Xero Oluşturma zamanı: Mart 24, 2010 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 24, 2010 (düzenlendi) Liber DCCCXXXVII (book 837) the Law oF LİBERTY -a tract of TO MEGA VHRİON 666 that is a Magus 9'=2 A A Do what thou wilt shall be the whole of the law -I- Hep neden mektuplarıma böyle başlarım diye sorarım. Kasabıma yada lady'ime yazmamın bir önemi yok hep bu 11 kelimeyle başlarım .neden,başka nasıl başla- yabilirim ?Başka hangi merhaba bu kadar memnun edebilir ? bak kardeşim, biz özgürüz!bana katıl kardeşim , iradenle dilediğini yapmanın ötesinde kural yok ! -II- Bunu kutsal kitabımızı okumamışlara yazıyorum,Kanunlar kitab (book of the law A.Crowley),yada hala okuyan ada okuyup anlamamışlara kitapta bir sürü konuya değinilmiş,havadislere (haberlere) şükürler olsun ki hala burda,orda,geceye sepilmiş yıldızlar gibi kitaba serpilmiş durumda bana katılın tüm insanlar ,kitabın dayanağı tanrımızın karekteri "her kadın ve erkek bir yıldızdır "yepimiz özgürüz,bağımsızız,hepimiz gururla parlıyoruz,hepimiz parlak birer dünyayız.Bunlar iyi havadisler değilmidir ? Ve büyük tanrıça Nuit ilk çağrısı ,yıldızlı cennetin lady si,ayrıca enderin metafiziksel duyunun cevheri,bizim yaşamımız,hareketlerimiz ve varoluşumuz (?),özgür olan.Onun erkek ve kadını ilk çağırışını duy: 'gelin yıldızların altındaki çocuklar,sevgiyle dolun ! ben sizin üstünüzde ve içinizdeyim benim mest oluşum sizin ,benim zevkim sizi zevk içinde görmek" o sonra gizemli hüznü açıklar: "birlik şansı için , sevgiden ayrıldım' "bu dünyanın yaradılışı,bölünmen,n acısı hiç bir şeydir,haz yepsini yok eder" bu nasıl olduğunu gösterecektir,ölüm nasıl bir kendinden geçmedir tıpkı aşk gibi ,şiddetle ruhun kendisiyle birleşmesi dışında ve bu hazzın şartları neler,ve barış ,onurun?kasvetli izdivası gibi mi Hristiyanlığın ,Büdizmin,Hinduizm'in ? acaba biz günahın , anlamsızca ,bizi onurlandırılmadan koparacağı korkusuylamı devam ediyoruz ? "rahat olun ; iyi giyinin , güzel yiyecekler tatlı içecekler için şarap gibi köpüklü şarap! ayrıca sevginin iradensiyle dolacaksınız ,nerde ne zaman kimle isterseniz! ama her zaman bana dönün (?) bu akılda kalacak tek nokta,her hareket ritüel olmalı,inanma (tapınma) için,kutsama olarak.Bu dünyanın kral veya prenses olarak yaşa,taç giymiş yada giymemiş,yaşamak önemli olan yaşamak,ama asla dinin dışında müsama gösterme . Sarhoşken dans ederken ve eğlenirken ,'aklaksız' değilsin 'ölümsüz ruhunu riske atmıyorsun'kutsal dinimizin emirlerini uyguluyorsun ama bunu her zaman hatırla bu ışıkta davranışlarına dikkat et.Ulu zevk i terk edip kedini küçültme , zevklerini basitleştirme ,huzurun şuuru anlayıştan geçer , Marian yada Melusine ,nuit, i utandırma, özellikle konstantre olup insan formunda somutlaşarak sana sonsuz sevgiyi verecek,sana dünyada bile ölümsüzlük iksirini içmeni emredecek "ama bu kendinden geçiş dünyadaki haz senin , hatta benim,benim!" tekrar konuşur'sevgi kanundur, irade altındaki sevgi'en saf idealin olarak tut ,bildiğinden dönmeden ,hatta yıldız olarak hesap edilemez şekilde ve sonsuz olarak ,onurun akışından ve tüm bu sevgiden kaysan bile.Var oluşunu kanunu ışık,hayat,sevgi ve özgürlük olur.Tüm bu huzuritüm bu uyum vegüzellik ve tüm bu haz. Tanrıçanın ne kadar nazik olduğunu işitmen için "ben hayal edilemez hazlar verd- im yertüzüne,itaat değil,yaşamda ölümün üstünde ifade edilemez huzur ,dinlenme,ve kendinden geçme , bir karşılık beklemeden bu köle-tanrıların yaşarken ölümünden daha iyi değil mi ,verdikleri mazluk 'günah' şuuruyla 'yıpratıcı bir şekilde yalandan,yorucu ve can sıkıc değerleri aramaktan ? bununla ,biz thelama kanunu nu kabul edenlerin yapacağı bir şey yok.Biz yıldız-tanrıça nın sesiyle "seni seviyorum,seni özlüyorum!solmuş yada canlı örtülü yada arzulu,ben zevk ve canlılık, sarhoşluğu kalbinden hisseden , seni arzuluyorum.Kanatlandır , sarılı tahrik edici parlaklığını içindeki : bana gel !" ve burda bitirir : "en çoşkulu aşk şarkısı söyle bana , beni beni itriyata boğ !beni mücevherlerle beze! bana kadeh kaldır , seni sevmem için !seni seviyorum ! ben mavi gözlü güneşin kızı ; ben şehvetli gece gök'ünün parlaklığında çıklağım ,bana !" "bana !" bu sözle Nuit in manidestosu son bulur. thelama yı biraz daha anlamak açısından okunulacak bir yazı , göremedim paylaşayım dedim 2. bölüm ve açıklamayı ilerleyen zamanlarda yapacağım ,çeviri bana ait orjinal metinde burda; http://www.the-equinox.org/vol3/eqv3n1/eq0301048.htm Mart 25, 2010 Xero tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2010 Güzel paylaşım devamıni da zamanın olursa çevirip paylaşırsin , tabi yukarıdaki yazıları bütün olarak almak yerine cümle cümle algılamak üstadı daha iyi anlayabilmek açısından faydalı olacaktır. Birbirinden kopuk anlamsız gelen cümleler üstadı tanıyan eserleri ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olanlar kişiler için büyük anlamlar içerir . teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2010 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2010 asıl ben teşekkür ederim NUİT in manifestosunu çevirmeyi bitirdim ve yukarı ekledim ,devam ediyorum haklısın never. bilgi sahibi olmayanlar ve din konusunda fanatik olanlar için çok kışkırtıcı bile sayılabilir , ama beni çevirir ken bile çoşkulandıran ve ilham veren bir metindi , zamanım oldukça konuyla alakalı başka metinlerde çevirmeye çalışaçağım , insanların anlaması gereken bir felsefe çünkü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blackdeath Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2010 çok güzel anlamlı ve doğru bir yazı ellerine sağlık devamını merakla bekliyorum teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.