Guest Eftalya Oluşturma zamanı: Eylül 22, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 22, 2006 Kabbala evrenseldir Kasacası modern Kabbala´ya ancak yukarıdaki tanımlarla bir giriş yapılabilir. Anlatmak istediğimiz Musevi Kabbala´sının yani 13. Yüzyıl´da İspanya´da ortaya çıkan "Zohar" kitabında anlatılan geleneksel İbrani Kabbala´sı ile Majikal Kabbala´nın farklı olduğudur. Bilindiği kadarıyla 5000 yıllık bir kültür olan Kabbala, Museviler´e göre bilgiye dayalı bir öğreti değil, Musevilik´le içiçe geçmiş mistik bir uygulama veya düşünce biçimidir; İbranice bilmeyenlerin Musevi mistisizmini yaşamayacakları ve bunun için de özgün bir rahip veya mürid yaşamının yaşanması gereğine inanılır (Perle Epstein). Ama bu Museviler içindir ve Kabbala makro anlamda hiçbir yere mal edilemediği gibi, ulusallaştırılamaz ve salt bir dinle bütünleştirilemez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest cin Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 yeter maji sakin ol canım bu ne hal bidaha olmasın oldumu toparla kendini.......ama cin bu mohah mohah can hatice benimle bu şekilde eyleniyor ama .....olsun sen doğru olanı yap o yanlışsa sende yanlış olma oldumu .ki birde seviyeli insanların hali daha iyi .......peki birdaha saçmalarsa bende bir çok nickle saldırırım oldumu....bak yine yanlışa saptın maji bırak doğru doğruyu görür...peki teşekkür ederim cin çeti sana bırakıyorum ...peki sen biraz dinlen oldumu .....oldu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest cin Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 can cana , gerçekten eftalyadan, ve sizden kendi adıma , ben özür diliyorum. umarım affedersiniz bizi size beddualar yazmış yollamış . siz yaramazı aldırmayın . inşallah afetmişsiniz bizi teş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Eftalya Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 psiko manyakkkkkk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siber_Keşiş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 23, 2006 şimdi bak maji kardeşim. Daha önce ben nededim bu tür şeyler yapana? ha nededim? Burası oyun parkı çocuk parkı değildir dedimmi demedimmi? Şimdi insan önce şöyle bi düşünür yav ben bu siteye neden girdim? yani o kadar tipsizsinki yonja monja mavi gezegen cart curt az gelmiş hele bide buraya bi kapak atayım belki zeka geriliğimle insanları tavlarım diyemi düşündün? yav bak yani insan kovulur, gururuna yediremez bidaha o site girmez. ama yani ben seni anlamıyorum kapıdan kovuyoz bajadan giriyon bajadan kovuyoz klozetten giriyon. Gururun onurun yokmu senin? Defol git! bak ne kadar da yüzsüzüm. Bidaha girme arkadaş o engin bilgine ihtiyacımız yok bizim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doors Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2006 Arkadaslar son mesajlarda konu biraz sapmış ama ben kabala ile ilgilenen,merak eden arkadaslar için bu linki vermek istiyorum. Bnei Baruch Kabala Okulu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
canocan Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2006 ALINTIArkadaslar son mesajlarda konu biraz sapmış ama ben kabala ile ilgilenen,merak eden arkadaslar için bu linki vermek istiyorum.[/b] Evet kesinlikle haklısın insanlar emek harcayıp birşeyler hazırlıyorlar ki okuyalım bildiklerimizi veya bilmediklerimizi geliştirelim diye,ama bazı arkadaşlar bu emeğe saygı duymuyorlar..Doors gerçekten çok açıklayıcı bir bilgi olmuş teşekkürler...Tabi konuyu açtığı içinde eftalya'ya da teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.