Prometheus Oluşturma zamanı: Ağustos 24, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 24, 2009 Ve bir ses haykırdı: Yüceler Yücesinin çıplaklığının perdesini kaldırana lanetler olsun, onun doyup sarhoş olduğu şarap Üstatların kanıdır. Ve Babalon O'nu göğsünde uyuşturup uyuttu, ve sonra kaçtı, ve O'nu çıplak bıraktı, ve çocuklarını çağırıp seslendi: Benimle gelin, ve Yüceler Yücesinin çıplaklığıyla alay edelim. Ve Üstatların ilki O'nun utancını bir giysiyle örttü, geriye yürüdü, giysi beyazdı. Ve Üstatların ikincisi O'nun utancını bir giysiyle örttü, yana doğru yürüdü, ve sarıydı. Ve Üstatların üçüncüsü O'nun çıplaklığıyla eğlendi ve alay etti, ileriye yürüdü, ve siyahtı. Ve onlardır Majinin üç büyük okulu, Bethlehem'e beraber yolculuk etmiş üç Maji de onlardır; ve sen hangi okulun galip geleceğini bilmeyeceksin, eğer üçü birleşip bir olmazlarsa, çünkü sen bilgelik sahibi değilsin. And a voice cries: Cursed be he that shall uncover the nakedness of the Most High, for he is drunken upon the wine that is the blood of the adepts. And BABALON hath lulled him to sleep upon her breast, and she hath fled away, and left him naked, and she hath called her children together saying: Come up with me, and let us make a mock of the nakedness of the Most High. And the first of the adepts covered His shame with a cloth, walking backwards, and was white. And the second of the adepts covered his shame with a cloth, walking sideways, and was yellow. And the third of the adepts made a mock of His nakedness, walking forwards, and was black. And these are the three great schools of the Magi, who are also the three Magi that journeyed unto Bethlehem; and because thou hast not wisdom, thou shalt not know which school prevaileth, or if the three schools be not one.* -Crowley'nin "Magick Without Tears" kitabından üç Majikal ekol hakkında verdiği misali alıntıladım- Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2009 bazı incil eleştirmenlerine göre aslen nasıralı olan isa'nın inciller'de beytlehem'de doğduğu yazar.. sanırım yukarıdaki alıntıda BETHLEHEM (BEYTÜLLAHİM) aynı yeri işaret ediyor..? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Prometheus Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2009 bazı incil eleştirmenlerine göre aslen nasıralı olan isa'nın inciller'de beytlehem'de doğduğu yazar.. sanırım yukarıdaki alıntıda BETHLEHEM (BEYTÜLLAHİM) aynı yeri işaret ediyor..? Açıkçası, sorduğunuz sorunun cevabını bilmiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zagzageL Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 bazı incil eleştirmenlerine göre aslen nasıralı olan isa'nın inciller'de beytlehem'de doğduğu yazar.. sanırım yukarıdaki alıntıda BETHLEHEM (BEYTÜLLAHİM) aynı yeri işaret ediyor..? evet bende öyle biliyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 (düzenlendi) üç üstad denilenler üç haham ? -------------------- babalon : babil ırak bethlehem: beytullahim filistin 3 üstad: 3 haham yüceler yücesi : şeytan sanırım... Eylül 9, 2009 fotonkedi tarafından düzenlendi Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 İncilde geçen 3 majisyenden bahsediyor gibi geldi bana Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Mason irşadında ilk üç derece Hahamlar yüksek kademesindeki derecelerin üçüne uygundur: Biraderler (Kavver), üstadlar (Rau), hakimler (Kaham). *sfenks Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 "Bethlehem'e beraber yolculuk etmiş üç Maji de onlardır" Hz.