Typhon Oluşturma zamanı: Temmuz 21, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 21, 2008 Bar ortamlarındaki yüksek sesli müzik, daha hızlı ve daha fazla içmeye yöneltiyor. http://images.yonja.com/pics/news/shamanclub1-729415.jpg Fransız bilim adamının "Alkolizm: Klinik ve Deneysel Araştırma" dergisinde yayımlanan araştırmasında, barlarda müziğin sesinin açılmasıyla müşterilerin bir bardak birayı normalden 3 dakika daha önce tükettiği belirtildi. Araştırmaya öncülük eden Fransa'daki Güney Brittany Üniversitesinden davranış bilimleri araştırmacısı Nicolas Gueguen, yüksek seviyedeki sesin içki içmeye etkisini araştırmak için kurdukları ekiplerin iki barda üç cumartesi inceleme yaptığını, buralarda yaşları 18 ile 25 arasındaki 40 erkeği içki içerken gözlemlediklerini söyledi. Araştırmalarında, barda çalan müzikle içki içmenin artması arasında bağlantı olduğunu gördüklerini söyleyen Gueguen, bar sahiplerinin yardımıyla müziğin sesini açtıkları ya da kıstıklarını, bu arada da insanların ne kadar ve hangi sıklıkta içki içtiğini kaydettiklerini ifade etti. Barlardaki müşterilerin izlendiklerinden haberdar olmadıklarını açıklayan Gueguen, yüksek sesli müziğin daha fazla içki tüketimine sebep olduğunu, ortalama 2.6 bardak içki içen müşterilerin tüketiminin yüksek müzikle 3.4 bardağa yükseldiğini, 14 dakika 51 saniyede içilen bir bardak biranın da 11 dakika 45 saniyede bitirildiğini kaydetti. Gueguen ve ekibi, araştırma ölçeğinin küçük olması ve her bara uygulanmasının mümkün olamayacağı gibi sebeplerle araştırmalarının bazı eksikliklerinin bulunduğunun farkında olduklarını da bildirdi. Ekip, yüksek sesin niçin alkol tüketimini artırdığının açık olmadığını, ancak böyle bir ortamda sohbet etmenin zorluğunun insanları daha fazla içmeye ve daha az konuşmaya zorluyor olabileceğini belirtti. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.