnesi ile devam ederken biz de yönetmenin verdiği mesajları alıyoruz. İnsanların günden güne vahşileştikleri bir dünyada olduğumuz ve teknolojinin aslında o kadar da iyi bir şey olmadığı gibi mesajlar bunlar. Sonuç itibari ile Romero severlerin hoşuna gidecek bir film. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2008 Ölülerin Şafağı, Ölüler Ülkesi, Ölülerin Günü, Zombi, 28 Gün Sonra, 28 Hafta Sonra, Ceset.... uzar gider. Resident Evil'ı belki de Milla Jovovic hayranlığımdan dolayı ayrı tutuyorum. Oyununu da severdim zaten. Ancak artık sıktı zombili filmler. Yine de merak ettim açıkçası. DVD'si çıkınca izlerim belki. Sinema için değişik planlarım var önümüzdeki ay:D Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2008 Şimdi bakınca avatarımla açtığım konu ne kadar da uyumlu geldi gözüme Şaka bir yana ben saydıkların ve niceleri içinde Romero ve Danny Boyle'u ayrı tutuyorum ( 28 Days Later ). Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2008 Tabii ki ayrıcalıklı filmler var. İrlanda yapımı "The Death Meat" ile İngiltere yapımı "28 Days Later"ı aynı kefeye kesinlikle koyamayız. Ancak kabul etmek lazım ki sinema sektörü korku filmlerinde ciddi bir krizin içinde. Konular artık çok kısıtlı. İşlenebilecek bütün konular hemen hemen işlendi ve yapılan her film diğerinin bir benzeri oluyor. Ve ben de artık birbirini yiyen insanlardan sıkıldım:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Geceyuruyen Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2008 O kadar zombie filmi yazmışsınız Yaşayan Ölüler nerede sorarım size:D Bu filmin fragmanı birçok kez karşıma cıktı ama klasik bir grup genç ormana gider bla blabla bla bla.....denk gelirsem izleyeceğim bir film teşekkürler serena:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.