İsa'nın doğumunu müjdeleyen 3 maji olduklarına dair çıkarımımı buradan yaptım fotonkedi, senin konuyu masonik insiyasyon derecelerine nasıl bağladığınıysa anlamadım:confused:. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 çünkü kitabı aleister crowley yazmış ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Prometheus Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 " Ve Üstatların ilki O'nun utancını bir giysiyle örttü, geriye yürüdü, giysi beyazdı. " Çevirirken "giysi" kelimesinde hata yapmışım, özür dilerim. "giysisi" olacaktı. Cümlenin içinde geçen "giysi beyazdı" yerinde, Yüceler Yücesini kuşattıkları giysinin rengini söylemiyor, Yüceler Yücesini giydiren kişinin kıyafet rengini anlatıyor cümlenin son kelimesinde. Yani 3 Majisyenin her birinin kuşandıkları cüppelerin rengi değişik. Birisi Beyaz giyinmiş ve Beyaz maji ekolünü temsil ediyor. Diğeri Sarıyı. Üçüncüsü ise diğerlerinden bir açıdan farklı. Kara Majisyen, Yüceler Yücesini saklamıyor, Yüceler Yücesini giydirmiyor ve çıplak bırakıyor, ve alay ediyor onunla. Kötü bir kadın olan Babalon'a benziyor yani biraz. Kendisi ise çıplak değil Kara Majisyenin, ve siyah giyiniyor. Bana en ilginç gelen kısmı, bu üç okulun birleşmek zorunda olduğunu söylemesi. Yoksa bilmek mümkün değilmiş. Bu üç okulun birleşmesi de bana kalırsa dünya üzerinde gerçekleşecek birşey değil. Yükselme yolunda ilerleyen kişinin, inisasyon basamaklarını çıkan öğrencinin, kendi içerisinde üç okulu birleştirmesi demek bence. Işıkla Karanlığı seviştirmek. Hatta üçünü. Sarı dengede sanki. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 altın şafak tarikatına üye olmuş ya crowley sonra buranın liderlerinden biri de siyah ve beyaz tapınak adında gruplar oluşturuyor...bence renkler buradan geliyor...bunlar dağılınca çok üzülüyor hatta siyah beyaz olanlardan gümüş grubu kuruyor kendisi... ama 3 büyük majisyen 3 haham bu kişiler şeytanla ve gelecekle irtibat kurabilen hatta dünyayı yönlendiren kişiler ...o yüzden bunları kastettiğini söyledim diğer yerler ise benzetmeler olabilir belki... tam emin olamadım bu kadar araştırınca onlardan şimdi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Prometheus Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2009 altın şafak tarikatına üye olmuş ya crowley sonra buranın liderlerinden biri de siyah ve beyaz tapınak adında gruplar oluşturuyor...bence renkler buradan geliyor...bunlar dağılınca çok üzülüyor hatta siyah beyaz olanlardan gümüş grubu kuruyor kendisi... ama 3 büyük majisyen 3 haham bu kişiler şeytanla ve gelecekle irtibat kurabilen hatta dünyayı yönlendiren kişiler ...o yüzden bunları kastettiğini söyledim diğer yerler ise benzetmeler olabilir belki... tam emin olamadım bu kadar araştırınca onlardan şimdi... Üçlülerin benzerliğine dikkat çekmişsiniz, bilgisiz olduğum bir konudur, çok ilgimi çekti ve bir kenara not ettim. Teşekkür ediyorum. Elbette bunun gibi eskice bir İngilizceyle yazılmış olan majiyle alakalı bu tip metinlerin birden fazla anlamı oluyor ve bir tanesini hakkıyla anlamak bile bayağı güzel birşey. Çoğu zaman anlamıyoruz. Farklı açılardan bu tip metinleri okuyabilmek lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2009 bence de ...ayrıca kafası uyuşmuşken yazdığı kitaplarda diğer toplumların oluşturduğu kavramları benzetmelerle kullanması da olasılığı yüksek gibi geldi bana... ama bu 3 güç , majikal bilgilerin en üstününe sahipmiş ve onlardan bu bilgi çıkmazmış...araştırdıkça çoğalan bilgiler ...keyifli bilgilenmeler olsun... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.