Gwaine Oluşturma zamanı: Şubat 3, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 3, 2012 Sitede daha önce Goetia demonlarının listesi verilmişti, burada benim verdiğim liste ise Johann Weyer’ın Pseudomonarchia Daemonum (Liber officiorum spirituum) adlı kitabındaki listedir. Reginald Scott, Discoverie of Witchcraft adlı eserinde gerçek büyük demonların bu listedekiler olduğunu iddia etmiştir, ancak XX.yy’da yaşamış olan majisyenlerin geneli bu liste yerine Goetia’da ki demon listesinin doğru olduğunu kabul eder. Ayrıca doğru şekilde uygulandığında Goetia’nın diğer demon çağırma yöntemlerinden daha güvenli olduğunu kabul ederler. Weyer’in Demonlar Listesi 1.Bael 2.Agares 3.Marbas, alias Barbas 4.Pruflas, Bufas 5.Amon, Aamon 6.Barbatos 7.Buer 8.Gusoin 9.Botis, Otis 10.Bathin, Mathim 11.Purson, alias Curson 12.Eligor, alias Abigor 13.Leraie, alias Oray 14.Valefar, alias Malephar 15.Morax, alias Foraii 16.İpos, alias Ayporos 17.Naberius, alias Cerberus 18.Glasya Labolas, alias Caacrinolaas veya Caassimolar 19.Zepar 20.Bileth 21.Sitri, alias Bitru 22.Paimon 23.Belial 24.Bune 25.Forneus 26.Ronove 27.Berith 28.Astaroth 29.Foras, alias Forcas 30.Furfur 31.Marchosias 32.Malphas 33.Vepar, alias Separ 34.Sabnacke, alias Salmac 35.Sidonay, alias Asmoday 36.Gaap, alias Tap 37.Shax, alias Scox 38.Procell 39.Furcas 40.Murmur 41.Caim 42.Raum, Raim 43.Halphas 44.Focalor 45.Vine 46.Bifrons 47.Gamigin 48.Zagan 49.Orias 50.Valac 51.Gomory 52.Decarabia veya Carabia 53.Amduscias 54.Andras 55.Andrealphus 56.Ose 57.Aym, Haborim 58.Orobas 59.Vapula 60.Cimeries 61.Amy 62.Flauros 63.Balam 64.Allocer 65.Saleos 66.Vuall 67.Haagenti 68.Phoenix 69.Stolas Not: Bu demonlarla ilgili açıklamaları bilerek çevirmedim, yazının başındada belirttiğim gibi listenin doğruluğu tartışılır... Bunun listenin büyük bir kısmı Goetia’da da geçer, sadece bu listede adları değiştirilmiştir. Bazılarının birden fazla adı mevcuttur, ikinci adlarınıda yanlarına yazdım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cerry75 Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2012 benimde bu listede duyduğum adlar var paimon belial zepar özel anahtar siğilleri var burdada belirtilmemiş dillerini bilmedikçe demonla irtibata geçmek çok zor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2012 Belirttiğin gibi çoğu zaten goetia da var olan isimler . Weyer'in listesini kullanan kişi yada topluluklar da konu ile ilgisi olan kişilerce bilinir bu yüzden bana da değişik sorular gelmemesi için çok fazla yorum yapmayacağım . Sadece şunu söyleyebilirim goteia dan çok daha inandırıcı bir listedir benim için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gwaine Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2012 Açıkçası her iki listede doğru olabilir, ancak yeterliliği tartışılır. Bu listeler sadece büyük denilen demonları içeriyor. Fakat Lemegeton'un tamamını incelediğimizde daha fazla bilgi elde ediyoruz. Lemegeton'un tamamında pek çok küçük demondan da bahsedilir(Küçükten kastım bu listelerdekiler kadar güçlü olmayanlar). Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.